Timiș: un fost viceprimar și consilier local PNL este acuzat că a fugit cu tableta primită de la primărie – ar fi dus-o la amanet

Fostul consilier local al PNL din comuna Șag, Florin Luca (Țaga), este acuzat că la încetarea mandatului în Consiliul Local nu a predat tableta primită pentru a avea acces la ședințele de consiliul local și la documentele aflate pe ordinea de zi.

Florin Luca a fost ales consilier local în urma alegerilor locale din 2020, anterior ocupând și funcția de viceprimar al comunei.

Surse din PNL Timiș ale Buletin de Timișoara îl acuză acum pe Florin Luca că a fugit cu tableta primăriei pe care avea obligația să o predea.  

A fugit cu tableta din primarie. In data de 30.03.2023, Luca Florin a demisionat din Consiliul Local Sag si din PNL. El nu a predat tableta primita sub semnatura in scop profesional, dispozitiv electronic folosit strict pentru a participa la sedintele online. Dupa incetarea mandatului de consilier local, numitul Luca Florin nu are dreptul sa utilizeze acest dispozitiv si are obligatia sa il predea de indata institutiei in perfecta stare de functionare, au trecut aproape 3 luni de cand nu mai detine functia de ales local si a fugit cu aceasta tableta.In cazul nepredarii acestui dispozitiv electronic cu valoare patrimoniala el incalca Art. 238 al Codului Penal – Abuzul de incredere „(1) Însuşirea, dispunerea sau folosirea, pe nedrept, a unui bun mobil al altuia, de către cel căruia i-a fost încredinţat în baza unui titlu şi cu un anumit scop, ori refuzul de a-l restitui se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă.” Oare si de la ADID Timis a plecat cu ceva? PS: Circula zvonuri prin comuna cum ca tableta a fost dusa la amanet de un apropiat al acestuia sa fie adevart oare?!“, arată sursele Buletin de Timișoara.

După alegerile locale din 2020, administrația PNL a Consiliului Județean Timiș, condusă de Alin Nica, l-a angajat pe Florin Luca la ADID Timiș, asociația de deșeuri satelit a CJ Timiș, care la ora actuală este condusă de consiliul local din Timișoara al PNL, Lorenzo Barabaș, cercetat de Agenția Națională de Integritate pentru un incompatibilitate cu funcția.

Reamintim că pe 10 iulie 2022, Buletin de Timișoara vă prezenta în premieră și în exclusivitate faptul că o “ședință PNL dintr-o comună s-a lăsat cu pumni și picioare – a fost chemată poliția și ambulanța“.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole