Afacerea Dubai în care a fost implicat șeful CJ Timiș, Alin Nica, rampă de lansare în carieră – un comesean al interlopilor ajunge la Ministerul Educației

Pe 27 iulie 2022 publicația CanCan dezvăluia faptul că Alin Nica, șeful PNL și CJ Timiș, a încercat marea cu degetul, organizând o deplasare externă care a devenit cunoscută ca “Afacerea Dubai“.

Degetul – probabil, cel mijlociu – nici măcar nu era al lui, ci al unui om de afaceri român pe nume Cristian Birlic, stabilit de o bună perioadă în Dubai. Birlic a fost intermediarul între președintele Consiliului Județean Timiș și Anyian Kutty, proprietarul Clarion Shipping Services LLC, pentru realizarea unui hub logistic la Aeroportul Internațional Timișoara. Afacerea a căzut pentru simplul motiv că hectarele pe care s-ar fi construit terminalul cargo sunt în proprietatea Ministerului Transporturilor, care minister nu este, deocamdată, în proprietatea Consiliului Județean Timiș. Așa încât logic că a picat, că nu ai cum să vrei să dai cuiva dreptul să facă ceva pe un teren care nu e al tău“, scria CanCan.

Personajele implicate în “Afacerea Dubai“ plătită din bani publici, așa cum puteți citi în articolul Afacerea Dubai“ a șefului PNL al CJ Timiș, Alin Nica – a costat peste 150.000 de lei“, au fost surprinse în mai multe fotografii, dar și la o cină la care au participat șeful CJ Timiș – Alin Nica, șeful de cabinet Iosif “Borsetă Nicoară“, Cristian Birlic – cunoscut pentru legături cu lumea interlopă și Alexandru Avram – director în cadrul Consiliului Județean, adus în administrația județului de către Alin Nica ca omul său de încredere imediat după alegerile locale din 2020.

PSD Timiș a denumit “Afacerea Dubai“ ca o luxoasă vacanță pe bani publici, iar deputatul Alfred Simonis îl acuza pe șeful PNL Timiș că “domnul Alin Nica uită că nu adversarii politici l-au trimis în Dubai să tranzacționeze terenuri care nu sunt ale lui, nu adversarii politici l-au pus în legătură cu interlopi și cu lăutari, nu adversarii politici l-au pus la masă cu aceștia și nu adversarii săi au făcut fotografiile publicate în presă“.

USR Timiș a reacționat la rândul său după dezvăluirile de presă privind “Afacerea Dubai“ și într-un comunicat USR a solicitat șeful administrației județene Alin Nica să explice timișenilor de ce ține în brațe personaje dubioase din anturajul său, unele cercetate de instituțiile statului, altele cu legături în lumea interlopă.

 La fel, Forța Dreptei Timiș a solicitat demiterea lui Alin Nica din funcția de șef al PNL Timiș deoarece “a devenit evident că județul Timiș este condus de un bufon“.

Între timp, unul dintre personajele implicate, este vorba despre șeful de cabinet Iosif “Borsetă Nicoară“, a fost mutat de Alin Nica ca șef al Asociației de Turism a Județului Timiș, așa cum puteți citi AICI.

Un alt personaj, Alexandru Avram – director în cadrul Consiliului Județean Timiș, a făcut parte din ceea ce Buletin de Timișoara a denumit ca ““Schimb de prizonieri“ între Primăria Timișoara și Consiliul Județean – nevasta consilierului local Adrian Lulciuc vs. omul de încredere al lui Alin Nica“.

Conform unei postări de pe Facebook a lui Alexandru Avram acesta a declarat că s-a transferat la Primăria Timișoara unde a primit șefia Direcției pentru Relații Comunitare de la 1 noiembrie 2022, așa cum puteți citi în articolul “Unul dintre apropiații șefului CJ Timiș, Alin Nica, pleacă de la județ: afacerea Dubai pusă la cale de un individ scotocind prin borsetă“.

Surprinzător este că Primăria Timișoara s-a dovedit doar o gară intermodală pentru “omul lui Alin Nica“, care în această săptămână a schimbat macazul și s-a transferat la Ministerul Educației, adică, după nici trei săptămâni de staționat în halta Primăriei Timișoara.

Lăsând la o parte ridicolul situației, conform unor surse politice, Alexandru Avram urmează să activeze alături de noul ministru al Educației, Ligia Deca, cu care a fost coleg la Administrația Prezidențială, de unde a fost de fapt transferat în 2020 la Consiliul Județean Timiș.

Așadar, Ministerul Educației se va “îmbogăți“ cu un personaj care a stat la masă cu interlopii și care pare a avea bagajul în permanență la ușă, gata de noi misiuni și de noi ordine care se termină cu “Să trăiți, am înțeles!“, un fel de specialist care arată ca o șaorma cu de toate.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole