Bugetul CJ Timiș – vaca de muls a unei consiliere a șeful PNL Timiș, Alin Nica, și a familiei acesteia – contracte de peste 5 milioane de lei doar în anul 2022

Buletin de Timișoara vă semnala acum câteva luni o situația anormală care se întâmplă la Consiliul Județean Timiș de la preluarea mandatului în 2020 de către șeful actual al PNL Timiș, Alin Nica.

Pe 11 februarie 2022, redacția noastră publica articolul “Șeful CJ Timiș, Alin Nica, a făcut cadou un contract de 300.000 de lei tatălui consilierei sale personaleîn care arătam că “la începutul acestui an, CJ Timiș realizează o achiziție publică prin Sistemul Electronic de Achiziții, cu firma SC Grup DCM SRL“, care îl are ca acționar majoritar și administrator pe cunoscutul penelistul Dumitru Dinulescu, unul dintre marii beneficiari de fonduri publice din județul Timiș, unele provenite chiar de la Primăria Dudeștii Noi unde primar a fost actualul șef al administrației județene, Alin Nica.

Dumitru Dinulescu, membru PNL Timiș, este nimeni altul decât tatăl Oanei Dinulescu Șandru, fostă membru în Consiliul de Administrație al Colterm pe vremea primarului Nicolae Robu, ajunsă imediat după alegerile locale din 20220 consilier personal al șefului CJ Timiș, Alin Nica, și socrul deputatului PNL de Timiș, Cosmin Șandru, trimis în judecată de DNA pentru corupție – dare de mită, un apropiat al șefului CJ Timiș, Alin Nica, fiind parte a fostei echipe câștigătoare, cu multe aparții publice alături de fruntașul penelist. Însă, nici familia lui Cosmin Șandru, originar din Caraș-Severin nu se lasă mai prejos, ba din contră putem spune, așa cum puteți citi în articolul 60m.ro intitulat “Zaharia Șandru, zis Zache, specialist în delapidarea banilor din Romsilva“.

Pe data de 14 aprilie 2022, publicația noastră arăta într-un alt articol cum “Familia unei consiliere a șefului CJ Timiș, Alin Nica, a dat lovitura – contract de 18 milioane de lei pentru apă și canalizare“, așa cum puteți citi AICI.

Firma SC Grup DCM SRL este una veche pe piața construcțiilor din județ, abonată la contracte mai ales cu primăriile PNL-iste, dar și una extrem de serioasă, calitatea lucrărilor executate nefiind pusă la îndoială.

Însă, accederea fiicei patronului într-o funcție în administrația județeană, cum este cea de consilier personal al șefului instituției, deși nu este un conflict de interese direct, nefiind funcționar public, implicat direct în achizițiile respective, ridică mari probleme de etică profesională și mai ales morale, care din păcate contează spre deloc în politica actuală, totul se bazează pe dictonul “Să vină banii“. Traficul de influență este exclus în acest caz deoarece suntem convinși că niciuna dintre părți nu a știu de acțiunile celeilalte, totul fiind la nivel de coincidență.

De la publicarea articolelor respective, CJ Timiș nu doar că nu a anunțat că Oana Șandru să-și fi dat demisia din funcția respectivă, măcar de rușine, așa cum cel mai probabil s-ar fi întâmplat într-o țară civilizată, nici de vreo anchetă în acest caz, ci s-a întâmplat opusul. Banii publici ai CJ Timiș au curs în continuare cu și mai mare debit spre firma SC Grup DCM SRL.

Așa se face că în luna mai 2022, firma SC Grup DCM SRL, a primit de Consiliul Județean Timiș două contracte pentru “lucrări de întreținere comună a drumurilor județene: estetică rutieră“, fiecare având o valoare de 238.566 de lei, deci în total aproape 500 de mii de lei pentru lucrări de îndepărtare a vegetației de la marginea drumurilor județene.

Totodată, la 1 iulie 2022, firma SC Grup DCM SRL, a primit de Consiliul Județean Timiș alte două contracte pentru “lucrări de întreținere curentă și periodică a drumurilor județene“, fiecare având o valoare de 2.408.293.4 de lei, deci în total aproape 5 milioane de lei pentru ar fi executate lucrările de remediere a defecțiunilor drumurilor (asfaltate și pietruite), dar și de asigurare a scurgerii apelor din zona drumurilor.

Firma SC Grup DCM SRL nu a avut însă succes în afaceri doar cu Consiliul Județean în 2022, o serie de primării PNL-iste au aplecat la serviciile sale, iar câteva dintre ele, surprinzător, sunt conduse de primari aflați în opoziție cu șeful PNL și CJ Timiș, Alin Nica, pe care însă fiica patronului îl consiliază cu spor și sârg, subiect care va fac obiectul unui articol viitor.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole