Membru al #echipeicâștigătoare Alin Nica ar putea ajunge la groapa de gunoi a politicii, acolo unde îi este locul. Florin Cîțu ar putea fi mazilit de la conducerea PNL

Alin Nica, cel mai slab șef al CJ Timiș din istoria instituției, țărănoiul parvenit de la Dudeștii Noi, dovadă fiind hectarele de teren din declarația de avere a căror proveniență nu a prezentat-o niciodată public, ar putea să-și dea obștescul sfârșit politic la doar un an și jumătate de când a preluat conducerea PNL Timiș pentru a se îndrepta spre singurul drum care îi mai este destinat și anume, groapa de gunoi a politicii locale, unde, dacă anumite instituții ale statului funcționau, era deja.

Mare susținător al arătării umane și politice care este Florin Cîțu, actual șef al PNL Timiș, Alin Nica împreună cu gașca sa de acoliți ar putea fi maziliți după ce fostul bețiv pus în rolul de premier al României va fi la rândul său aruncat afară din troaca politică, așa cum scrie g4media.

Peste 40 de lideri de organizații județene PNL au semnat o scrisoare prin care îi solicită lui Florin Cîțu să demisioneze de la șeia PNL și să-i lase locul premierului Nicolae Ciucă, au declarat pentru G4media.ro surse din partid. Scrisoarea îi va fi înmânată joi lui Cîțu de către prim-vicepeședinții partidului. Dacă Floin Cîțu va refuza să demisioneze, liderii organizațiilor PNL vor convoca vineri dimineața ședințe ale Birourilor pemanente județene pentru a cere declanșarea procedurii de organizare a unui Congres extraodinar. Liderii PNL sunt nemulțumiți că Florin Cîțu tensionează relațiile din coaliție cu PSD și că are o imagine slabă care trage partidul în jos în sondaje. Potrivit statutului PNL este nevoie ca majoritatea oganizațiilor județene să ceară convocarea Biroului Politic Național care la rândul său să decidă pentru organizarea unui Congres Național Extraordinar. Astfel, dacă Florin Cîțu va refuza să demisioneze, Biroul Politic Național urmează să fie convocat, duminică, 3 aprilie. Liderii PNL se așteaptă ca Florin Cîțu să ceară în schimbul demisiei garanții că va fi păstrat la șefia Senatului, sau că va primi un post la nivel european, dar aceștia refuză să i le ofere, spun sursele g4media.ro. O altă variantă vehiculată în PNL este ca lui Florin Cîțu să i se permită să rămână președintele Senatului, până când se identifică o poziție internațională la nivel bancar“, spun sursele g4media.

Alin Nica și gașca sa au fost în stare să își pulverizeze vara trecută filiala doar pentru a-și impune cu pumnul în gură punctul de vedere și a ocupa scaunele pe care le vizau. Opoziția slabă și ezitantă din partid le-a ușurat munca.

Acum, dacă informațiile presei centrale sunt exacte, acoliții lui Alin Nica sunt și ei în mare pericol de nevoie de reorientare deoarece fiind pupincuriști prin vocație și sinecuriști prin calificarea profesională jalnică, aceștia cred că nu vor plăti cu vârf și îndesat susținerea unei nulități absolute, atât cei din administrație cât și cei din politică.

Dar astfel, PNL Timiș poate reprimi un aer proaspăt și poate deschide geamurile pentru a scăpa de mirosul pestilențial degajat de zona insalubră din conducerea județeană și poate va fi din nou un partid frecventabil.

#nicagohometodudești s-ar putea transforma dintr-un slogan într-o realitate imediată.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole