“Adio, Lae“ – Nicolae Ciucă a dat la Timișoara semnalul abandonării candidaților PSD-PNL la Primăria Timișoara și Consiliul Județean – Nicolae Robu respectiv Alfred Simonis

Șeful PNL, Nicolae Ciucă, a efectuat marți o vizită fulger la Timișoara.

Vizita a fost anunțată cu doar o zi înainte, adică luni.

Cel mai probabil, Nicolae Ciucă a vrut să se asigure că programul președintelui Interimar al Camerei Deputaților, Alfred Simonis, candidatul Alianței PSD-PNL la Consiliul Județean Timiș, nu-i va permite acestuia să fie prezent în județ și astfel să se alăture “alaiului“ PNL-ist pentru a mai capitaliza ceva imagine în rândul electoralului liberal care nu îl “prizează“ deloc.

Drept dovadă, Alfred Simonis nu a participat pe parcursul zilei la vizita șefului liberal, deși cu doar câteva zile înainte, vineri, candidatul Alianței PSD-PNL la Primăria Timișoara, Nicolae Robu, a participat la o vizită la Timișoara efectuată de ministrul PSD al Sănătății, Alexandru Rafila.

Așadar, acesta este un semnal extrem de clar că PNL nu îl mai susține pe Alfred Simonis pentru președinția Consiliului Județean Timiș, altfel ar fi jucat împreună “Hora Unirii“.

Vizita lui Nicolae Ciucă vine după ce săptămâna trecută în decurs de nici 24 de ore, candidatul Alianței PSD-PNL la Primăria Timișoara, Nicolae Robu, a reușit rara contraperformanța de a-și anula singur orice șansă de câștig prin două prestații publice lamentabile.

Este vorba despre episodul “telefonul de la Antena 3și “RMN-urile gratuite“ pentru Clanul Cârpaci.

Ei bine, în această situația, PNL se vedea în ipostaza de a pierde definitiv Timișoara și județul Timiș, deoarece Dominic Fritz de la USR ar câștiga Timișoara, iar Alfred Simonis de la PSD, cu chin cu vai, probabil ar fi câștigat Consiliul Județean.

Deci, unde era PNL în situația acesta? Nicăieri, era out of service.

Situația nu putea însă rămâne așa, și prin urmare, lui Nicolae Ciucă nu i-a rămas altceva de făcut decât să declare marți în conferința de presă organizată cu ocazia vizitei la Timișoara că a negociat cu Dominic Fritz trecerea la PNL, care a fost în fapt un semnal extrem de clar privind abandonarea candidatului Nicolae Robu.

Practic, de astăzi, fostul primar nu mai are susținerea PNL, decât a unui cerc restrâns de interese, contaminat de mirosul puternic al fructelor de mare.

Adio Lae, dar stai liniștit, la toamnă mărim iarăși pensiile“, pare mesajul de “La revedere“ al lui Nicolae Ciucă față de Nicolae Robu, pe care probabil nu îl va mai întâlni niciodată în această viață, dar, ca de obicei, fostul primar pare că nu prins manevra, ci va continua să se zbată ca peștele pe uscat.

Cu Nicolae Robu ieșit din joc, practic PSD, la rândul său, nu mai are nicio șansă, să câștige Consiliul Județean.  

Drept urmare, liberalii din Timișoara și din Timiș îi vor sprijini, bineînțeles nu pe față, pe actualul șef al CJ Timiș, Alin Nica, pentru a mai “recupera“ ceva din pierderile înregistrate în ultimele luni și pe Dominic Fritz pentru a putea “negocia“ ceva după alegeri.

Fiind totuși al treilea om în stat, “mazilirea“ lui Alfred Simonis nu se va face cu “sânge pe pereți“, ci elegant, pe nesimțite, dar se va face, deoarece este cel pentru care a fost creat tot acest haos politic pe plan local, iar lipsa de performanță se plătește, doar la Alfred Simonis a fost invers și a fost deja recompensat deși a pierdut în calitate de șef de filială atât alegerile locale, cât și pe cele parlamentare din 2020. Totul sub “ochiul magic“ și cu aprobarea liderului spiritual suprem al PSD Timiș, Sorin Grindeanu.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole