I-au rupt cu controalele. Amenzi de aproape 370.000 lei și trei restaurante închise, în urma verificărilor inspectorilor DSVSA Timiș

Inspectorii sanitari veterinari și pentru siguranta alimentelor din cadrul DSVSA Timiș au continuat seria de controale oficiale la unităţile de alimentație publică din Timișoara și din județ. De asemenea, medicii veterinari și ingineri specialiști din DSVSA Timiș au desfășurat, în această săptămână, în unități de alimentație publică 30 acțiuni de control și verificare, și au dat numai în Timișoara amenzi în valoare de 369.000 lei .

Concret au fost controlate:

Supermarket –  4 controale – 4  amenzi în valoare de 80 000 lei pentru: condiţii de  depozitare necorepunzătoare a produselor alimentare şi valorificarea acestora în condiţiile în care termenul de valabilitate era expirat. S-au confiscat produse alimentare în cantitate de 155 kg. (diferite sortimente de vin, băuturi alcoolice, doze cu bere, produse de patiserie).

Restaurant14 controale – 8 amenzi în valoare 162000 lei, două avertismente şi 3 Ordonanţe de suspendare a activităţii-OSA: pentru manipularea produselor alimentare cu încălcarea normelor sanitar veterinare şi pentru siguranţa alimentelor; neîntreţinerea în condiţii de igienă şi în stare de funcţionare a spaţiilor şi instalaţiilor frigorifice; nerespectarea normelor sanitar veterinare şi pentru siguranţa alimentelor privind condiţiile de depozitare ale produselor alimentare; ambalarea şi etichetarea necorespunzătoare a produselor alimentare şi comercializarea acestora neetichetate.S-au confiscat produse alimentare , în cantitate de 202,55 kg în valoare de 4575,83 lei.

-Hypermarket4 controale – 4 amenzi în valoare de 37000 lei pentru: depăşirea capacităţii de depozitare peste limitele tehnologice aprobate; condiţii de  depozitare necorepunzătoare a produselor alimentare; neiniţierea procedurii pentru retragerea sau rechemarea produselor alimentare de pe piaţă, care nu satisfac cerinţele privind siguranţa acestora .

– Carmangerie1 control – o amendă în valoare de 30 000 lei: pentru nerespectarea normelor de igienă pe fluxul tehnologic.

Fast food  –  6 controale – două amenzi în valoare de 40000 lei pentru: condiţii de  depozitare necorepunzătoare a produselor alimentare; pentru manipularea produselor alimentare cu încălcarea normelor sanitar veterinare şi pentru siguranţa alimentelor;

Brutărie – patiserie – un control– o amendă în valoare de 10000 lei pentru neîntreţinerea în condiţii de igienă şi în stare de funcţionare a spaţiilor şi instalaţiilor frigorifice.

Depozit alimentar – 3 controale- o amendă în valoare de 10000 lei ambalarea şi etichetarea necorespunzătoare a produselor alimentare şi comercializarea acestora neetichetate şi un avertisment pentru nerespectarea normelor sanitar veterinare şi pentru siguranţa alimentelor privind condiţiile de depozitare ale produselor alimentare.

Piaţă agroalimentarăun control – un avertisment pentru expunere şi comercializare produse alimentare fără niciun element de identificare. S-au confiscat 350 buc.ouă consum în valoare de 245 lei şi 14,5 kg carne porc afumată în valoare de 435 lei.

„Medicii veterinari oficiali au mai verificat și transporturile de  animale unde au fost constatate neconformități privind mișcarea animalelor fără documente sanitare veterinare eliberate de medicul veterinar împuternicit și au aplicat 10 sancțiuni contravenționale în valoare de 10.800 lei și 5 avertismente. Inspectorii sanitari veterinari în continuare, sunt în teritoriu și verifică respectarea cu strictețe a legislației sanitare veterinare atât în domeniul siguranței alimentare cât și a sănătății și bunăstării  animalelor”, transmite DSVSA Timiș.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole