PSD Timiș în pragul falimentului politic. O nouă primărie pierdută de social-democrați

PSD Timiș a pierdut de o manieră catastrofală alegerile locale din tomna anului 2020, drept dovadă în Consiliul Local Timișoara social-democrații au ajuns cu doar trei consilieri locali, care mai mult stau la ciupeală pentru a face jocurile, în funcție de interes, unuia dintre blocurile mari, PNL sau USR+.

Chiar ieri, consilierul local Pro România, Roxana Iliescu, spunea că PSD este blat cu USR+ la Timișoara.

Au urmat apoi alegerile parțiale de la Voiteg, comună condusă de un primar PSD, până la decesul acestuia.

Rezultatul înregistrat a fost o nouă înfrângere rușinoasă, candidatul PSD obținând un scor de 18%, primăria fiind câștigată de PNL cu 66%.

A urmat acum comuna Mănăștiur, unde primarul PSD, fost șef al Asociației primarilor din Timiș, și-a pierdut mandatul.

În urma negocierilor politice, în postul de viceprimar, care va avea pentru mult timp rolul de primar, a fost ales de către consilierii locali un liberal.

În urma revocării din funcție a primarului PSD Ionel Curuți, atribuțiile acestuia au fost preluate de către viceprimarul localității. În cadrul ședinței de Consiliu Local de la începutul acestei săptămâni, consilierii PNL, UDMR și Pro România au decis ca funcția de viceprimar rămasă vacantă să fie atribuită colegului nostru Aurel Crista. Votul a fost unul pentru bunul mers al comunității și în interesul locuitorilor din Mănăștiur, transmit cei de la PNL Timiș, într-un comunicat de presă.

PSD Timiș nu mai performează de multă vreme din punct de vedere politic și nu reprezintă o alterativă la actuala conducere județeană, iar pierderea capacității de negociere este practic intrarea în insolvență politică, de la care nu mai este decât un singur pas spre faliment.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole