Alin Nica, ca ultimul pungaș – a luat bani de la o firmă când era primar care avea contracte cu Primăria Dudeștii Noi

Actualul șef al CJ Timiș, Nica Alin, este deja cercetat de Agenția Națională de Integritate pentru conflict de interese la sesizarea Buletin de Timișoara, așa cum am arătat la vreme respectivă AICI.

Un al doilea dosar a fost trimis spre analiză către ANI de echipa de investigații a redacției noastre în care am arătat cum o firmă de avocatură folosită de Nica Alin în scop personal are un contract de asistență juridică cu o asociație finanțată chiar de CJ Timiș, detalii AICI.

Cum ajungeau banii de la Primăria Dudeștii Noi în buzunarul lui Nica Adrian Alin – primăria plătea, primarul încasa

O nouă investigație a Buletin de Timișoara s-a constituit într-un al treilea dosar pe care redacția noastră l-a înaintat inspectorilor de integritate, care însă are toate aspectele pentru a ajunge pe mâna procurorilor DNA, deoarece este unul flagrant.

În urma cercetărilor pe care redacția noastră le-a făcut, a ieșit la iveală faptul că Nica Alin a încasat bani când era primar de la o firmă din Ploiești care la rândul său avea contracte încheiate cu Primăria Dudeștii Noi, condusă la vremea respectivă chiar de Nica Alin.

Conform declarației de avere din 2021, pe care o găsiți AICI, Nica Alin a avut venturi ca formator – cursuri formare profesională, în timp ce era primar al comunei Dudeștii Noi, banii fiind încasați de la societatea Faxmedia SRL, mun. Ploiești, str. Gheorghe Grigore Cantacuzino, nr. 25 C, județul Prahova, cod poștal 10001.

Pentru serviciile prestate fostul primar a încasat, potrivit documentului, 6.900 de lei.

În același timp, în perioada 2019-2020, două firme din grupul Faxmedia au încheiat mai multe contracte cu Primăria Dudeștii Noi, al cărui primar era chiar Nica Alin, potrivit datelor disponibile în Sistemul Electronic de Achiziții Publice, pe care le găsiți la finalul articolului.

Deci, pe o parte Nica Alin încasa bani de la respectivul grup de firme, iar pe partea cealaltă Primăria Dudești oferea contracte.

Este vorba despre firmele Faxmedia Consulting SRL și Faxmedia Tour SRL, care au aceeași adresă cu firma invocată de Nica Alin în declarația de avere, Faxmedia SRL.

Achizițiile din 2020

Spere exemplu, în martie 2020, Primăria Dudeștii Noi achiziționează de la firma Faxmedia Tour SRL servicii destinate participării primarului Nica Alin la un eveniment al Asociației Comunelor, care s-a desfășurat la Hotelul Rin din București.

“Pachet servicii pentru organizarea Adunării generale a Corpului profesional al secretarilor generali ai comunelor din România în perioada 29 – 31 martie 2020 la Hotel Rin Grand București. Pachetul include următoarele servicii: – participarea la lucrările Adunării Generale; – cazarea în cameră single pentru o persoană; – toate mesele pentru o persoană; – pauzele de cafea“, se arată în descrierea de pe SEAP.

Un alt exemplu este din luna august 2020, deci în precampania electorală pentru alegerile locale, când Primăria Dudeștii Noi plătește către Faxmedia Tour SRL pentru participarea primarului Nica Alin Adrian la o altă adunare a Asociației Comunelor, de data acesta la mare, la Complex Phoenicia Blue View Olimp.

“Pachet servicii hoteliere aferent sesiunii extraordinare a Adunării generale a Asociației Comunelor din România precum și a Consiliului director în ședință ordinară, în perioada 23-28.08.2020 la Complex Phoenicia Blue View din stațiunea Olimp, conform Dispoziției președintelui A.Co.R., nr. 20 din 13 iulie 2020“, se arată în descrierea de pe SEAP.

Cazurile flagrante din 2019 – peste 16.000 de lei pentru cursuri în localitatea Labașinț, județul Arad.

În august 2019, Primăria Dudeștii Noi achiziționează serviciile hoteliere în județul Arad, prin Faxmedia Tour SRL.

“Servicii hoteliere pentru cursul pe tema Codului Administrativ, organizat în Județul ARAD, la Complexul Agrovillage, localitatea Labașinț, în perioada 5-8 septembrie 2019. un însoțitor adult are gratuit cazarea cu mic dejun“, se arată în descrierea de pe SEAP.

În aceeași zi, Primăria Dudeștii Noi achiziționează de la cealaltă firmă, Faxmedia Consulting SRL, cursuri de formare profesională pe tema Codului Administrativ, în județul Arad.

“Curs organizat cu cazare pe tema CODULUI ADMINISTRATIV in perioada 5-8 septembrie 2019 (…) FORMATOR: Emil DRĂGHICI, (…)“, se arată în descrierea de pe SEAP.

Grupul de firme Faxmedia este însă mult mai larg și extrem de controversat, deoarece se ocupă în principal cu organizarea de cursuri de formare profesională, la mare și la munte, destinate funcționarilor publici.

“Astfel, la aceeași adresă care se regăsește pe site-ul Faxmedia – Str. Gheorghe Grigore Cantacuzino 25 C Ploiești, Prahova, au sediul social, pe lângă FAXMEDIA CONSULTING și FAXMEDIA TOUR, FAXMEDIA INFO, FAXMEDIA FEST, FAXMEDIA CURSURI, FAXMEDIA LEARNING NET, CONTROL ARHISOFT MANAGEMENT, BIG MEDIA RELATII PUBLICE, ADELINA DESIGN FASHION și AGRODEZ DANRO“, scria în 2019 Ziarul de Investigații, articol disponibil AICI.

Buletin de Timișoara a sesizat toate aspectele prezentate în articol Agenției Naționale de Integritate, sub aspectul încălcării prevederilor privind conflictul de interese, pentru a lua măsurile legale care se impun și solicită procurorilor DNA autosesizarea de urgență în privința unor aspecte de natură penală care ar fi putut avea loc în acest dosar, cum ar fi abuz în serviciu, trafic de influență, spălare de bani sau fals în înscrisuri oficiale.  

Recomandările noastre

Cele mai citite articole