Consilierul local PSD, Radu Țoancă, este de părere că noua organigramă a Primăriei Timișoara încalcă Codul Administrativ

Noua organigramă a Primăriei Timișoara, alta decât cea aflată pe rolul instanțelor, este deja contestată la nivelul Consiliului Local.

Documentul ar trebui să intre la votul aleșilor locali marți, 15 martie, dar au apărut deja primele voci care se ridică împotriva reorganizării din Primăria Timișoara.

Este vorba despre consiliul local PSD, Radu Țoancă, care anunță “cronica unui eșec anunțat“ și susține că “noua organigramă este atât de prost concepută încât va fi anulată înainte de a produce efectele“.

“Noua organigramă a administrației Fritz încalcă prevederile Codului Administrativ. Am mai spus-o și repet că fiecare primar are dreptul de a-și alege echipa administrativă și că nu este firesc să fii obligat să “ joci” cu echipa precedentului primar, fără să faci schimbările pe care le crezi de cuviință. Numai că administrația Fritz a transformat acest proces firesc de tranziție într-o mascaradă publică-ajunsă și în instanță-presărată de ilegalități, reglări de conturi și promovări profesionale dubioase ale unor activiști de partid (mai vechi sau racolați din funcționarii obedienți). Prima organigramă a administrației Fritz este anulată de instanță (se judecă pe fond) demersul din vara anului trecut reușind   “performanța” de a încalca, la foc automat , principiile transparenței și legalității care sunt obligatorii în orice demers administrativ. De aproape un an în primărie se guvernează haotic, cu două structuri paralele, cu atribuții, competențe și persoane suprapuse , cu   încălcarea zilnică a deciziilor Curții de Conturi și a unor hotărâri judecătorești“, susține Radu Țoancă.

Populația Timișoarei, supusă unor experimente “progresiste”

“Proiectul de hotărâre privind noua organigramă este atât de prost conceput încât va fi anulat înainte de a produce efectele mult clamatei “reforme“ administrative cu care primarul Fritz se împăunează zilnic. În acest ritm probabil că procesele pe multiplele organigrame propuse se vor termina când administrația Fritz va fi deja istorie sau un vis urât terminat în sfârșit pentru populația Timișoarei, supusă unor experimente “progresiste” de toată frumusețea: frig în spitale, școli si apartamente, taxe și impozite mărite, mizerie pe străzi și în parcuri, obsesia bolnăvicioasă de a sifona bani publici prin firme fantomă etc. Noul proiect de organigramă încalcă articolul 136 din Codul Administrativ care prevede rapoarte de specialitate pentru hotărârile de consiliu local, noua organigramă nefiind avizată de Serviciul de Resurse Umane din cadrul PMT, fiind din start ilegal“, mai precizează consiliul local PSD.

Consilierul local PSD Radu Țoancă a atras atenția de-a lungul timpul și asupra alor aspecte din activitatea curentă a municipalității spre deosebire de colegii săi social-democrați de la județ care par a se afla fără jenă în solda peneliștilor, mai mult, asistând impasibili, în frunte cu fostul șef al CJ Timiș, Călin Dobra, la execuții politice efectuate de “partenerul lor strategic“, săteanul din Dudeștii Noi, Alin Nica, ca în vremea anilor 90, spre care lumea politică se uită cu nostalgie.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole