Vicele PNL al CJ Timiș, Alexandru Proteasa, găsit în conflict de interese, are termen de judecată pe 26 septembrie în procesul în care a contestat în instanță decizia Agenției Naționale de Integritate

PNL Timiș are mari probleme de integritate cu aleșii săi locali.

Pe 13 aprilie 2023, Agenția Națională de Integritate, a anunțat că vicepreședintele PNL al Consiliului Județean Timiș Alexandru Proteasa, care este și membru în Biroul Politic Județean al PNL Timiș, a fost descoperit în conflict de interese.

 “În perioada exercitării mandatului de consilier local a participat la deliberarea și adoptarea Hotărârii C.L. al Com. Moșnița Nouă privind aprobarea Planului Urbanistic Zonal prin care se aprobă introducerea în intravilanul extins al localității a unei suprafețe de teren aflat în proprietatea societății în cadrul căreia persoana evaluată deține calitatea de asociat unic și funcția de administrator, producându-se astfel un folos patrimonial pentru sine, respectiv pentru societate. Persoana evaluată a încălcat astfel prevederile art. 70, art. 71 și art. 77 din Legea nr. 161/2003 și art. 228, alin. (1), lit. c) din O.U.G. nr. 57/2019“, se arată în decizia Agenției Naționale de Integritate, așa cum puteți citi pe larg AICI.

Alexandru Proteasa a contest decizia inspectorilor de integritate la începutul lunii mai, iar primul termen de judecată a fost stabilit pentru data de 26 septembrie.

Este de așteptat ca strategia juridică abordată să fie una de amânare și tergiversare, având deja un precedent la PNL Timiș, așa cum redacția noastră a prezentat deja AICI.

Reamintim că liderul consilierilor locali ai PNL Timișoara, Adrian Lulciuc, maestru al combinațiilor printr-o firmă cu societăți ale primăriei, are termen pe 6 septembrie în procesul cu Agenția Națională de Integritate, instituție care l-a declarat incompatibil.

De asemenea, șeful PNL și CJ Timiș, Alin Nica, este cercetat de procurorii Curții de Apel Timișoara la sesizarea Agenției Naționale de Integritate pentru comiterea a trei posibile infracțiuni, respectiv folosirea funcție pentru favorizarea unor persoane, fals în declarații și conflict de interese.

Totodată, deputatul PNL Timiș, Cosmin Șandru, este trimis deja în judecată pentru corupție și are un nou termen în procesul de la Înalta Curte pe 5 septembrie.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole