Răscoala din PNL Timiș continuă: partidul este nefrecventabil – ne cheamă ca pe niște papagali – Groza e influencerul lui Nica

Noua răscoală din PNL Timiș, izbucnită duminică, 11 septembrie, continuă.

Totul a pornit de la scrisoarea prim-vicepreședintelui PNL Timiș, deputatul Marilen Pirtea, care acuza faptul că Nica şi Groza au confiscat filiala în interes propriu, iar tinerii “învață modelul obedienței și al slugărniciei” pentru a avea acces la poziţii în partid.

Nemulțumirile în PNL Timiș în privința lui Alin Nica și Dănuț Groza sunt mai vechi, acum doar s-a ridicat capacul de pe oala sub presiune.

Nemulțumirile durează de mai mult timp. Și Anghel Saligny a fost cireașa de pe tort, că nu se procedează așa. De ce PSD nu are niciun primar nemulțumit, că s-a stat de vorbă cu primarii? Cu noi nu se putea sta de vorbă cu câteva zile înainte, dacă trebuia făcute modificări? Cel mai tare ne-a deranjat când Alin Nica a sunat 10 – 12 primari ca să își aranjeze proiectele în funcție de priorități. Noi nu puteam face același lucru? Mai ales că s-a propus inițial să se dea 10 milioane la fiecare UAT. Ne cheamă și ca pe niște papagali acolo în birou să ne spună care sunt prioritățile, că diferența de bani o să se dea la următorul proiect. O abureală ieftină, ca la niște copii mici. Păi ce suntem noi? Groza e principalul vinovat că el e influencerul lui Nica, el e capul răutăților acolo. Groza nu știu ce vrea, să tragă focul la oala lui. Toți au primit câte un proiect, el a primit 4. Bine că nu a primit iar vreo 50 de milioane Groza și noi nimic. Dacă o să se hotărască treaba asta, o să mergem. Asta trebuie să știe și cei de la centru pentru că nu e în regulă ce se întâmplă aici în județ. Preferențial se fac întâlniri numai cu cine vor ei. Ori suntem o echipă, ori suntem împrăștiați în toate direcțiile. Sunt mulți care sunt nemulțumiți și tac din gură. Sunt probabil la primul, al doilea mandat și le-o dat ceva acadele să îi liniștească. Dar nu merge chiar așa.”, a explicat Graur”, a declarat primarul din Lovrin, Vasile Graur, pentru expressdebanat.ro.

Unul dintre cei ai influenți primar din Timiș, Gheorghe Nastor, se declară și el nemulțumit de conducerea județeană.

Unii sunt mai primari decât alții. Unii primesc proiecte finanțate de zeci de milioane sau peste 10 milioane de lei și alții, cum sunt eu, de 4 milioane. Dacă vi se pare normal. Asta e o problemă. Și doi: nu am fost consultați deloc. Să spună Nica cu ceilalți ce au de spus, dacă au de spus ceva. Eu am cerut unul (n.r, proiect depus pe Anghel Saligny) de 20 de milioane și unul de 4 milioane. După 8 mandate încă nu am luat-o razna, stau bine cu facultățile mintale. Prioritar era cel de 20 și cred că noi, primarii de localități, știm mai bine prioritățile într-o comună, nu președintele. Sau secretarul general de la PNL, poate știe el mai bine ce ne doare pe fiecare primar. Deci cam ajunge deja cu… s-a întins prea mult coarda cu noi și voi. Nu am înțeles ce vor de fapt…”, a spus Gheorghe Nastor.

Primarul din Buziaș, unul dintre puținii care și-au asumat și până acum o poziție publică tranșantă împotriva modului în care este condus PNL Timiș și a avut curajul să-l contracandideze pe Alin Nica în alegerile din vara lui 2021 pentru funcția de președinte, spune că partidul a devenit nefrecventabil.

Au fost neînțelegeri legate de faptul că pe programul Anghel Saligny un număr mai mic de colegi au fost sunați de conducere să își retragă anumite proiecte, ca să poată promova altele. În sensul în care: retrageți proiectul ăsta ca să pot să ți-l promovez pe ăsta ca prioritar. Se pare că domnul președinte Alin Nica, din câte am înțeles, a sunat câțiva primari și le-a solicitat acest aspect. Politic vorbind, nu există o consultare largă în ceea ce privește și celelalte organizații care nu au primari. Noi avem 48 de primari, dar mai sunt alte peste 50 de organizații care nu au primari liberali și acele organizații sunt neconsultate, făcând astfel partidul să fie nefrecventabil astăzi, din acest punct de vedere. Și alte persoane care sunt vechi în partid, au avut funcții în partid, sunt cu o anumită pondere de simpatie în partid care au fost lăsate pe dinafară, din grupul medicilor, al oamenilor de afaceri ș.a.”, a declarat Sorin Munteanu, primarul orașului Buziaș, a spus Sorin Munteanu, pentru expressdebanat.ro.

Un grup de peste 20 de primari ar trebui să se deplaseze la București în această săptămână pentru a purta discuții cu conducerea centrală a PNL și conform unor surse politice vor solicita înlocuirea din funcție a lui Alin Nica și Dănuț Groza.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole