Congres PNL/ Florin Cîţu: România are nevoie de liberalism. Cei care strigaţi ‘demisia!’ ştiţi că înseamnă să vă daţi jos propriul guvern, numai Dragnea făcea asta. Fără alianță cu PSD

România are nevoie de liberalism, a declarat premierul Florin Cîţu, sâmbătă, la Congresul PNL, în timpul prezentării moţiunii cu care candidează la şefia partidului – „România liberală”.

Premierul a fost întrerupt din discursul său de către susţinătorii lui Ludovic Orban, care l-au huiduit şi i-au cerut demisia din funcţia de prim-ministru.

Actualul preşedinte al PNL a făcut apel la sală să înceteze cu acest comportament.

„Cei care strigaţi ‘demisia!’ ştiţi că înseamnă să vă daţi jos propriul guvern. Da, numai Dragnea făcea asta. PNL este viu şi asta trebuie să vadă toţi românii. Vă salut pe toţi, dragi colegi liberali. O campanie lungă şi dificilă, nu-i aşa? Aşa e, dar eu vă spun că nu regret nimic din această campanie, pentru că în această campanie am văzut România, am văzut ce au nevoie românii şi am văzut că au nevoie de liberalism, România are nevoie de liberalism”, a afirmat Florin Cîţu.

În acest context, Orban le-a cerut susţinătorilor săi să-l lase pe Cîţu să-şi susţină moţiunea cu care candidează la şefia PNL.

„Domnul Florin Cîţu îşi prezintă moţiunea. Am rugămintea către toţi susţinătorii mei să stea liniştiţi, să-l lase să-şi prezinte moţiunea. Noi suntem pozitivi. Rugămintea mea, încă o dată, către susţinători: Lăsaţi-l pe Florin Cîţu să-şi prezinte moţiunea!”, a spus Orban.

În replică, Florin Cîţu a susţinut că nu are nevoie de intervenţie.

„Domnule preşedinte, nu am nevoie de susţinere. Pot să-mi susţin moţiunea şi în uralele tuturor românilor, este OK. Eu pot să susţin moţiunea”, a afirmat Cîţu.

Ludovic Orban a avut un rol important pentru partid, dar acum PNL trebuie să facă o alegere care să ducă partidul la alt nivel, a declarat sâmbătă premierul Florin Cîţu, candidat la şefia formaţiunii politice.

El le-a transmis delegaţilor la congres să aleagă un „om al faptelor”, care susţine, într-o echipă a tuturor liberalilor, „România liberală”.

„Ludovic Orban a avut un rol important pentru partid, îl apreciez pentru lucrurile bune, aşa cum l-am taxat de fiecare dată pentru lucrurile proaste. Acum, PNL trebuie să facă o alegere care să ducă partidul la alt nivel. Nu este o luptă personală, este o luptă pentru a imprima un traiect nou pentru partidul nostru. Eu ştiu că şi contracandidatul meu conştientizează acest lucru, dar refuză să o accepte, pentru că în joc este cariera sa politică şi funcţia de preşedinte al PNL”, a afirmat Florin Cîţu, în discursul prin care şi-a prezentat moţiunea cu care candidează la şefia partidului, „România liberală”.

Prim-ministrul a adăugat că să fii liberal, astăzi, mai mult ca oricând, înseamnă să faci fapte bune pentru români.

„O invocare repetată a înaintaşilor noştri pe care cu toţii îi respectăm nu ajunge, pentru că important este ca fiecare primar, consilier, preşedinte de CJ, prefect să facă lucrurile în aşa fel încât să facem viaţa mai bună românilor. De asta ne-au acordat încrederea lor prin vot. Fapte nu vorbe, colegi liberali! Asta vor românii de la noi şi astăzi, dragi colegi liberali, vă cer să votaţi omul faptelor”, a spus Cîţu.

Potrivit acestuia, Congresul PNL va face partidul mai puternic.

„Puternici pentru că guvernăm o ţară şi o facem bine, puternici pentru că am gestionat bine criza de sănătate, România a fost o ţară verde până acum, nu am închis economia şi nu o vom închide, iar eu vă spun atât: cât timp voi fi preşedinte al PNL nu vom închide mall-urile, nu vom închide afacerile şi nici pieţele, nu vom închide economia. Puternici, pentru că, indiferent ce se întâmplă în această campanie, de mâine suntem un partid unit. Şi suntem puternici pentru că eu nu am să renunţ niciodată la principiile mele liberale, indiferent de presiunile la care sunt supus. Doar împreună putem să îi convingem pe români că soluţia este ‘România liberală'”, a subliniat Cîţu.

Premierul Florin Cîţu le-a transmis delegaţilor la Congresul PNL că atât timp cât el va fi preşedinte al partidului nu va purta niciodată „o geacă pe care scrie ‘Votaţi PSD'”, iar liberalii nu vor face niciodată alianţă cu social-democraţii.

„Eu nu voi purta niciodată o geacă pe care scrie ‘Votaţi PSD’. Niciodată! Cum aş putea? Când PSD este şi va rămâne cel mai mare inamic al Partidului Naţional Liberal? Sunt sincer şi direct, indiferent de costurile politice, aşa că trasez o linie foarte clară. Cât sunt eu preşedinte al Partidului Naţional Liberal, nu vom face alianţă cu PSD. Ne delimităm de acest partid toxic, care a făcut rău românilor. Îl ţinem în opoziţie acum, dar şi după 2024. Şi iarăşi vreau să fiţi foarte atenţi: pe mine nu o să mă vedeţi niciodată în ipostaza de a forţa o moţiune de cenzură împotriva propriului guvern. Suntem liberali, nu facem ca Dragnea! Aceste lucruri le vedeţi la PSD, nu la liberali. Vă spun foarte clar: nu facem compromisuri, ne dezicem de orice are legătură cu PSD”, a declarat Florin Cîţu, sâmbătă, la Congresul PNL.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole