Consilierul local Pro România, Roxana Iliescu, contestă numirea lui Petre Nenu în funcția de director tehnic la Colterm

“Timișoreni, obișnuiți-vă cu frigul! În cursul zilei de ieri, Consiliul de Administrație al Colterm, a luat hotărârea halucinantă de a-l numi pe Petre Nenu în funcția de Director Tehnic“, spune consilierul local.

Roxana Iliescu prezintă motivele care stau la baza acestei contestări.

“Această numire a fost făcută datorită competențelor extraordinare de care Nenu a dat dovadă în calitate de director general interimar, în perioada 18.02.2021- 16.08.2021, printre care: neachiziționarea Certificatelor de CO2 cu suma totală de bani (aproximativ 20 mil. lei) primită de la Primărie- a cumpărat doar de vreo 18 mil. lei; încasarea fabuloasei amenzi în valoare de 21 milioane euro; nedepunerea la ANAF a documentației actualizate întocmite pe OG6/2019 privind eșalonarea celor aproximativ 100 mil. lei reprezentând datoriile societății către stat, în contextul în care exista încă din decembrie 2020 aprobarea AGA pentru depunere și totodată și aprobarea ulterioară a CA-ului pe documentația actualizată; blocarea nelegală a comunicării acestei documentații actualizate către AGA, singura structură competentă a decide depunerea sau nedepunerea documentației la ANAF; nedeterminarea structurii de funcționare a societății pentru sezonul de iarnă 2021/2022 (mai exact cât cărbune și cât gaz urmează a consuma societatea în vederea asigurării apei calde și a căldurii în sezonul de iarnă); neconstituirea stocului de cărbune (!!!)- decizie absolut determinantă în stabilirea ponderii de 48,5% ardere gaz/ 51,5% ardere cărbune, ce a condus la stabilirea noului preț de 851,27 lei MWh/ 990,03 lei GCal – acum și să vrei să schimbi ponderea arderii gaz/cărbune NU se mai poate întrucât societatea, fără stoc de cărbune și să aibă furnizor și bani, NU poate fi alimentată cu cantitățile necesare de cărbune ( o garnitură de tren are aproximativ 1250 t cărbune, iar necesarul pentru o zi friguroasă e de două garnituri- deci va trebui ars gaz)/ ponderea de mai sus se reflectă inclusiv în costurile de transport și distribuție: în cazul în care ardeam mai mult cărbune, inclusiv aceste costuri erau mai mici; lipsa negocierii cantităților necesare de cărbune și a graficului de livrare; semnarea recepției nămolului primit în loc de cărbune; nerepararea celui de-al treilea cazan de la CET Sud“, susține Roxana Iliescu.

Obișnuiți-vă cu frigul.

“Astfel stând lucrurile, să felicităm CA-ul pentru decizia foarte inspirată privind numirea lui Nenu! Totodată, nu m-ar mira ca salvatorii Patriei, ai orașului și ai Coltermului să-l propună în AGA pentru funcția de administrator special (!!). Așadar, cum spuneam, obișnuiți-vă cu frigul!“, avertizează consilierul local Pro România.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole