Iresponsabil sau demagog? Președintele PNL Timiș, Alin Nica, dorește ca școlile să rămână deschise indiferent de rata de infectare

Președintele PNL Timiș, Alin Nica, a anunțat astăzi că a discutat la nivel guvernamental pentru o relaxare a restricțiilor pe mai multe paliere.

“Ieri, la București, am participat la o întâlnire de lucru cu premierul Florin Cîțu și ministrul de Interne Lucian Bode, în cadrul căreia am solicitat ridicarea restricțiilor pentru școli, sectorul HoReCa și activitățile sportive, indiferent de rata de incidență COVID-19, în baza Certificatului verde digital. Solicitarea mea a fost una argumentată și susținută de reprezentanții domeniilor pentru a căror activitate am militat“, spune Alin Nica.

Gestul pare unul iresponsabil având în vedere numărul deceselor și creșterea alarmantă a infectărilor în rândul profesorilor și copiilor, dar și susținerile medicilor privind gravitatea bolii.

“Timișoara este primul mare oraș din România despre a cărui închidere a început să se vorbească din nou. Am luptat împotriva carantinei și în valul COVID-19 precedent, sub nicio formă nu o voi susține și nu o voi accepta acum. Spre deosebire de data trecută, acum avem instrumente. Trebuie doar să gândim strategic, să ascultăm ce spun oamenii, fie că sunt simpli cetățeni sau reprezentanți ai unor industrii, apoi să luăm acele măsuri coerente care cu adevărat să ajute împotriva COVID-19.  Știu că există multă rezistență la schimbare în rândul aparatului de specialitate de la București, că viziunea lor este una strict medicală, axată pe constrângeri. Am întâmpinat ezitări și refuzuri din partea unor oameni care privesc întreaga Românie ca pe un spital, dar am încredere că premierul Cîțu și ministrul Bode, decidenți care au înțeles ce le-am transmis, vor lua măsurile necesare și vor schimba acele prevederi legislative care ‘omoară’ economia, educația și spulberă mii de familii“, a mai precizat președintele PNL Timiș.

Discriminarea pe bază de certificat luată în brațe și de Alin Nica

“Dintre cei care, din păcate, se află astăzi în spitale, 97% sunt nevaccinați. Și-au asumat acest lucru și nu vreau să le judec decizia. În schimb, vreau să vorbesc în numele celor care s-au vaccinat, indiferent de motivul pentru care au făcut-o. Aceștia merită protecția, mobilitatea și accesul la servicii care le-au fost promise.  Suntem în valul 4 COVID-19, posibil să urmeze și altele. De mai bine de un an spun același lucru: ca și comunitate, trebuie să ne învățăm să trăim cu virusul, iar, ca autorități publice, avem obligația să stabilim măsuri astfel încât școala, economia și sănătatea să fie protejate. În concluzie, pe lângă respingerea oricărei forme de închidere a orașului și a economiei, am cerut renunțarea la restricții de 50% și 30% raportat la suprafața ocupată în industria ospitalității și acces liber în baza certificatului verde digital“, a menționat Alin Nica.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole