Două spitale noi vor fi construite cu fonduri europene în valoare de 350 de milioane de euro – Institutul Oncologic din Timișoara şi Spitalul Municipal din Lugoj

Șeful PSD Timiș, Alfred Simonis, a anunțat că la nivelul județului vor fi construite două spitale noi.

Acesta vor primi finanțare prin Programul Național de Redresare și Reziliență.

Institutul Oncologic din Timișoara şi Spitalul Municipal din Lugoj au fost selectate pentru finanțare pe PNRR. Am satisfacția să fi participat la aprobarea finanțării celor mai mari sume pe care Timişul le va primi în domeniul medical. În curând, cei din vestul țării nu vor mai merge la Cluj pentru tratament oncologic. Vreau să mulțumesc tuturor celor implicați în acest laborios demers. Vor urma licitația şi construcția efectivă, iar de sărbătorit, sărbătorim la final“, a declarat Alfred Simonis.

Acesta a mai precizat că Institutul Oncologic din Timișoara va costa 197 milioane de euro.

La rândul său fostul primar al Lugojului, Claudiu Buciu, a afirma că noul spital municipal costă 151.192.732,38 de euro.

Lugojul va avea un spital nou după 111 ani! S-a aprobat finanțarea. Urmează partea cea mai grea: implementarea proiectului. Suntem încrezători că vom duce totul la bun sfârșit. În aceeași echipă, cu aceiași oameni care cred în binele comunității noastre! Valoarea totală a proiectului este de 151.192.732,38 EURO inclusiv TVA. Din această valoare, 95% va fi asigurată prin PNRR, iar 5% va fi asigurată de către Municipiul Lugoj. Valoarea TVA va fi suportată integral prin bugetul de stat“, a declarat Claudiu Buciu.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole