USR Timiș solicită demisia consilierului local PNL Timișoara, Adrian Lulciuc: și-a folosit funcția pentru a face afaceri cu bani publici

Liderul grupului consilierilor locali PNL din Consiliul Local Timișoara, Adrian Lulciuc, a fost declarat  incompatibil de către Agenția Națională de Integritate, la începutul lunii aprilie.

Faptele pe baza căror ANI și-a întemeiat decizia sunt deosebit de grave, având în vedere că Arian Lulciuc ocupă și funcțiile de secretar general al PNL Timișoara și director al Poștei Timișoara și director suspendat, dar broker activ, al Bursei de Mărfuri Timișoara.

In perioada exercitării mandatului 2016-2020 de consilier local, societatea comercială în cadrul căreia persoana evaluată a deținut calitatea de asociat, a încheiat la data de 22 aprilie 2020, 3 contracte de furnizare produse (achiziții directe – facturi fiscale în valoare totală de 73.780 Lei), cu diverse societăți înființate ori aflate în subordinea/sub autoritatea C.L. al Mun.Timișoara, încălcând astfel prevederile art. 90, alin. (1) din Legea nr. 161/2003“, se arată în comunicatul ANI.

Conform unei dezvăluiri de presă de săptămâna acesta una dintre societățile Consiliului Local la care face referire Agenția Națională de Integritate este Societatea de Transport Public, fosta RATT.

Astfel, pe 9 aprilie 2020, sub semnătura directorului Bitea, STPT comandă 3.000 de măşti, a câte 4 lei bucata. În total, contractul este de 12.000 de lei. A doua zi, pe 10 aprilie, mai comandă 2.000 de măşti, tot la 4 lei bucata, contractul fiind de 8.000 de lei. În fine, pe 22 aprilie (data care apare în comunicatul ANI), STPT mai comandă un lot de 1.000 de măşti, la acelaşi preţ, valoarea de această dată a contractului fiind de doar 4.000 de lei. Per total, e vorba de 24.000 de lei pe care firma lui Lulciuc a obţinut-o doar de la STPT“, așa cum puteți citi pe larg AICI.

În acest context, USR Timiș a solicitat din nou demisia lui Adrian Lulciuc din Consiliul Local Timișoara.

De menționat că nici PNL Timiș, nici viceprimarul PNL Cosmin Tabără, șef al PNL Timișoara,  deci superiorul politic al lui Adrian Lulciuc, nu au comentat în niciun fel situația consilierului local, deși faptele sunt evidente.

Mai mult, Adrian Lulciuc a contestat deja în instanță decizia ANI, deși a promis opiniei publice că va avea un punct de vedere în privința situației în care se află, fapt care nu s-a mai întâmplat.

Demisia, Lulciuc! Adrian Lulciuc, liderul peneliștilor din Consiliul Local Timișoara, a fost prins cu mâna în borcanul cu miere. Și-a folosit funcția de Consilier Local pentru a face afaceri cu bani publici, deși este interzis prin lege. Au trecut mai bine de șase săptămâni de când Adrian Lulciuc, liderul de grup PNL din Consiliul Local Timișoara, a fost declarat oficial în stare de incompatibilitate de către Agenția Națională de Integritate (ANI). Este o acuzație gravă și inacceptabilă pentru un reprezentant al cetățenilor. Lulciuc a obținut un profit financiar în urma unor afaceri cu companiile aflate în subordinea Consiliului Local, deși legea interzice consilierilor locali sa obțină venituri de pe urma companiilor din subordinea Primăriei. Din aceste contracte, a câștigat 24.000 de lei de la Societatea de Transport Public Timișoara (STPT) și 42.840 de lei de la Societatea de Drumuri Municipale (SDM). Aceste afaceri ridică întrebări cu privire la etica și integritatea consilierului PNL Adrian Lulciuc în calitate de reprezentant al cetățenilor. Nu mai putem tolera asemenea comportament. El trebuie să își asume răspunderea pentru faptele sale și să-și dea demisia. Timișoara merită reprezentanți onești și devotați, nu profitori ai banilor publici. Este clar că Adrian Lulciuc nu mai are legitimitatea morală și etică de a ocupa funcția pe care o deține în Consiliul Local Timișoara. Cetățenii merită reprezentanți care să le fie loiali și să acționeze în interesul lor, nu în interesul propriu sau al partidului“, se arată într-un comunicat al USR Timiș.

Reamintim că șeful CJ și PNL Timiș, Alin Nica, este acuzat de Agenția Națională de Integritate în trei dosare penale ce vizează un conflict de interese, fals în declarații și folosirea funcției pentru favorizarea unor persoane.

Totodată, vicepreședintele CJ Timiș, Alexandru Proteasa, membru în Biroul Politic Județean al PNL Timiș, a fost și el declarat în conflict de interese.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole