Liderul consilierilor județeni USR Timiș, Vlad Șendroiu: interesele personale ale membrilor PNL Timiș eclipsează interesul public – este o tristă realitate a culturii politice predominante în acest partid

Șeful PNL și CJ Timiș, Alin Nica, a fost acuzat de Agenția Națională de Integritate în trei dosare penale privind un conflict de interese, folosirea funcției pentru favorizarea unor persoane și fals în declarații, în luna inaurie 2023.

La începutul lunii aprilie au urmat alți doi membri de vârf ai PNL Timiș să aibă probleme cu lege

Este vorba despre vicepreședintele PNL al CJ Timiș, Alexandru Proteasa, declarat și el în conflict de interese și de liderul de grup al consilierilor locali ai PNL din Timișoara, Adrian Lulciuc, găsit și el incompatibil cu funcția publică.

În urma acestor acțiuni, USR Timiș, i-a solicitat consilierului local Adrian Lulciuc demisia din Consiliul Local Timișoara din cauza acuzațiilor care i se aduc și care sunt legate de contracte cu societățile aflate chiar în subordinea Consiliului Local Timișoara.

La rândul său, liderul grupului USR din Consiliul Județean Timiș, Vlad Șendoiu, a comentat situația din administrația județeană, unde atât șeful instituției, cât și unul dintre adjuncți au grave probleme cu legea.

Am descoperit că, din păcate, interesele personale ale membrilor PNL Timiș ajung să eclipseze interesul public. Agenția Națională de Integritate (ANI) a dezvăluit recent că vicepreședintele CJ Timiș, Alexandru Proteasa, a acționat în afara legalității, în calitate de consilier local al Comunei Moșnița Nouă. Acesta a optat în favoarea unui teren ce aparținea propriei sale firme, susținând trecerea acestuia în intravilanul extins al comunei, facilitând astfel posibilitatea de a construi ulterior case sau blocuri pe terenul menționat. Nu putem să ignorăm asemenea fapte negative și trebuie să ne reamintim că Alexandru Proteasa se alătură președintelui CJ Timiș, Alin Nica, care, la începutul anului, a fost de asemenea acuzat de ANI pentru conflict de interese și fals în declarații. Din păcate, aceștia nu reprezintă cazuri izolate în PNL Timiș, ci mai degrabă, o tristă realitate a culturii politice predominante în acest partid, întrucât alți 7 consilieri județeni PNL din acest mandat se regăsesc în aceeași situație. Aceste derapaje etice și morale nu pot fi trecute cu vederea, iar constatarea noastră este cu atât mai gravă, având în vedere că se întâmplă într-un partid care ar trebui să militeze pentru binele comun și să protejeze interesul public. Se pare, însă, că politicienii în cauză au ales să își prioritizeze interesele personale, în detrimentul a ceea ce este cu adevărat important pentru comunitate, a precizat Vlad Șendroiu“, în numele grupului consilierilor județeni USR Timiș.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole