VIDEO. Șeful PNL Timiș, Alin Nica, jignește cetățenii și inspectorii de integritate: oamenii nu gândesc – ANI acuză ca infractori persoane nevinovate și bate toba prin comunicate de presă

Șeful PNL și CJ Timiș, Alin Nica, a susținut, joi, o declarație de presă, pentru a explica situația aberantă în care se află din punct de vedere juridic, în care a jignit grav cetățenii, inspectorii de integritate și a amenințat cu darea în judecată a Senatului României.  

https://youtu.be/wKqHexi3C_g

Totul a plecat de la faptul că pe 25 ianuarie 2023, Agenţia Naţională de Integritate (ANI) a anunţat că a sesizat Parchetul cu privire la existenţa indiciilor referitoare la săvârşirea de către Alin Nica, preşedinte al CJ și PNL Timiş, a infracţiunilor de conflict de interese, folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane şi fals în declaraţii. Infracţiunile ar fi fost comise când era primar în Dudeştii Noi.

Însă, Alin Nica ocupă din iunie 2021 inclusiv funcția de membru în Consiliul Național de Integritate al ANI, din care nu dorește să demisioneze după ce plângerile penale au fost depuse la adresa sa chiar de instituția din conducerea căreia face parte, drept urmare, USR și PSD au început procedura de revocare a sa din funcția respectivă, în care a fost numit de către Uniunea Națională a Consiliilor Județene și Senatul României, așa cum puteți citi AICI.

Propunerea de revocare este un abuz şi o încercare a PSD-USR de manipulare a opiniei publice în scop electoral, pentru că nu există nicio bază legală pentru propunerea făcută de deputatul Alfred Simonis şi susținută de senatorul Raoul Trifan“, a declarat Alin Nica așa cum puteți citi AICI pe larg.

În declarația respectivă, Alin Nica amenință că va acționa în judecată Senatul României dacă va fi votată revocarea sa.

Nu există nicio dispoziție legală care să permită revocarea din funcţie a unei persoane doar pentru că faţă de aceasta a fost depusă o sesizare penală înaintea efectuării oricărui act de urmărire penală de către organele judiciare. În acest context, am decis să tranşez această situaţie în instanţă, în caz că revocarea va fi făcută, în mod evident ilegal”, a mai explicat Nica.

Alin Nica nu este la prima amenințare de acest tip, anul trecut l-a amenințat pe senatorul USR Raoul Trifan cu instanța pentru o declarație politică a acestuia, iar redacția Buletin de Timișoara chiar a fost dată în judecată de Alin Nica și de purtătorul de cuvânt al CJ TImiș, Loredana Lungu, cercetată de ANI pentru conflict de interese.

În declarația sa Alin Nica acuză inclusiv inspectorii de integritate din cadrul Agenției Naționale de Integritate pentru că prezintă ca infractori oameni nevinovați și este nemulțumit că ANI anunță prin comunicate de presă cazurile pe care le descoperă.

Nouă din zece oameni sesizați de ANI ca posibil infractori sunt persoane nevinovate. Statistica arată că este o vulnerabilitate pentru această instituție dacă inspectorii de integritate nu analizează cu mai multă justețe și mai multă aplecare, sau măcar să nu bată toba prin comunicate de presă că uite am sesizat Parchetul pentru X și Y, mai ales că au în spate o asemenea statistică care nu-i avantajează. Niște persoanele au înțeles să folosească sistemul împotriva mea“, a mai spus Alin Nica.

De atacurile șefului PNL Timiș, Alin Nica, nu au scăpat nici cetățenii simpli, pe care acesta i-a acuzat că nu gândesc.

Este o responsabilitate din partea societății de a nu se lăsa influențată și manipulată doar de acest joc de imagine, îți fac o plângere și apoi vin să spun că ești cercetat și că ești penal, să bat tobele, că oamenii nu gândesc“, a mai adăugat Alin Nica.

Reamintim că primarul PNL al comunei Șandra, Luchian Savu, și-a pierdut mandatul după ce a fost descoperit de Agenția Naționale de Integritate în incompatibilitate, la fel ca și primarul PNL al comunei Checea, Daniel Florea, găsit și el incompatibil. Ambii primari au pierdut toate procesele prin care au contestat decizia inspectorilor de integritate.

Totodată, primarul PNL al comunei Belinț, Laurențiu Tîrziu, găsit incompatibil de ANI, a pierdut primul proces cu inspectorii de integritate.

De asemenea, recent, a fost găsit în conflict de interese vicepreședintele PNL al CJ Timiș, Alexandru Proteasa; liderul grupului PNL din Consiliul Local Timișoara, Adrian Lulciuc, a fost declarat incompatibil, iar consilierul județean al PNL Timiș, Lucian Blaga, a fost declarat, la rândul său, incompatibil.

Nu lipsit de importanță este și faptul că deputatul PNL de Timiș, Cosmin Șandru, este trimis în judecată pentru corupție alături de fostul consilier județean Nicolae Bitea.

Declarații șefului PNL Timiș Alin Nica, trebuie așadar privite și în contextul cazurilor de mai sus, dar și din cauza faptului că la nivelul PNL Timiș mai există o întreagă “Divizie a Cercetaților“ ale căror dosare nu sunt încă soluționate și care ar putea devasta filiala penelistă:

· primarul PNL comunei Dudeștii Noi, Ion Goșa, pentru conflict de interese;

· primarul PNL al comunei Moșnița Nouă, Florin Bucur, pentru conflict de interese;

· consilierul județean PNL Marius Hiticaș, pentru conflict de interese și incompatibilitate;

· consilierul județean PNL Timiș, Mihaela Calescu, pentru incompatibilitate;

· consilierul județean PNL Timiș, Andrei Cotețiu, pentru conflict de interese;

· consilierul județean PNL Timiș, Dan Sarmeș, pentru incompatibilitate;

· consilierul județean al PNL Timiș, Lucian Blaga, pentru incompatibilitate;

· consilierul județean PNL și fost șef al RAR Timiș, Cosmin Costa, pentru incompatibilitate;

· fostul consilier județean PNL Timiș, Ciprian Trocan, pentru incompatibilitate;

· consilierul local din Timișoara, Lorenzo Barabas, pentru incompatibilitate;

· consilierul local PNL din Timișoara, Ștefan Sandu, pentru conflict de interese;

· consilierul local din Dudeștii Noi, Adrian Capsali, pentru conflict de interese și incompatibilitate;

Acestora li se alătură secretarul comunei Becicherecu Mic, Marian Hîldan Macavei, care este cercetat pentru conflict de interese.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole