Nicolae Robu, prizonierul “oamenilor întunericului“ în “casa morții“ numită PNL Timiș

La nivelul PNL Timiș inimaginabilul este pe cale să devină imaginabil, adică Nicolae Robu să bată palma cu “echipa câștigătoare“ pentru candidatura la funcția de primar al Timișoarei, aceeași echipă pe care cândva o acuza că a stat la baza pierderii realegerii sale în funcția de primar al Timișoarei în 2020.

Ba mai mult, la plecarea din post, prin demisie, Nicolae Robu tuna și fulgera că PNL Timiș a intrat pe mâna “oamenilor întunericului“.

Atunci de ce s-ar întoarce Nicolae Robu în “casa morții“ alături de “oamenii întunericului“?

Un răspuns ar fi sindromul Stockholm, adică mitul abuzatorului, adică mecanismul de apărare în care creierul victimei amplifică semne mici de bunătate din partea agresorului.

Semnele mici de bunătate pot fi telefoanele și micile șezători pe la terase pe care Nicolae Robu le-a acceptat din partea șefului PNL Timiș, Alin Nica, “omul întunericului“, abuzatorul. Sau ar putea fi sondajele de opinie servite sau părerea anturajului conjunctural că va câștiga detașat alegerile locale.

De ce ar fi făcut Alin Nica, ca “om al întunericului“, aceste mici gesturi de “bunătate“?

Pentru a ieși din rahatul în care a băgat PNL Timiș și pentru că fără Nicolae Robu partidul PNL nu ar lua mai mult de cinci consilieri locali în Timișoara la viitoarele alegeri și ar pierde și alegerile pentru Consiliul Județean.  

De ce însă nu ar lua mai mult de cinci consilieri locali în Timișoara?

Pentru că echipa instalată la conducerea PNL Timișoara, formată printre alții din Adrian Lulciuc – secretar general și consilier local, Lorenzo Barabaș – vicepreședinte și consilier local, Ștefan Sandu – membru și consilier local, Simion Moșiu – vicepreședinte și consilier local, Octavian Crețu – prim-vicepreședinte, Olimpia Oprea – membru, Cosmin Hogea – vicepreședinte sau Carmen Popescu – vicepreședinte, a eșuat lamentabil în misiunea sa.

Cireașa de pe balegă este mandatul ratat al lui Cosmin Tabără, atât în funcția de viceprimar al Timișoarei, numit de presă chiar viceprimarul inutil, cât și în funcția de președinte al PNL Timișoara, unde organizează ședințe nestatutare, în partidă scurtă, de 10-12 oameni, că de mai mulți nu dispune.

Eșecul actualului PNL Timișoara are la bază pe de o parte incompetență politică și organizatorică, pe de altă parte, problemele de integritate, etică profesională și conduită bazată doar pe circ și scandal, iar pe de altă parte brutalitatea cu care Alin Nica – șef al PNL Timiș și Dănuț Groza – secretar general au forțat instalarea actualei conduceri.

Pentru că la PNL Timiș ridicolul nu poate lipsi niciodată în mandatul lui Alin Nica și Dănuț Groza, ne întrebăm ce se va întâmpla cu conducerea PNL Timișoara?

Va pleca din funcție Cosmin Tabără dacă va reveni Nicolae Robu?

Atragem atenția că la nivelul PNL Timiș, RIDICOL ABSOLUT, este încă în desfășurare o competiție internă pentru candidatura la funcția de primar al Timișoarei în care sunt înscriși statutar doar Cosmin Tabără și Sorin Supuran, nu și Nicolae Robu.

Se va mai finaliza procedura statutară anunțată de Alin Nica, având în vedere că PNL Timiș nu a comunicat că ar fi fost oprită înainte de începerea negocierilor cu Nicolae Robu sau Alin Nica se va face de râs ca de obicei și va arăta că statutul sau legea se aplică doar când îi convin?

La PNL Timiș probabil dezastrul este atât de mare, încât, din disperare, probabil nimeni nu mai caută răspunsuri la asemenea întrebări.

Singurul interes care rămâne este ca voturile lui Nicolae Robu să fie capitalizate de PNL, iar actuala conducere a PNL Timiș să-și salveze pielea.

În aceste condiții, de ce ar accepta totuși Nicolae Robu să fie prizonierul “oamenilor întunericului“ în “casa morții/lor“? Ce câștigă Nicolae Robu?

Recomandările noastre

Cele mai citite articole