VIDEO. “Închid poarta la Rahova după voi“ – PNL Timiș în fața primelor condamnări penale pentru corupție – 4 ani de închisoare ar putea primi deputatul Cosmin Șandru și fostul director STPT, Nicolae Bitea – Înalta Curte a rămas în pronunțare

“Cine nu sare, ia condamnare“ – cam acesta era referentul preferat al PNL când era vorba despre PSD-iștii acuzați în diverse dosare de către DNA.

Ei bine, între timp PNL-iștii au devenit parteneri ai “penalilor“ din PSD, dar le-a venit și lor rândul să audă muzica gratiilor trântindu-se în urma lor prin preajma penitenciarelor, muzică ce se ascunde în spatele referentului “Cine nu sare, ia condamnare“, cântat cu atâta poftă de fruntașii liberali.  

Deputatul PNL de Timiș, Cosmin Șandru și fostul director PNL al STPT, fostul consilier județean Nicolae Bitea, sunt trimiși în judecată la Înalta Curte de Casație și Justiție, pentru dare de mită în dosarul AUR la moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Florin Cîțu.

Cel mai recent termen de judecată a fost astăzi, 17 octombrie. VIDEO AICI.

Potrivit informațiilor disponibile, instanța a rămas în pronunțare, iar procurorii DNA au cerut o condamnare de 4 ani de închisoare pentru cei doi PNL-iști din Timiș.

Conform informațiilor disponibile pe site-ul ICCJ, instanța a rămas în pronunțare pentru data de 15 decembrie 2023.

Amânare inițială a pronunţării. Amână pronunţarea În baza art.391 alin. 1 Cpp deliberarea, pronunţarea şi redactarea la data de 15.12.2023“, arată ICCJ.

La ieșirea de la instanță, cei doi PNL-iști din Timiș au fost abordați de celebrul Marian Ceaușescu care le-a aruncat cuvinte grele, așa cum puteți vedea în imaginile de AICI.

Deputatul PNL de Timiș, Cosmin Șandru, a fost trimis în judecată de Direcția Națională Anticirpuție la Înalta Curte de Casație și Justiție în luna iunie 2022 alături de fost șef al STPT și consilier județean al PNL Timiș, Nicolae Bitea, pentru dare de mită în dosarul AUR la moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Florin Cîțu, așa cum puteți citi AICI.

Reaminitm că la data izbuncnirii scandalului, PNL Timiș a informat că cei doi s-au suspendat din partid, însă ei au putut fi văzuți participând fără niciun fel de problemă la diverse acțiuni organizate la nivelul filialei.

Fostul director al STPT, Nicolae Bitea, deși este trimis în judecată pentru corupție este angajat al unui asociații satelit a Consilului Județean Timiș, condus de către șeful PNL Timiș, Alin Nica, este vorba despre Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Apă-Canal Timiș.

În context, merită amintit faptul că Oana Dinulescu Șandru, soția deputatului Cosmin Șandru, este consiliera personală a șefului CJ Timiș, Alin Nica, care la rândul său este acuzat de Agenția Națională de Integritate de comiterea a trei posibile infracțiuni care sunt cercetate la Parchetul Curții de Apel Timișoara, pentru conflict de interese, fals în declarații și folosirea funcției pentru favorizarea unor persoane, fapte față de care procurorii au început urmărirea penală.

Totodată, la nivelul PNL Timiș, vicepreședintele CJ Timiș, Alexandru Preoteasa a fost declarat în conflict de interese; liderul grupului PNL din Consiliul Local Timișoara, Adrian Lulciuc, a fost declarat incompatibil, iar consilierul județean Lucian Blaga a fost găsit la rândul său în stare de incompatibilitate.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole