Nicolae Robu: sondajul este real, fără cea mai mică cosmetizare – am vorbit cu Mirel Palada

Sondajul de opinie al Sociopol pentru Timișoara dat publicității sâmbătă, 17 septembrie 2022, continuă să producă mari drame în viața politică locală.

Deși unele rezultate pot fi surprinzătoare, majoritatea celor băgați cu capul sub apă de cifrele publicate și-a creat repede o justificare mediocră, sondajul e un “fake”.

Fake, nefake, alt sondaj asumat de altă mare casă nu avem astăzi în Timișoara, deci trebuie să lucrăm pe ce avem.

Nicolae Robu, cel avantajat de sondaj, auzind și domnia sa probabil despre zvonurile privind “falsificarea sondajului”, ne asigură că acesta este real și spune că a discutat cu Mirel Palada, care chiar dacă nu este un tip plăcut pentru mulți, profesional, ca sociolog, nu a aruncat pe piață niciodată sub sigla proprie, Sociopol, “fake”-uri grosolane, așa cum alte case de sondare au făcut. Fie că vă convine, fie că nu.

DESPRE SONDAJUL CARE, CONSTAT, PROVOACĂ INSOMNII!. Sondajul este unul profesionist, făcut și asumat de SOCIOPOL. Desigur că cineva a comandat acest sondaj, dar NU SUNT EU ACELA și nici vreo altă persoană fizică (ceea ce înseamnă că e o structură, nu?); eu am fost informat că se face, dar n-am cunoscut perioada exactă de desfășurare și nici alte detalii (eșantion etc). Eu n-am niciun amestec în rezultatele acestui sondaj! Și nici nu cunosc rațiunea pt care unele persoane apar în el -probabil, e una de natură sociologică-! Am fost înștiințat că sondajul  e gata și am avut o discuție cu dl Mirel Palada, liderul SOCIOPOL, prin care i-am cerut să mă asigure că rezultatele prezentate sunt reale, fără nici cea mai mică intervenție de cosmetizare, indiferent din partea cui. Am fost asigurat că așa este și îmi dau cuvântul de onoare că asigurările au fost foarte-foarte ferme! Da, știu că pe unii îi trec fiorii că jaful, abuzurile, incompetența, clientelismul din primărie ar putea înceta, văzând rezultatele acestui sondaj și că Timișoara va redeveni ce-a fost și mai mult decât atât, fără ca ei -și nimeni!- să se regăsească la diversele conducte de supt, cum se întâmplă acum. Și văd cum ei s-au năpustit asupra mea cu și mai mare înverșunare decât au făcut-o până acum, cu consecvență, de cca 10 ani. Eu, însă, m-am schimbat și dacă altădată, la împroșcări cu noroi ca cele de care am parte acum, răspundeam cu cuvinte aspre, acum le receptez calm, cu zâmbetul pe buze, contând pe judecata divină, împăcat cu mine însumi“, a scris Nicolae Robu pe Facebook.

Rezultatele arată indubitabil un lucru: Nicolae Robu este PNL Timiș și PNL Timiș este Nicolae Robu. Fie că vă convine, fie că nu.

Rușinos este că deși PNL Timiș deține cea mai importantă funcție administrativă din județ, președinția Consiliului Județean, șeful instituției – liderul său nu putem spune că este, cu atât mai puțin președintele – Alin Nica, șeful la funcționari, șoferi și femei de serviciu, nu există conform sondajului.

Acest fapt se întâmplă deși beneficiază de o susținere din partea echipei implantate de primarul din Sânnicolau Mare, Dănuț Groza, a unor consilieri “reputați” dar ridicoli în multe acțiuni și patologic de agresivi, și a unei bune părți a presei de stat și de privat controlată și fricoasă.

Chiar și așa, toți acești actori, împreună, nu au putut să facă nimic pentru sărmanul locuitor al satului Dudeștii Noi, Țăranul, cum este poreclit de redacția Buletin de Timișoara. Mediocritatea sa impenetrabilă a dus la incompetență administrativă și dictatură (apanajul oamenilor slabi) internă în partid, iar în final la prăbușirea electorală deoarece are o intenție de vot de 1-7% conform sondajului Sociopol, de care ar râde și Benny Hill.

Vestea și mai proastă pentru PNL Timiș este nici mai noii sau mai vechii argați ai actualei conduceri nu stau mai bine, putem chiar spune că sunt la fel de ridicoli ca rezultate și performanță precum șeful lor.

Astfel, fostul viceprimar Dan Diaconu are o intenție de vot de 6%; deputatul Marilen Pirtea tot 6%; iar actualul viceprimarul Cosmin Tabără, este singurul care are o scuză: nu exista nici înainte de a ocupa funcția administrativă, dar nici acum după ce a primit-o, însă chiar și așa are cel mai mare procent dintre măsurați – 10%, care seamănă cu un cinci primit în liceu, “Stai jos, Cosmin!”, doar pentru a trece clasa, provenind totuși dintr-o familie respectabilă și ar fi rușinos să aibă un corigent la zupa de duminică, cu atâtea medalii în vitrină.

În aceste condiții, lucid, realist și pragmatic, pe cifrele Sociopol, orice politruc sinecurist băgat în slujbă la “județ” ar trebui să realizeze că PNL Timiș, cel puțin în Timișoara, va fi depășit de AUR pe votul la Consiliul Local la următoarele alegeri locale din 2024.

Acest lucru se întâmplă din cauza faptului că în continuare Nicolae Robu doarme în pat cu cinci consilieri locali, iar dacă se trezește la baie mai adună pe drum încă trei. Și asta noaptea la două, fără să iasă din casă. Cine mai poate să facă așa ceva în PNL Timiș, astăzi, mâine sau în 2024?

Recomandările noastre

Cele mai citite articole