Primarul PNL al comunei Moșnița Nouă – Florin Bucur – este cercetat pentru conflict de interese de către Agenția Națională de Integritate

PNL Timiș se confruntă în continuare cu o avalanșă de probleme de integritate și posibile fapte de corupție.

Astfel, deputatul Cosmin Șandru și fostul consilier județean, Nicolae Bitea, sunt deja trimiși în judecată pentru corupție în dosarul AUR la Moțiunea de Cenzură, așa cum puteți citi AICI.

De asemenea, șeful PNL și CJ Timiș, Alin Nica, a fost acuzat la începutul lunii ianuarie în trei dosare penale de către Agenția Națională de Integritate pentru conflict de interese, fals în declarații și folosirea funcției pentru favorizarea unor persoane, iar vicepreședintele PNL și CJ Timiș, Alexandru Proteasa, a fost declarat în conflict de interese, la începutul lunii aprilie.

Tot la nivelul CJ Timiș, la începutul lunii iunie 2023, a fost declarat incompatibil și consilierul județean al PNL Timiș, Lucian Blaga, așa cum puteți citi AICI.

Alături de cei trei și liderul consilierilor locali ai PNL din Consiliul Local Timișoara, Adrian Lulciuc, a fost declarat incompatibil cu funcția din cauza unor contracte pe care o firmă la care era asociat le-a încheiat cu diferite societăți aflate chiar în subordinea Consiliului Local Timișoara.

Totodată, Agenția Națională de Integritate l-a fost găsit incompatibil și pe primarul PNL Timiș ales în 2020 al comunei Belinț, Laurențiu Târziu, care de altfel a și pierdut primul proces prin care a constatat decizia inspectorilor de integritate, așa cum puteți citi AICI.

Au pierdut deja toate procesele cu ANI alți doi primari ai PNL Timiș, este vorba despre primarul PNL al comunei Checea, Florin Daniel Florea, pentru incompatibilitate și primarul PNL al comunei Șandra, Luchian Savu, tot pentru incompatibilitate;

La nivelul Consiliului Județean Timiș mai este cercetată pentru conflict de interese și purtătorul de cuvânt al instituției, Loredana Lungu, soția fostului ziarist Tudor Flueraș, consilierul personal al primarului PNL din Sânnicolau Mare, Dănuț Groza, secretar general al PNL Timiș, cel care, cu ajutorul unor PSD-iști, și-a vândut terenuri din patrimoniul orașului pe care îl conduce, așa cum puteți citi AICI.

Cel mai recent caz al unui membru importat al PNL Timiș care a intrat în vizorul Agenției Naționale de Integritate este cel al primarului comunei Moșnița Nouă, Florin Bucur.

Acesta este cercetat pentru incompatibilitate și conflict de interese de la sfârșitul lunii mai 2023, așa cum reiese dintr-un documentul de mai jos.

Faptele aflate pe masa inspectorilor de integritate se referă la activitățile unei societăți comerciale și la anumite decizii luat în Consiliul Local Moșnița Nouă și în primăria pe care o conduce.

Așadar, Florin Bucur se alătură unei “Divizii a Cercetaților“ care există la nivelul PNL Timiș dosare aflate pe masa inspectorilor de integritate, dar care nu sunt încă soluționate:

· primarul PNL comunei Dudeștii Noi, Ion Goșa, pentru conflict de interese;

· consilierul județean PNL Marius Hiticaș, pentru conflict de interese și incompatibilitate;

· consilierul județean PNL Timiș, Mihaela Calescu, pentru incompatibilitate;

· consilierul județean PNL Timiș, Andrei Cotețiu, pentru conflict de interese;

· consilierul județean PNL Timiș, Dan Sarmeș, pentru incompatibilitate;

· consilierul județean al PNL Timiș, Lucian Blaga, pentru incompatibilitate;

· consilierul județean PNL și fost șef al RAR Timiș, Cosmin Costa, pentru incompatibilitate;

· fostul consilier județean PNL Timiș, Ciprian Trocan, pentru incompatibilitate;

· consilierul local din Timișoara, Lorenzo Barabas, pentru incompatibilitate;

· consilierul local PNL din Timișoara, Ștefan Sandu, pentru conflict de interese;

· consilierul local din Dudeștii Noi, Adrian Capsali, pentru conflict de interese și incompatibilitate;

Acestora li se alătură secretarul comunei Becicherecu Mic, Marian Hîldan Macavei, care este cercetat pentru conflict de interese.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole