“Găinăriile“ lui Alin Nica de la Dudeștii Noi. O nouă sesizare a fost depusă pe numele șefului CJ Timiș la Agenția Națională de Integritate

Buletin de Timișoara continuă astăzi seria dezvăluirilor privind “găinăriile“ fostului primar al comunei Dudeștii Noi, Alin Nica, actualmente șef al CJ Timiș.

Redacția noastră v-a prezentat până acum în premieră și în exclusivitate informații despre o partea dintre faptele șefului PNL Timiș care s-au finalizat cu sesizări ale inspectorilor din cadrul Agenției Naționale de Integritate pentru posibile conflicte de interese.

Cazul prezentat în continuare s-a constituit într-un nou dosar, al cincilea, pe care echipa noastră de investigație l-a adus în atenția inspectorilor de integritate în ceea cel privește pe șeful CJ Timiș, care este deja cercetat pentru conflict de interese, așa cum puteți citi AICI.

Conform declarației de avere a șefului CJ Timiș, Alin Nica, acesta deține în Dudeștii Noi un teren agricol de circa 14 hectare împreună cu alte persoane. Printre aceste persoane se regăsește și o anume Maria Șuteu, despre care aflăm dintr-o investigație din 2020 a publicației ancheteonline.ro, sub titlul Samsari imobiliari în județul Timiș. Cum a făcut slalom printre legile retrocedării, candidatul PNL la șefia CJ, disponibilă AICI, că face parte dintr-un cerc restrâns de legături cu fosta și actuala conduce a primăriei Dudeștii Noi.

Maria Șuteu este conform datelor disponibile pe listafirme.ro asociat și administrator al firmei de topometrie MS-CAD SRL, care de-a lungul timpului a realizat lucrări topometrice pentru mai multe primării din județul Timiș, printre care Săcălaz, Remetea Mare, Sacoșu Turcesc sau Bucovăț.

În anul 2018 și 2019 conform datelor din Sistemul Electronic de Licitații, Primăria Dudeștii Noi, condusă de Alin Nica a realizat mai multe achiziții cu firma MS-CAD SRL pentru execuția de măsurători topografice.

Mai mult, din diverse Hotărâri de Consiliu Local reiese faptul că respectiva firmă realizează documentații cadastrale pe raza comunei, având și beneficiari privați, documentații care au fost suspuse aprobării Consiliului Local pe baza referatului întocmit de primarul comunei Dudeștii Noi, Alin Nica.

Având în vedere că Alin Nica are în proprietate un bun imobil teren împreună cu topometrista Maria Șuteu, redacția Buletin de Timișoara a sesizat din nou organele competente pentru a cerceta acest caz privind un posibil conflict de interese.

Reamintim că Alin Nica este cercetat de Agenția Națională de Integritate și pentru faptul că o asociație din care face parte CJ Timiș ca și finanțator a acordat un contract de consultanță juridică unei firme de avocatură folosită de Alin Nica în scop personal, dar și pentru faptul că fostul primar al comunei Dudeștii Noi a luat bani de la o firmă din Ploiești care avea diverse contracte cu Primăria Dudeștii Noi, condusă tot de Alin Nica.

Buletin de Timișoara cercetează și documentează deja al șaselea caz privind un posibil conflict de interese al șefului CJ Timiș pe care îl vom dezvălui la finalizarea anchetei.

Redacția Buletin de Timișoara mulțumește cetățenilor de bună-credință din județul Timiș care sprijină demersurile echipei noastre de investigație prin furnizarea de informații prețioase și care sunt dedicați adevărului și corectitudinii.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole