Alfred Simonis și Claudiu Buciu îi fac spital lui Călin Dobra ca să aibă unde să îl “interneze“ fiind în “moarte clinică politică“

Șeful PSD Timiș, Alfred Simonis, a anunțat miercuri, 11 ianuarie 2023, din vacanța, din Seychelles, că la nivelul județului vor fi construite două spitale noi, pe fonduri europene PNRR.

Este vorba despre Institutul Oncologic din Timișoara şi Spitalul Municipal din Lugoj, așa cum puteți citi AICI.

Dacă despre ruina de pe Torontalului s-a tot vorbit de ani de zile, Spitalul Municipal din Lugoj este văzut ca nebunia lui Claudiu Buciu (n.r. fostul primar al municipiului, actualmente consilier de primar) deoarece nimeni nu prea dădea șanse ca un oraș ca Lugojul să primească 150 de milioane de euro pentru un spital nou.

Proiectul noului Spital Municipal din Lugoj are însă o mare încărcătură politică, din mai multe puncte de vedere.

În primul rând este o lovitură puternică dată de primarul “neprimar“ Claudiu Buciu care dovedește că administrația pe care de facto o conduce poate produce proiecte de anvergură, iar “influența“ de care a dat dovadă pentru “a împinge“ un asemenea proiect este una considerabilă. Asta nu înseamnă că gafa pe care a făcut-o anul trecut, în urma căreia și-a pierdut mandatul, schimbarea domeniului, va rămâne nepenalizată de electorat. Dar, cred că va conta mai puțin astăzi, decât conta ieri, adică înainte de aprobarea proiectului.

Noul Spital este o lovitură la fel de puternică încasată de șeful PNL Timiș, “Țăranul de la Dudești“, Alin Nica, deoarece primarul “neprimar“ Claudiu Buciu a fost primul și singurul lider din PNL Timiș care și-a asumat deschis și în mod repetat propriile păreri proaste despre conducerea PNL Timiș, în special în privința lui Alin Nica, și a criticat politica “băieților de pe sate“, fără să se răzgândească precum au făcut alți primari slabi și “pofticioși“ după “pufuleții de trei lei“ aruncați pe jos, ca la milogi, de către CJ-ul lui Alin Nica, și care “s-au vândut“ pe un pod sau un km de asfalt.

O altă lovitură puternică a fost dată de șeful PSD Timiș, Alfred Simonis, care în calitate de lider de grup al deputaților PSD și-a asumat construirea a două spitale noi în județ, și care, și-a asumat un merit pentru prinderea finanțărilor. Să-l vedem însă dacă nu încep lucrările până în toamna lui 2024 pe unde va scoate cămașa.

Dar, tot noul Spital îi oferă lui Alfred Simonis un alt dublu avantaj politic.

În primul rând față de actualul șeful PSD Lugoj, “rivalul“ său de câțiva ani, fostul șef al CJ Timiș, Călin Dobra. Noul Spital înseamnă intrarea în “moarte clinică politică“ a lui Călin Dobra, care practic nu mai are nici de doi lei speranță să ajungă primar la Lugoj, ultimul colac de salvare a unei cariere dominată de indecizii, amânarea deciziilor, neluarea deciziilor, măcelărirea și vinderea propriei echipei pentru binele propriu, încălcarea cuvântului dat, etc., ceea ce echivalează cu o lipsă totală de caracter. Cine ar mai vrea să se alieze cu un asemenea personaj? “Moartea clinică politică“ în care se află astăzi Călin Dobra se va finaliza cu dispariția sa din viața politică locală după alegerile locale din 2024, pe care, în asemenea condiții, nu le mai poate câștiga, decât “prin metoda accidentul“. Inclusiv faptul că anunțul despre noul Spital a fost făcut de Alfred Simonis, iar Călin Dobra nu a comunicat nimic pe această temă spune multe despre situația reală din teren. Însă, noul Spital înseamnă și o formă de colaborare PSD-Claudiu Buciu, prin care s-ar putea justifica public chiar trecerea primarul “neprimar“ la formațiunea social-democrată, ceea ce nu ar fi deloc exclus. Călin Dobra nu s-a delimitat niciodată de moștenirea Francisc Boldea pe care Claudiu Buciu a blamat-o ani de zile, fiind cap de afiș electoral, dar de care Alfred Simonis nu este afectat.

Așadar, putem considera că Alfred Simonis și Claudiu Buciu îi fac momentan spital lui Călin Dobra ca să aibă unde să îl interneze fiind în “moarte clinică politică“, data “decesului“ politic fiind deja stabilită ca data alegerilor locale din 2024, cu sau fără candidatura de la Lugoj.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole