Primarul PNL Dănuț Groza a vândut către propria firmă un teren ale primăriei Sânnicolau Mare

Timișul la nivel european; #sepoate; fapte, nu vorbe – acestea au fost în 2020 sloganurile de campanie ale PNL Timiș. La nici doi ani de la alegerile locale s-a ales praful de toate vorbele și au rămas faptele, iar redacția noastră, așa cum v-a obișnuit, vă prezintă faptele aleșilor locali.

O anchetă a echipei de investigații a Buletin de Timișoara a descoperit un caz cutremurător la Sânnicolau Mare, care îl are în prim plan pe primarul PNL al orașului, Dănuț Groza.

Reamintim că dezvăluirile publicației noastre au dus la cercetarea de către ANI a șefului PNL Timiș, Alin Nica – pentru conflict de interese; a liderului grupului consilierilor locali PNL din Timișoara și șef al Poștei Timișoara, Adrian Lulciuc – pentru incompatibilitate și conflict de interese; a consilierului local PNL din Timișoara, Ștefan Sandu – pentru conflict de interese; a consilierului județean PNL și șef al RAR Timiș, Cosmin Costa – pentru incompatibilitate; a consilierului județean PNL Mihaela Calescu pentru incompatibilitate; a consilierului județean PNL Andrei Cotețiu – pentru conflict de interese; a consilierului județean PNL Marius Hiticaș, pentru conflict de interes.

O nouă anchetă a Buletin de Timișoara a descoperit că în anul 2018, primarul PNL, fost PDL, din Sânnciolau Mare, Dănuț Groza, a propus către Consiliul Local, la cererea soției sale, Camelia Groza, să fie aprobată vânzarea fără licitație a unui teren de către primăria pe care o conducea și pe care o conduce și la ora actuală către o firma în care este acționar 100% și în care soția sa este administrator.

Bunul public supus vânzării conform HCL-ului, pe care îl puteți vedea la finalul articolului, a fost un teren de 258 de metri pătrați care a fost propus spre vânzare firmei primarului doar pe baza unui raport de evaluare cu suma de 6.500 de euro. Totodată, din HCL-ul respectiv reiese că firma primarului și a soției sale folosea respectiva suprafață de teren în baza contractului de concesiune nr.27376/14.11.2011, deci aprobat la o dată la care tot Dănuț Groza era primar.

Așa cum se poate observa din fundamentarea HCL-ului, expunerea de motive nr.13711/18.07.2018 aparține chiar primarului orașului Sânnicolau Mare, Dănuț Groza, iar cererea nr.11071/06.06.2018 aparține Cameliei Groza, administrator al SC D&D JUMBO COMPANY SRL, care conform unei declarații de avere a primarului era chiar soția sa.

Culmea este că la momentul votului în Consiliul Local niciunul dintre aleșii locali din Sânnicolau Mare de la vremea respectivă nu a avut nimic de obiectat și i-au aprobat primarului vânzarea în unanimitate, conform procesului verbal al ședinței respective pe care îl puteți vedea la finalul articolului, din care se mai poate observa că referatul şi proiectul de hotărâre sunt prezentate consilierilor locali chiar de primar.

Cert este faptul că terenul respectiv a fost intabulat tot în 2018 și se află și la ora actuală în patrimoniul firmei primarului, SC D&D JUMBO COMPANY SRL.

Mai mult, în 2020, Dănuț Groza, potrivit declarației de avere, avea un alt spațiu comercial ipotecat chiar în favoarea firmei SC D&D JUMBO COMPANY SRL, document din care reiese și faptul că primarul este asociat în alte două firme SC GROZA DAD SRL și SC GROZA IMO SRL.

Dănuț Groza mai deține și funcția de secretar general al PNL Timiș, partid care mai are doi membri ai Biroului Politic Județean trimiși recent în judecată de DNA pentru dare de mită – deputatul Cosmin Șandru și fostul director STPT, Nicolae Bitea.

Alți doi primari ai PNL Timiș au fost declarați deja în incompatibilitate, respectiv conflict de interese, de către Agenția Națională de integritate, iar un altul a pierdut definitiv un proces cu ANI:

· primarul comunei Belinț, Laurențiu Tîrziu, pentru incompatibilitate;

· primarul comunei Secaș, Simion Pop, pentru conflict de interese;

· primarul comunei Checea, Florin Daniel Florea, proces pierdut pentru incompatibilitate.

Extrase din Procesul-verbal al ședinței
Extras din declarația de avere a primarului Dănuț Groza
Extras carte funciară

Alin Nica ironic cu Sorin Grindeanu – “Bomboane de supt pentru cei care dezbat politică“ – asta crede șeful PNL Timiș, Alin Nica, despre declarația prim-vicepreședintelui PSD, Sorin Grindeanu, conform căruia social-democrații nu vor face parte dintr-un Guvern condus de Florin Cîțu

Florin Cîțu nu poate să mai fie premier într-un guvern cu PSD, a declarat, astăzi, prim-vicepreședintele social-democrat Sorin Grindeanu, după ședința Comitetului Politic Național al partidului. “Știți că noi am…

Recomandările noastre

Cele mai citite articole