Șeful PSD Timiș, Alfred Simonis: în “afacerea Dubai” Alin Nica și “borseta lui” continuă să se facă de râs – Timișul, victimă a ridicolului promovat de PNL

După USR Timiș și Forța Dreptei Timiș acum a venit rândul și PSD Timiș să reacționeze în privința “afacerii Dubai” în care este prins șeful CJ și PNL Timiș Alin Nica.

Forța Dreptei, prin vocea deputatului Claudiu Chira vorbea despre faptul că “Județul Timiș este condus de un bufon!” și a cerut demiterea lui Alin Nica din fruntea PNL Timiș.

USR Timiș a comentat vizita în Dubai a șefului CJ Timiș susținând că “unii se luptă cu mafia, alții stau la masă cu ea“, iar șeful PNL Timiș, Alin Nica, “să explice timișenilor de ce ține în brațe personaje dubioase din anturajul său.

PSD Timiș consideră într-un comunicat de presă, transmis duminică, că “Timișul a căzut din nou victimă ridicolului promovat de PNL Timiș la cel mai înalt nivel“.

“PSD Timiș a evitat să comenteze dezvăluirile făcute recent în privința “afacerii Dubai”, în care a fost implicat președintele Consiliului Județean Timiș, Alin Nica și care dovedeau o relație suspectă între președintele CJ Timiș și personaje dubioase din lumea interlopă, intermediată de directorul său de cabinet, Iosif Nicoară. Ultimele luări de poziție ale șefului administrație județene, în care acuză în stânga și în dreapta, ne fac însă să atragem atenția asupra faptului că județul Timiș este târât în continuare într-un scandal de pe urma căruia toți cetățenii au de suferit“, mai precizează sursa citată.

“Până acum am considerat că nu e treaba noastră să avem poziții publice pe teme care pot avea implicații penale. În plus, am considerat că e bine pentru Timiș ca acest subiect să treacă. Să depășim cu toții ridicolul național în care ne-a băgat Alin Nica și “borseta lui”. Însă, se pare, că domnul Nica nu cunoaște sentimentul de ridicol. Continuă să se facă de râs, acuzând în stânga și în dreapta pe toată lumea, mai puțin pe domnia sa, omițând să spună că toată presa locală și națională a relatat escapada de la Dubai. Atunci când acuză, domnul Nica uită că nu adversarii politici l-au trimis în Dubai să tranzacționeze terenuri care nu sunt ale lui, nu adversarii politici l-au pus în legătură cu interlopi și cu lăutari, nu adversarii politici l-au pus la masă cu aceștia și nu adversarii săi au făcut fotografiile publicate în presă. Mai multă decență nu ar strica și poate capul plecat de rușine ar ajuta. În schimb, vedem tupeu fără margini și reflexe paranoice”, a declarat președintele PSD Timiș, Alfred Simonis.

PSD Timiș face apel la PNL Timiș să încerce, cu ultimele resurse dacă le mai are, să oprească ridiculizarea județului de către șeful PNL al CJ Timiș.

“Am evitat să speculăm componenta penală a acestei afaceri care, intermediată de interlopi și lăutari celebri, practic, presupunea tranzacționarea de către Alin Nica a unei suprafețe importante de teren a Aeroportului Timișoara, suprafață cu care președintele Consiliul Județean și instituția în sine nu au nicio legătură, în afară de aceea că se află pe teritoriul județului Timiș. Timișul este un județ pe care Alin Nica este pus de cetățeni să-l administreze, nu să-l păstorească, poate, după mintea domnului Nica, chiar din postura de proprietar. Poate că așa se practica pe vremuri la Dudeștii Noi, dar Slavă Domnului, nu mai merge astăzi. Ne întrebăm ce s-ar fi întâmplat dacă terenurile de la Aeroportul Timișoara ar fi ajuns pe mâna unuia ca Alin Nica sau dacă acțiunile aeroportului ar ajunge în proprietatea CJ Timiș, oare Alin Nica l-ar fi pus director pe “Borsetă” sau pe Tzancă Uraganu?”, a mai precizat președintele PSD Timiș, Alfred Simonis.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole