USR Timiș: Alin Nica a uitat stâlpu-n drum – ne va face de râs județul la nivel național, atât de mare e incompetența lui

La finalul lunii martie 2023, administrația PNL a CJ Timiș anunța că a finalizat licitația pentru lărgirea la patru benzi a drumului dintre Centura Timișoara și autostrada A1, licitație lansată după rezilierea contractului inițial și spargerea întregului proiect în două tronsoane distincte.  

Lucrările au început și așa cum Buletin de Timișoara vă informa ieri un stâlp a fost lăsat în mijlocul drumului, ceea ce înseamnă că ordinul de începea lucrărilor a fost semnat fără finalizarea procedurii obligatorii de relocare de utilităților.

Legat de acest subiect, USR Timiș a reacționat printr-un comunicat de presă în care arată că Alin Nica face de râs județul la nivel național.

Alin Nica a uitat stâlpu-n drum. Atât de mare e incompetența lui. Sau poate doar atât de mult îi pasă. Lărgirea drumului de legătură Timișoara – A1 a stat degeaba timp de doi ani, pentru că Alin Nica, președintele PNL al Consiliului Județean, nu a știut cum să gestioneze un șantier de această dimensiune. Acum ne-am trezit că a uitat stâlpu-n drum, aici, aproape de intrarea în Giarmata. Este ceva de o penibilitate rară și mi-e teamă că ne va face de râs județul la nivel național. Luna trecută se lăuda cu felul în care a deblocat proiectul. Acum probabil va zice că nu-i vina lui, ci a constructorului cu care chiar el s-a lăudat. După aproape 3 ani, de ce n-a fost în stare să modifice proiectul? De ce nu l-a modificat după ce a reziliat contractul cu primul constructor? De ce n-a modificat acum, cu noul constructor? De ce nu a discutat despre mutarea acestui stâlp cu finanțatorul ca să îl mute din timp și să nu ne trezim acum, cu stâlpu-n mijlocul asfaltului? Sunt multe întrebări pe care le am și i le voi adresa. Consiliul Județean riscă să piardă cea mai mare finanțare europeană din cauza incompetenței sale. Împreună cu colegii din USR am urmărit starea proiectului și am încercat să ajutăm încă din 2021. Vom continua acest lucru și sperăm de data aceasta ca avertizările noastre să fie ascultate. Nu e acceptabil ca acel stâlp să rămână acolo. Timișorenii și timișenii merită să circule cât mai repede pe acest drum!“, a declarat, prin intermediul unui comunicat de presă, Vlad Șendroiu, lider de grup al consilierilor județeni USR Timiș.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole