“Revolta” din PNL Timiș – Dănuț Groza le-a luat golanilor mireasa de sub nas, pe Alinica, de teamă să nu fie violată în grup

Tandemurile masculine sunt la mare modă în PNL Timiș de ceva vreme, iar misoginismul pare la cote alarmante dacă amintim că pe lista de la Consiliul Județean în 2020 prima femeie a fost pe locul 13, iar șefa organizației pe locul 20. Au contat pentru electorat atâția hăndrălăi băgați în față? Era acesta un principiu european? Nu. Dar votanții sunt la fel de proști, aproape comic de proști și neinformați, în toate timpurile.

În mai 2017, la PNL Timiș era în desfășurare un puci al primarilor, viitorii “băieți de pe sate”, împotriva Lui Nicolae Robu.

Atunci, Alin Nica, primar de Dudeștii Noi, alintat Alinica la emisiunile de gătit, unde era tot la fel de incompetent precum este la conducerea CJ Timiș, declara următoarele:

Robu și Popoviciu au avut o relație aproape sexuală, dacă ținem cont de apropierea dintre ei!”, spunea Alin Nica.

Culmea ironiei este că peste ani un alt “cuplu apropiat” s-a format în PNL Timiș, unul care alăturat arată mai mult comic, ca Stan și Brad, format din Alin Nica – un sfrijit și Dănuț Groza – un obez.

Ieri, 13 septemebrie 2022, primarul din Lovrin, Vasile Graur, întărea existența acestei relații și spunea că “Groza este influenceriul lui Nica”, apropierea dintre cei doi fiind, practic, vorba lui Alin Nica, “aproape sexuală”.

Această apropiere s-a văzut și duminică, 11 septembrie 2022, când în interiorul PNL Timiș a izbucnit o nouă revoltă, revoluție, un puci, un asediu, nu știm exact despre ce a fost vorba, în care au fost implicați mai mulți primari, totul plecând de la o Scrisoare a deputatului PNL Marilen Pirtea, adresată interiorului partidului, dar și șefului PNL Timiș, Alin Nica și secretarului general, Dănuț Groza, în care descrie aerul pe care cei doi l-au îmbâcsit cu mirosul lor greu de oameni mediocri de la țară și astfel, a devenit irespirabil.

La trei zile de la declanșarea acțiunii totul pare fâsâit, deci putem spune că Dănuț Groza, le-a luat “golanilor revoltați” mireasa de sub nas, pe Alinica, de teamă să nu fie violată în grup.

De atunci, în mod oficial, nici conducerea județeană, dar nici “revoltații”, adică zeci de primari avându-l în frunte, dar nici aici nu este clar, pe deputatul Marilen Pirtea, nu au mai emis niciun punct de vedere privind situația din interiorul organizației sau rezultatul “revoltei”, care sperăm că nu devine războiul de 100 de ani.

Ori, comunicarea în acest caz era esențială, mai ales pentru cei care au de lansat atacul, pentru “revoltați”, care par niște amatori ridicoli, fără nicio strategie, nici măcar cu un obiectiv clar pe care să-l urmărească, poate cel mult, pare că au avut prea multe sticle de whisky pe masă și au devenit prea înfierbântați, iar fiecare zi care se scurge arată cât de penibil a fost demersul și constituie un avantaj pentru cei care dețin funcțiile de conducere actuale.

Rămâne astfel Marilen Pirtea singurul care va putea spune după dezastrul de la primele alegeri care urmează un triumfător: “V-am spus eu!”, dar care nu va mai fi auzit de nimeni, deoarece cei care nu au plecat la PSD până atunci, se vor călca în picioare să prindă măcar un loc pe scara trenului condus de OUG13 și de următorul mecanic de locomotivă ales de Ayatollah să conducă CJ Timiș.

Mai grav este că ulterior Scrisorii au apărut și câteva declarații publice ale unor membri ai “revoltaților”, care sunt stupefiante, deoarece: Scrisoarea lui Marilen Pirtea, aplaudată de “revoltați”, acuza faptul că că “Nica şi Groza au confiscat filiala în interes propriu”.

Însă, stupefacția vine din faptul că declarațiile “revoltaților”, primari, cuprind și ele doar interese persoanele și nu fac niciun fel de referire la principiile enunțate în Scrisoare, de unde presupunerea că “revoltații” ori nu susțin pe deplin Scrisoarea ori Marilen Pirtea nu este liderul lor, ci doar a fost folosit și împins de la spate pentru ca “revoltații” să câștige… exact…doar interese personale și marjă de negociere cu conducerea actuală a PNL Timiș, pe care chipurile o vor înlăturată.

Culmea este că momentan nu s-a reușit prin acest demers decât ca PNL Timiș să-și mai ridice o dată fusta în cap să îi vedem p…a jegoasă, iar “revoltații” par niște cretini care trebuie priviți lung și cu mare atenție, chiar circumspecție, într-un cuvânt niște penibili care s-au făcut de râs.

Demersul rămâne așadar ceva nedefinit, neserios și neasumat, făcut pe “genunche”, fără nicio strategie politică sau de comunicare, din care nimeni nu a înțeles nimic, deoarece a fost bazat doar pe o scurgere de informații în presă presărată cu certuri pe whatsapp ca între îndrăgostiți, fără o acțiune politică concretă din partea niciunui protagonist, ba mai mult, așa cum este cazul primarului din Moșnița Nouă, Florin Bucur, membru al “revoltaților”, acesta chiar anulează parțial într-o declarație susțineri din Scrisoare.

Un adevăr extrem de plauzibil este următorul, care este însă vizibil de mai mult timp: “revoltații” nu doresc îndepărtarea lui Alin Nica, văzut ca un om extrem de slab, o marionetă, fiind ahtiat după avere și funcții, de unde și slăbiciunea sa care este speculată la maximum astăzi. De aceea “revoltații” nici nu au un lider bine conturat, deoarece doresc doar îndepărtarea lui Dănuț Groza din funcția de secretar general, care manevrează astăzi “marioneta”, deci “marioneta” e bine să rămână și să se schimbe doar păpușarii, cu atât mai mult cu cât pe mireasa de la începutul articolului, “Alinica”, nu pare că o interesează cine o dezvirginează în noaptea nunții sau dacă pe parcursul petrecerii se schimbă mirele, atâta timp cât își păstrează statutul de mireasă, viitoare soție model, fidelă și cinstită. Cum cui? Cui deține puterea care îi garantează beneficiile!

ANALIZĂ. Florin Abraham: anticipăm lansarea candidaților prezidențiali să abia în vara anului 2024 – PNL va trebui să ia decizia dacă va continua ca partid de opoziție din interiorul guvernării sau din afara acesteia – ar putea fi întrunite condițiile unei schimbări de lider, așa cum s-a întâmplat și în 2014

Istoricul și profesorul de Științe politice la SNSPA, dr. Florin Abraham, realizat o analiză a situației politice privind anul 2024, dar și perspectivele post alegeri. Analiza a fost publicată pe…

Recomandările noastre

Cele mai citite articole