PNL Timiș va vota moțiunea Florin Cîțu la alegerile din 25 septembrie. Moțiunea Orban a fost respinsă de CDJ al PNL Timiș

Anunțul definitiv a fost făcut de președintele PNL Timiș, Alin Nica, într-o conferință de presă.

“Ieri am avut ședință Comitetului Director Județean. Am supun la vot cele două moțiuni și vă dau rezultatele: moțiunea Orban a fost respinsă cu 52 de voturi împotrivă și 12 pentru, iar moțiunea Cîțu a fost aprobată cu 67 de voturi pentru și 8 împotrivă. Avem în consecință o largă exprimare la nivelul bazei partidului de a susține moțiunea Florin Cîțu. Eu cred că schimbarea la vârful PNL este de bun augur pentru că orice om politic are un ciclu de creștere și unul de descreștere. Eu nu îl mai văd pe domnul Orban să se reinventeze și să facă ceea cu a făcut niciun lat lider politic, să reușească să crească în simpatia publicului și să crească la noi maxime. Nu, nu mai cred acest lucru și dea ceea cred că e nevoie de o schimbare. Domnul Orban se află pe panta descendentă și nu cred că mai are vreo șansă“, a spus Alin Nica.

Alianța cu USR+ de la nivel național

“După congres cred că ar exista o posibilitate de reconciliere cu actualii foști parteneri, dar de pe alte poziții. Nu vom mai ceda ministre ca fondurile europene sau transporturile de care se leagă foarte strâns ceea ce noi am promis în campania electorală, Dezvoltăm România. E o variantă ca USR+ să revină la guvernare, puțin probabilă, iar cealaltă variantă e ca PNL să continue guvernarea cu un guvern minoritar. Nu este o soluție pe care noi ne-o dorim să dureze mult timp, e o soluție de avarie, dar configurație nu ne dă altă posibilitate. Varianta cu PSD o exclud din start pentru că PNL are datoria de a=și duce programul de guvernare până la capăt și avem nevoie de șansa de a demonstra acest lucru. Cred că șase luni de zile ar putea să fie viabilă această soluție, de guvern minoritar“, susține președintele PNL Timiș, Alin Nica.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole