FĂRĂ PRECEDENT – PNL Timiș atacă presa în haită: cinci membri ai Biroului Politic Județean implicați în procese cu publicații din Timișoara – “Țărămbetele Alin Nica și-a asmuțit subalternii“

Județul Timiș cunoaște de la preluarea puterii politice de către PNL Timiș prin Alin Nica ca șef al CJ Timiș și Dănuț Groza ca secretar general al filialei mai multe acțiuni fără precedent la nivelul județului.

Unele dintre aceste acțiuni se referă la atacul FĂRĂ PRECEDENT asupra presei din Timișoara.

Totul a debutat cu faptul că PNL Timiș și Alin Nica au încercat din răsputeri să bage pumnul în gură și să intimideze redacția Buletin de Timișoara deoarece din cauza dezvăluirilor redacției noastre șeful CJ și PNL Timiș, Alin Nica, a fost acuzat de Agenția Națională de Integritate în trei dosare penale pentru conflict de interese, fals în declarații și folosirea funcției pentru favorizarea unor persoane.

Drept urmare, Alin Nica, prin casa de avocatură Sabou, Burz și Cuc, a acționat în judecată Buletin de Timișoara procesul fiind încă pe rolul instanțelor. Casă de avocatură care are contracte bănoase de sute de mii de lei, de asistență juridică cu ADID Timiș, asociație satelit a CJ Timiș, condusă de consilierul local  al PNL din Timișoara, Lorenzo Barabaș, cercetat de Agenția Națională de Integritate pentru incompatibilitate.

Însă, nu doar redacția Buletin de Timișoara este supusă constant presiunilor PNL Timiș, ci mai nou în vizor a intrat o altă publicație, Banatul Meu, care “și-a permis” să arate opiniei publice pe cine a numit Alin Nica și PNL Timiș în funcția de purtător de cuvânt al administrației județene după preluare conducerii la Consiliul Județean și ulterior ca șef interimar al Biroului de Comunicare.

Este vorba despre “sexy Loredana Lungu”, cea care și-a postat singură pe mai multe conturi de socializare fotografii în care apare aproape complet dezbrăcată. După ce publicația Banatul Meu a publicat fotografiile respective, brusc, Loredana Lungu, s-a simțit denigrată și a acționat în judecată atât publicația Banatul Meu, cât și publicația Buletin de Timișoara, deoarece redacția noastră a preluat articolele respective.

De menționat, că Loredana Lungu, care este cercetată de Agenția Națională de Integritate pentru posibile conflicte de interese, este soția fostului ziarist Tudor Flueraș, consilier personal al primarului din Sânnicolau Mare, Dănuț Groza, care deține și funcția de secretar general al PNL Timiș, un primar care și-a vândut singur mai multe terenuri din patrimoniul primăriei pe care o conduce cu ajutorul unor consilieri locali de la PSD, așa cum puteți citi AICI.

Ei bine, procesele și-a derulat la finalul lunii mai primul termen, iar surpriza vine din faptul că în procesul ce vizează publicația Banatul Meu, purtătorul de cuvânt al CJ Timiș, Loredana Lungu, i-a propus ca martori pe alți doi fruntași ai PNL Timiș, membri ai Biroului Politic Județean, este vorba despre vicepreședintele CJ Timiș, Alexandru Proteasa și consilierul său personal de la CJ Timiș, Ionuț Sârbu, care este și șef al tineretului PNL Timiș. Reamintim că Alexandru Proteasa a fost declarat la începutul lunii aprilie în conflict de interese de Agenția Națională de Integritate.

Banatul Meu descrie cele întâmplate la proces într-un articol intitulat “Țărămbetele Alin Nica și-a asmuțit subalternii. Lideri ai PNL Timiș fac scut în fața Loredanei Lungu”.

În speranța de a fi intimidată, publicația Banatulmeu.ro a fost trimisă în judecată de către purtătorul de cuvânt și șefa interimară a Biroului de Comunicare a Consiliului Județean Timiș. Obiectul procesului este unul destul de absurd, Lungu reclamând faptul că au fost publicate niște fotografii în care ea apare despuiată, fotografii pe care singură le-a publicat pe contul său pe Instagram. În momentul în care Banatulmeu.ro a publicat în mai multe articole fotografiile respective, sexy Loredana Lungu a considerat, brusc, că este denigrată. Procesul a început la finalul lunii trecute, moment în care au avut loc mai multe întâmplări interesante la nivelul județului Timiș. Primul ar fi că, Loredana Lungu a fost reprezentată în instanță de avocata Ruxandra Bizera, care este nimeni alta decât soția avocatului Paul Ciucur, pe care șeful CJ Timiș, Alin Nica, l-a prezentat la finalul anului trecut ca noul membru al Biroului Politic Județean al PNL Timiș. Conform unor surse, Ruxandra Bizera și Loredana Lungu sunt prietene foarte bune, iar avocata este unul dintre membri fondatori ai Asociației Pet Hope Timișoara. Mai mult la primul termen, purtătorul de cuvânt și șeful interimar al Biroului de Comunicare al Consiliului Județean Timiș, Loredana Lungu, a propus, prin reprezentantul legal, doi martori prin care, probabil, dorește să dovedească cât de lezată a fost de publicarea propriilor fotografii. Martorii propuși sunt doi membri ai Biroului Politic Județean al PNL Timiș. Este vorba despre vicepreședintele CJ Timiș, Alexandru Proteasa, și președintele Tineretului Liberal din Timiș, Ionuț Sârbu, care este chiar consilierul personal al lui Alexandru Proteasa la Consiliul Județean. Mai mult decât atât, soțul Loredanei Lungu, fostul ziarist Tudor Flueraș, este consilier personal al primarului PNL din Sânnicolau Mare, secretar general al PNL Timiș și membru al Biroului Politic Județean al PNL Timiș. Așadar, în acest proces sunt implicați direct sau indirect nu mai puțin de patru membri ai Biroului Politic Județean al PNL Timiș, în condițiile în care Loredana Lungu susține în acțiunea depusă la instanță că este apolitică. Reamintim faptul că, potrivit fișei postului Loredana Lungu este responsabilă de relația cu presa. Relație pe care o menține mai mult prin tribunale. Ca orice purtător de cuvânt ce se respectă…“, arată Banatul Meu.

Așadar, în total cinci membri ai Biroului Politic Județean al PNL Timiș – Alin Nica, Dănuț Groza, Paul Ciucur, Alexandru Protesa, Ionuț Sîrbu – sunt implicați direct sau indirect în procese cu presa din Timișoara, un fapt FĂRĂ PRECEDENT la nivelul județului, o premieră absolută, care înseamnă pe scurt: dacă scrieți ce NU ne convine vă târâm prin tribunale. Să fie primit, mergem înainte!

Recomandările noastre

Cele mai citite articole