VIDEO. Șeful PNL al CJ Caraș, Romeo Dunca, către o tânără – scroafo, vaco, nesimțito, te bag în p…. mă-tii – șotia mea nu-i curvă – am fost șantajat, s-au cerut 10.000 euro

Șeful PNL al CJ Caraș-Severin, Romeo Dunca, susține că a fost șantajat și i s-au cerut 10.000 de euro pentru o înregistrare audio în care jignește o tânără, fără însă a preciza dacă a depus plângere față de posibilii șantajiști.

(…) am fost abordat că pot răscumpăra ceva grav. 10.000 euro și să mă liniștesc cu anchetele pe la DDJ (n.r. Direcția de Drumuri Județene)…, susține Romeo Dunca.

Totul s-a petrecut după alegerile locale din 2020 și a pornit de la o neînțelegere, iar șeful CJ Caraș-Severin a fost înregistrat.

Materialul audio a fost publicat ieri, 3 septembrie 2022, de către Express de Banat din Caraș-Severin, iar Romeo Dunca se aude cum folosește la telefon un limbaj trivial halucinant pentru un demnitar al statului.

Două tinere, vecine de cartier cu președintele Dunca, au avut proasta inspirație să-i semnaleze primei doamne a Banatului de Munte că patrupedul acesteia umblă rănit, pe străzi. Doamna Dunca le-a sunat undeva după miezul nopții și le-a luat în șuturi. Puțin înainte de ora 1.00! Și-a amintit a doua zi că ea ar fi fost cea jignită. Le-a telefonat din nou celor două tinere! Imediat și-a intrat în rol Romeo Dunca, la acea dată proaspăt președinte al Consiliului Județean Caraș-Severin. „Mă p….! Mă auzi? Vaco! Tu dacă o faci pe nevastă-mea curvă, eu vin și mă urc cu picioarele pe tine, băga-te-aș în p…. mă-tii! Unde stai? Dă-mi adresa! Nu ți-e rușine? Nesimțito!”, i-a răcnit Romeo Dunca tinerei căreia nu-i venea să creadă ce aude urechilor de la cel pentru care PNL a garantat că va dezvolta Caraș-Severinul. Dar președintele Dunca nu s-a oprit aici. A continuat pe un ton amenințător, folosind un limbaj reprobabil: „Te bag în p…. mă-tii! Auzi? Unde locuiești?” Tânăra îi explică în zadar că prima doamnă a Caraș-Severinului este cea care și-a permis să le sune noaptea, la ora 1 fără un sfert, nu invers, că le-a înjurat în limba rusă și că are și dovezi în acest sens, înregistrând dialogul. Aflând că inclusiv el a fost înregistrat înjurând și amenințând incalificabil și fiind atenționat că totul va fi făcut public, Romeo Dunca a lăsat-o mai moale. A revenit cu un apel cerându-și scuze, implorând să fie iertat, temându-se că va plăti politic pentru mârlăniile de care este în stare. Asta și după ce s-a convins că soția sa a generat totul. A fost însă prea târziu. Tânăra se convinsese deja cine este președintele Romeo Dunca: „Nu mi se pare normal să mă înjurați și să mă faceți în toate felurile. Dețineți totuși o anumită funcție, foarte respectată, nu mi se pare normal să aveți o așa ieșire! (…) Ar trebui să vă reconsiderați comportamentul, atitudinea și vorbele. (…) Nu are nicio importanță partidul de care aparțineți sau funcția pe care o aveți”, scrie Express de Banat.

La rândul său, șeful PNL al CJ Caraș-Severin, Romeo Dunca, a recunoscut într-o postare pe Facebook că este vocea sa și susține că i s-au cerut 10.000 de euro pentru înregistrarea care a ajuns până la urmă la urechile opiniei publice prin intermediul presei.

Nu e nici un trucaj.  E vocea mea și da, prin noiembrie 2020 mi-am ieșit din fire . Se întâmplă la câțiva ani. Soția mea are drag de animale și dădea de mâncare unui grup de 3 câini care s-au aciuit lângă casa noastră din Dumbrăvița.  A avut câteva discuții cu o persoana care a insistat sa ne sterilizeze câinele nostru Sarik care tot sarea gardul și stătea cu acei câini fără stăpân. A stresat-o pe doamna mea zile în șir spunând ca e  de la nu  știu ce asociație de protectie a animalelor. Mi-a reclamat acest lucru de mai multe ori dar nu am băgat de seamă.  Până intr-o seara târziu  când  plângând ,mi-a pus o înregistrare  de pe telefonul ei. Printre alte apelative provocatoare a facut-o rusoaică curva. Mi-am pierdut cumpătul când am auzit înregistrarea și da ,am jignit acea femeie de la celalalt telefon.  Mi-a trecut repede și mi-am cerut scuze instant. Si insistent. Dar nu avea nimeni nevoie de ele. Înregistrarea era importantă. Câteva luni mai târziu am fost abordat că pot răscumpăra ceva grav . 10.000 eur și să mă liniștesc cu anchetele pe la DDJ . După ce am refuzat spunând că asta mă liniștește, pt că înțeleg că nu am rănit pe nimeni de vreme ce iertarea mea e negociabila, a urmat o pauza de câteva luni. Apoi intr-o zi am primit un mesaj de pe un telefon cu nr ascuns în care am auzit pentru prima data și eu aceasta bandă.  Acum ,de vreme ce a ajuns la Dani Stanciu sunt împăcat. Nu am rănit pe nimeni cu neghiobia mea. E doar parte din munca fiecăruia.  Ei sa mă  oprească prin orice găsesc și eu sa recuperez praduielile lor …

Dar despre ceea ce se întâmplă azi, avem o definiție data de alții mai luminați:

Un studiu al profesorului clujean Ion Novăcescu, publicat în Sfera politicii nr.174, anterior volumului recomandat de Cristoiu despre linșarea lui I.C.Brătianu (se întâmpla în 1919, când ziarul  Adevărul l-a tocat pe premierul liberal neîncetat timp de 333 de zile), dă o definiție linșajului mediatic înțeles ca ”operaţiunea mediatică non-jurnalistică deosebit de agresivă, amplă şi uneori de lungă durată, promovată de către una sau mai multe instituţii media, coalizate sau nu, care acţionează premeditat, ori reactiv, împotriva unui individ, de obicei cu statut de persoană publică, în scopul compromiterii şi distrugerii credibilităţii şi reputaţiei sale. Scopul şi motivaţia unui linşaj mediatic le reprezintă eliminarea de pe scena publică (sau pur şi simplu dintr-o anumită funcţie, structură etc) a unei persoane care împiedică sau deranjează satisfacerea unui anumit interes, fie acela privat sau de grup”. Departe de a mă compara cu ilustrul nostru înaintaș I.C.Bratianu la caracter, hotărâre și realizări politice , constat doar ca metodele sunt exact aceleași. După 100 de ani. Doar că penetrarea informațiilor e mult mai profunda. Acest lucru e dat de internetul din ziua de azi“, susține Romeo Dunca.

https://youtu.be/daUotrAQGco

Recomandările noastre

Cele mai citite articole