Trădarea recompensată cu funcții publice de PNL Timiș. Aport! Ciprian Trocan, fost director în Primăria Timișoara, a primit un post de director în CJ Timiș

Ciprian Trocan, fost consilier personal al primarului Nicolae Robu, proaspăt demisionat din funcția politică de consilier județean, așa cum Buletin de Timișoara a anunțat în premieră, a fost printre primii liberali și colaboratori apropiați ai DHC-ului care s-a aliniat noii conduceri a “băieților de la țară”, instalată pe Gheorghe Lazăr nr. 1, sediul PNL Timiș, după alegerile locale din 2020.

Fiind angajat în Primăria Timișoara, pe postul de director al Serviciului Public Asistență Medicală Școlară, Ciprian Trocan, deși băiat de Piața Unirii, nu a stat mult pe gânduri și a jurat credință, până la supunere, noii conduceri de partid, fără să conteze că acesta era venită tocmai din căminul cultural sătesc, după o vizită la magazinul Totul la 9,99 lei.

Așa se face că, recent, acesta a reușit să se transfere din cadrul Primăriei Timișoara în Consiliul Județean, pe postul de director adjunct al Direcției de Prestări Servicii. Recompensa a venit într-un moment bun deoarece viața liberalilor cu useriștii din primărie nu este cea mai confortabilă, iar riscul “exmatriculării” există în permanență și se va agrava mai ales după iminenta rupere a alianței dintre PNL și USR în Timiș, care se dovedește nu doar disfuncțională, dar și inutilă.

Demisia din funcția politică de consilier județean era necesară din cauza acestui transfer spectaculos, dar deloc singular. Avalanșa liberalilor care dau buluc la CJ Timiș este într-o efervescență pe care și pesediștii ar fi invidioși.

În schimb, locul de director al direcției respective este vizat de mai multă vreme, conform surselor administrative ale Buletin de Timișoara, de un alt supus de-al lui Alin Nica, pe numele său Flavius Iepan, care însă, ghinion, nu a reușit momentan să își calculeze bine pașii spre directorat, mulțumindu-se, conform surselor, cu organizarea pentru câțiva angajați ai CJ Timiș a unor cursuri de formare sau cu vânzarea de mașini ale instituțiilor subordonate. Aceste preocupări ar putea fi în afara fișei postului, dar pe care Buletin de Timișoara le va investiga pentru a verifica legalitatea lor, în ciuda evidentei protecții de care beneficiază foștii angajați ai SRI.

Amintim că Flavius Iepan a fost consilier și șofer al fostului președinte al CJ Timiș, Constantin Ostaficiuc, iar actualmente este șoferul de teren al echipei care îl însoțește pe Alin Nica în vizitele pe șantierele lăsate moștenire de fostul președinte pesedist, Călin Dobra.

La sediul PNL Timiș se pare că este suficient ca cineva să strige Aport! și cățelușii prin vocație se vor gudura ca mâțele înfometate. Un alt exemplu în acest sens fiind subprefectul de Timiș, Ovidiu Drăgănescu, un reeșapat al băieților de la țară, gata să cheme jandarmii pentru a-și apăra castronul cu boabe.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole