Document: se cere demisia secretarului general al PNL Timiș, Dănuț Groza – se impută negocierile dezastruoase cu PSD

Scandalul din PNL Timiș izbucnit la nivel public pe data de 11 septembrie după publicarea unei scrisori a deputatului PNL Timiș, Marilen Pirtea, care acuza faptul că în filială sunt “tribunale obștești, ca în dictatură, unde se înfierează cu mânie proletară și rămân în scenă doar slugile“, așa cum puteți citi AICI, este departe de a se incheia.

A urmat apoi o întâlnire pe 17 septembrie la București a unei delegații a primarilor nemulțumiți de actuala conducere județeană cu conducerea centrală a PNL.

Conform primarului din Deta, Petru Roman, a fost solicitată demiterea conducerii actuale a PNL Timiș, în frunte cu Alin Nica și Dănuț Groza, așa cum puteți citi AICI.

Buletin de Timișoara a intrat astăzi în posesia unui document care ar fi fost semnat de peste 20 de primari și care conform surselor redacției noastre a fost depus la sediul central al PNL, document în care se face o nouă radiografie a dezastrului din PNL Timiș sub conducerea lui Alin Nica și Dănuț Groza, la fel ca în scrisoarea deputatului Marilen Pirtea, și prin care este solicitată demiterea secretarului general al PNL Timiș, Dănuț Groza.

Redăm mai jos documentul integral primit de Buletin de Timișoara.

Către Bpj PNL Timis

Bilanț Pnl Timis,

Septembrie 2020 (Popoviciu/Robu) / Septembrie 2022 (/Nica/Groza)

Septembrie 2020 PNL Timis deținea următoarele :

Secretar de Stat -Ciprian Bogdan, Catalin Iapa .

Directori Regionali :

Cosmin Buboi -ISCTR

Adrian Lulciuc – Posta

Cristi Mocan -ANAF

Ienea Olivier -Garda Forestieră

Sorin Anghel – CFR

Directori județeni :

Gabriel Cruciat -ARR

Cosmin Costa -RAR

Flavius Nicoara -DSV

Flavius Cioca -DSP

Oprut Petru -Mediu

-Direcția Agricolă

Mihaela Călescu -Canalul Navigabil

Marin Popescu -ISJ

Liviu Negut -Garda de Mediu

Raul Patrascu Spit .Județean

Olimpia Oprea – Spital municipal Timișoara

Prefectul Jud Timis Mircea Bacala .

In August 2022, Pnl Timis mai deține in urma negocierilor dezastruoase atat la București in cadrul PNL, cât și de Pnl Timis / Psd Timis la nivel local, mai detine următoarele funcții (sau mai bine zis a pierdut majoritatea funcțiilor cheie);

Alin Chitu Secretar de stat funcție asumată de PNL Timis in condițiile care dl Chitu in doi ani nu a călcat in Jud Timis și nici nu a sprijinit cu nimic filiala PNL Timis sau interesele Jud Timis .

Bogdan Ghelbere SGA ,o alta dezamagire a filialei PNL Timis

APM Timis -Petru Oprut

Direcția Jud De Finante Timis. -Cristi Mocanu

Dir .Jud Posta Adi Lulciuc

Suprefect Timis – Ovidiu Draganescu .

Ca atare prin politica de negociere și susținere a membrilor PNL Timis, constatam ca sau pierdut majoritatea funcțiilor deținute de membrii PNL Timis .

In relația cu PSD privind deconcentratele, nu s-a ținut cont de părerile primarilor de la Intalnirea de la Banloc și au fost asumate funcții de conducere a unor instituții deconcentrate cu directori numiți de PSD ( 7din 15) și ulterior ocupând posturile prin concurs .

S-a acceptat schimbarea Inspectorului Școlar și nu s-a primit nimic la schimb (la Intalnirea de la Banloc dl Groza spunea ca vor fi 3 posturi la schimb pt Isj)

La instituțiile deconcentrate ale Cjt cât și la asociațiile de dezvoltare au fost menținuți in continuare membrii marcanți ai PSD Timis (Gabriel Ilaș fiul fostului primar de Buziaș la Muzeul Satului, ADI Deșeuri director Romeo Ursu candidat pe listele PSD la Cjt, Liliana Laichici Centrul de Cultura Și Arta al Jud Timis care in precampaniile din 2020 organiza spectacole folclorice cu Ansamblul Banatul la primarii PSD (Margina, Coștei, Boldur, Comlosul Mare).

In toată aceasta perioada 2020 /2022 s-a dus o politica de dezbinare a filialei Timis prin excluderi pe banda rulantă cum ar fi:

Alin Popoviciu

Calin Roman

Raul Ambrus

Situația tensionata cu primarii orașelor Lugoj și Deta; s-au dizolvat organizații (Lugoj), s-a creat o stare de tensiune in org Sacalaz, s-a exclus viceprimarul PNL Orțișoara, s-a creat o stare de tensiune in rândul primarilor PNL Timis privind alegerea conducerii Acor Timis printr o politica dezastruoasa cu partide reprezentate in județ de unul pina la patru primari fapt ce a dus la pierderea conducerii Acor Timis .

O relație foarte proasta cu presa .

PNL Timis a fost subiect negativ in media naționala și locală cum nici o alta filiala PNL nu a fost, fapt ce a dus inclusiv la organizarea ședinței regionale la HUNEDOARA (Prislop).

In privința desemnării listei de candidați la parlament ati făcut tot posibilul prin manipularea unor colegi primari in privința candidatului Chira Claudiu pe care la-ti asumat in detrimentul altor candidați mai credibili din PNL Timis .

Si nu in ultimul rand, se observa o imensa nemultumire in randul primarilor si viceprimarilor privind sustinerea, prioritizarea si lipsa de transparenta a proiectelor atribuite pe Programul Anghel Saligny

Toate aceste acțiuni au dus la scăderea in sondaje a PNL Timis și la crearea unei imagini de haos in PNL Timis .

Ca atare noi subsemnații de mai jos, cerem imperios si necesar demisia /demiterea Secretarului General al PNL Timis, dl Danut Groza, se arată în documentul primarilor“.

Tot astăzi, Buletin de Timișoara a intrat în posesia altui document din care reieșea că actuala conducere a PNL Timiș a demarat o campanie de strângere de semnături pentru propria salvare de la înlocuire, așa cum puteți citi AICI.

Screenshot

Recomandările noastre

Cele mai citite articole