Consilierul județean PNL Timiș, Andrei Cotețiu, a fost găsit în incompatibilitate de Agenția Națională de Integritate

Consilierul județean PNL Timiș, Andrei Cotețiu, a fost găsit în incompatibilitate de Agenția Națională de Integritate, anunță instituția într-un comunicat de presă.

S-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 27 octombrie 2020 – 25 martie 2021, întrucât a deținut și exercitat simultan atât funcția de consilier județean cât și calitatea de membru în Consiliul de Administrație/ administrator în cadrul unei companii locale al cărei acționar unic este Consiliul Local al Mun. Timișoara. Persoana evaluată a încălcat prevederile art. 88, alin. (1), lit. d) din Legea nr. 161/2003“, arată ANI.

Membru în Biroul Politic Județean al PNL Timiș, Andrei Cotețiu, maramureșean de loc, a fost ales consilier județean în anul 2020, fiind la primul mandat în această funcție.

De profesie inginer, Andrei Cotețiu este absolvent al Facultății de Electrotehnică și Electroenergetică din cadrul Universității Politehnica din Timișoara, și conform declarației de avere, în paralel cu calitatea de consilier județean, și director al Asociației de Dezvoltare Intercomunitară Apă Canal Timiș, asociație satelit a Consiliului Județean Timiș.

ADI Apă-Canal este una dintre cele mai importante asociații de dezvoltare intercomunitară din județul Timiș, având drept asociați, conform site-ului propriu, 77 de primarii la care se adaugă Consiliul Județean și Consiliul Local Timișoara și care, împreună cu Aquatim, gestionează serviciul de apă și canalizare din aproape tot județul, ba mai mult, asociația ar avea în sarcină să monitorizeze derularea proiectului de circa 170 de milioane de euro prin fonduri europene de extindere a rețelelor.

Înainte de a deveni consilier județean și director al ADI Apă-Canal, Andrei Cotețiu a fost angajat al Societății de Transport Public Timișoara, ca șef de secție, unde director era fostul său coleg de partid Nicolae Bitea, care este trimis în judecată pentru corupție alături de deputatul PNL Timiș, Cosmin Șandru.

Totodată, Andrei Cotețiu a deținut și calitate de membru în Consiliul de Administrație al Colterm, calitate pentru care a fost acum declarat incompatibil de către Agenția Națională de Integritate.

Buletin de Timișoara a mai dezvăluit la începutul anului 2022 și alte posibile fapte de încălcare a regimului incompatibililor și conflictelor de interesele de către Andrei Cotețiu, fapte care au fost sesizate Agenție Naționale de Integritate, așa cum puteți citi AICI.

Reamintim că la nivelul PNL Timiș nu este singurul caz de încălcare a legii de către aleșii locali sau județeni:

· vicepreședintele PNL al Consiliului Județean Timiș, Alexandru Proteasa, care este și membru în Biroul Politic Județean al PNL Timiș, a fost descoperit în conflict de interese și a contestat în instanță decizia inspectorilor de integritate;

· liderul consilierilor locali din Timișoara, Adrian Lulciuc, a fost declarat în incompatibilitate și a contestat în instanță decizia inspectorilor de integritate;

· consilierul Județean Lucian Blaga a fost declarat în incompatibilitate și și a contestat în instanță decizia inspectorilor de integritate;

· primarul comunei Secaș, Simion Pop, fost cioban, a fost declarat în conflict de interese;

· primarul PNL al comunei Belinț, Laurențiu Tîrziu, a fost declarat incompatibil de inspectorii de integritate.

Au pierdut deja toate procesele cu ANI alți doi primari ai PNL Timiș, este vorba despre primarul PNL al comunei Checea, Florin Daniel Florea, pentru incompatibilitate și primarul PNL al comunei Șandra, Luchian Savu, tot pentru incompatibilitate;

Se mai află în vizorul Agenției Naționale de Integritate, cu dosare nesoluționate, fiind în cercetare:

·Loredana Lungu, purtător de cuvânt al Consiliului Județean Timiș, este cercetată pentru conflict de interese și purtătorul de cuvânt al instituției

· primarul PNL al comunei Moșnița Nouă, Florin Bucur, este cercetat pentru conflict de interese;

· primarul PNL al comunei Dudeștii Noi, Ion Goșa, pentru conflict de interese;

· consilierul județean PNL Marius Hiticaș, pentru conflict de interese și incompatibilitate;

· consilierul județean PNL Timiș, Mihaela Calescu, pentru incompatibilitate;

· consilierul județean PNL Timiș, Dan Sarmeș, pentru incompatibilitate;

· consilierul local din Timișoara, Lorenzo Barabas, pentru incompatibilitate;

Acestora li se alătură secretarul comunei Becicherecu Mic, Marian Hîldan Macavei, instituție condusă de primarul PSD Timiș, Raimond Rusu, care este cercetat pentru conflict de interese; consilierul local PSD din Dudeștii Noi, Adrian Capsali, pentru conflict de interese și incompatibilitate și consilierul local din Timișoara, Radu Țoancă pentru avere nejustificată.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole