Primarul PNL din Sânnicolau Mare, Dănuț Groza, a fost ajutat de consilieri locali PSD când și-a vândut un teren al primăriei

Buletin de Timișoara a dezvăluit în data de 4 aprilie 2022, într-un articol pe care îl puteți citi AICI, cum primarul PNL Dănuț Groza a vândut către propria firmă un teren ale primăriei Sânnicolau Mare.

Vânzarea a fost aprobată în ședința de Consiliu Local din 31 iulie 2018, în unanimitate de consilierii locali prezenți, pe baza cererii soției primarului și pe baza unor acte administrative ale primarului către firma în care Dănuț Groza deținea calitatea de asociat unic și soția sa cea de administrator.

Consiliul Local Sânnicolau Mare era format din 17 persoane, iar din procesul verbal al ședinței din 31 iulie 2018 aflăm că au fost prezenți 13 consilieri locali.

Au lipsit Manuel Farca de la PSD, Cristian Stamate de la PSD şi Sevastiţa Calotescu de la PSD și consilierul independent Florin Negoţ care își dăduse demisia din CL în luna ianuarie 2018.

Totuși, au fost prezenți la ședință doi consilieri locali PSD – Florian Ivan și Bianca Vințan.

Pe consilierul local Florian Ivan, care a votat vânzarea, îl vom regăsi în anul 2020 candidatul PSD chiar la funcția de primar al orașului Sânnicolau Mare, ocazie cu care a înregistrat un scor rușinos de 8,7% cu 405 voturi și s-a clasat pe locul al patrulea.

Mai grav este cazul consilierului local Bianca Vințan, fiica unei pesediste vechi din Sânnicolau Mare, Ana Vințan, era la vremea respectivă chiar președinte al unei comisii de specialitate din cadrul Consiliului local, iar din procesul-verbal al ședinței aflăm că “D-na consilier Bianca Vinţan – Comisia juridică, disciplină, amenajarea teritoriului, urbanism, protecţia mediului şi turism – a dat aviz favorabil proiectului de hotărâre“. Bianca Vințan era la vremea respectivă și este și acum angajată a unei structuri satelit a Consiliului Județean – Asociația pentru Dezvoltarea și Promovarea Turismului Timiș.  

Pe lângă avizul favorabil dat de Bianca Vințan, cei doi consilieri locali PSD nu au avut nimic de obiectat în privința acestei vânzări, deoarece conform procesului verbal al ședinței Proiectul de Hotărâre a fost aprobat fără niciun fel de discuții. Ori este greu de crezut că niciun consilier nu a văzut măcar cine a solicitat vânzarea sau, fiind totuși o comunitate mică, nu știau că firma SC D&D JUMBO COMPANY SRL aparține primarului Dănuț Groza. Poate însă niciunul dintre cei 13 consilieri locali prezenți nu știau să citească la vremea respectivă.

Absent de la ședința respectivă a fost, așa cum am arătat mai sus, și consilierul local PSD Manuel Farca. Absența sa s-a datorat unui fapt extrem de interesant.

Pressalert relata în martie 2018, deci la câteva luni înainte de vânzarea cu pricina, faptul că “PSD Timiș îşi pierde liderul într-una din principalele filiale“.

Din articolul respectiv aflăm că Manuel Farca și-a înaintat demisia din partid și a renunțat totodată şi la funcţia de consilier local din partea PSD, pe care şi-a dobândit-o în urma alegerilor din vara anului 2016.

Cum explica Manuel Farca decizia luată:

“Unul dintre motive le reprezintă şi declaraţiile făcute în presă. Mai mult decât atât, nu am primit nicio explicaţie plauzibilă pentru ele. Mi s-a spus doar că e strategie, însă nu am înţeles niciodată ce fel de strategie. A fost provocată şi o ruptură, din cauza unor factori interni, între filiala din Sânnicolau Mare şi PSD Timiş. Oameni care au vrut să pună mâna pe conducere şi care doresc doar să manipuleze. Îşi urmăresc doar interesele personale şi sunt în stare să facă tot felul de jocuri pentru a distruge organizaţia construită cu greu. Rezultatele de la alegerile din 2016 ar trebui să spună totul“, a declarat Manuel Farca.

Președinte al PSD Timiș era la vremea respectivă șeful CJ Timiș, Călin Dobra, care explica astfel:

“Nu m-am aşteptat la o astfel de decizie, ţinând cont că am pornit o construcţie acolo şi am obţinut un rezultat foarte bun. E decizia strict personală a sa, şi-a dat demisia din motive personale, iar noi avem obligaţia de a merge mai departe. Pe partea cealaltă, primarul din Sânnicolau Mare este o forţă şi a adus foarte multe voturi. Mi-aş fi dorit să avem şi de partea noastră pe cineva ca şi el, pentru că în politică vorbim de voturi. Din păcate, din toate oraşele din Timiş, avem doar Recaşul. Nu avem în vizor pe cineva să preia organizaţia în mod definitiv. Joi vom avea şedinţa la BPJ şi, conform procedurilor, vom desemna un preşedinte interimar care se va ocupa de organizaţie“, a declarat Călin Dobra, preşedintele PSD Timiş, în pressalert.

Manuel Farca s-a înscris ulterior în Pro România, partid din partea căruia a candidat la alegerile locale din 2020 la funcția de primar și s-a clasat pe locul al doilea cu 594 de voturi și un procent de 12,8%, nefiind departe de scorul social-democratului Florian Ivan.

Sorin Grindeanu și candidatul Florian Ivan – campania electorală 2020
Bianca Vințan la un tărg de turism
Binaca Vințan (stânga) – Ana Vințan (dreapta)

Recomandările noastre

Cele mai citite articole