Sorin Munteanu va candida la șefia PNL Timiș, deși susține că fără alegeri la Lugoj, nu poate fi organizată Conferinţa Judeţeană

Sorin Munteanu, primarul orașului Buziaș, va candida la șefia PNL Timiș.

Anunțul l-a făcut miercuri, 4 august, la o emisiune tv, deși acesta își arătase intenția de ceva timp.

Din echipa lui Sorin Munteanu mai fac parte primarul Lugojului, Claudiu Buciu, fostul primar de la Deta, Petru Roman, primarul de la Șandra, Lucian Savu sau primarul de la Sacoșu Turcesc, Gabriel Koller.

Sorin Munteanu a transmis și un mesaj membrilor de partid în care își exprimă nemulțumirile legate de actuala conducere interimară, în care acuză încălcarea statului partidului.

“Analizând cu mult calm şi discernământ, toate cele întâmplate în partidul nostru, în ultima lună, de la eşecul alegerilor din 3 iulie, pâna azi, 4 august, constat cu regret cum în repetate rânduri şi fără cele mai mici scrupule, au fost călcate în picioare, toate principiile şi valorile democraţiei interne de partid! La alegerile din 31 iulie am văzut colegi cerându-şi dreptul statutar la vot, dar nu au fost lăsaţi sa voteze. Sunt membri PNL cu contracte de muncă în Timişoara, fiind plătitori de cotizaţie din 2017, colegi pe care-i cunosc şi îi cunoaşteţi: ingineri, avocaţi. Au fost scoşi total nestatutar de pe convocatorul alegerilor, pe motiv că ar fi golani, în gândirea unora! Am văzut cum în CDJ au manipulat votul online, pe zoom, privind suspendarea unor colegi. Am văzut cum în BPJ se votează norma de reprezentare la conferinţa judeţeană, cu 45 de voturi în sală din 63, iar o săptămână mai târziu, acelaşi BPJ, cu 27 de voturi în sală şi 5 voturi online (?!) schimbă norma de reprezentare, pentru că se poate şi asa vor unii… Pentru că o masă mai mare de oameni poate fi manipulată mai usor! Am văzut cum nu sunt respectate Dispoziţiile şi Deciziile forurilor superioare-statutare, ale partidului! Am văzut mesaje grobiene, de mahala, exprimate de liderii organizaţiei, împotriva unor colegi şi a preşedintelui partidului! Am văzut, lipsa de comunicare, negociere pentru a avea un consens politic!”, acuză Sorin Munteanu.

Practicile pentru care Petru Groza şi Ana Pauker ar fi fost invidioşi

“Am văzut practicile prin care s-a votat la alegerile din 31 iulie, modalitate pe care Petru Groza şi Ana Pauker ar fi fost invidioşi! Am văzut cum a fost decapitată o întreagă conducere a unei organizaţii municipale, cum este cea de la Lugoj. Am văzut ce susţinere are tandemul Nica-Groza la Lugoj, unde o singură persoană a venit la alegerile organizate de cei doi. Am văzut explicaţia halucinantă a lui Alin Nica, potrivit căreia alegerile nu trebuie consumate, ci doar anunţate. Ca şi cum la o nuntă, dacă nu vine mireasa, se poate spune că aceasta a fost organizată”, spune Sorin Munteanu.

Conferinţa Judeţeană ar putea fi nestatutară

“Fără alegeri la Lugoj, potrivit Statutului PNL nu poate fi organizată nici Conferinţa Judeţeană. Dar în PNL Timiş nu mai contează statutul! Nici în al 12-lea ceas aceste practici nu încetează. Potrivit Statutului PNL, cu cinci zile înaintea Conferinţei judeţene, trebuia să fie afisat un convocator cu delegaţii. Nu există! Trebuia înfiinţată o Comisie de organizare, care sa stabileasca modalitatea de desfasurare a alegerilor, pentru a nu fi organizate, în grabă! Nu a fost înfiinţată! Stalin spunea că „nu contează cine votează, contează cine numără voturile”! Actualii lideri interimari ai PNL Timiş ne spun că nu contează ce vor să voteze liberalii din Timiş, contează cum îşi pun ei delegaţii. Pentru toate acestea si multe altele, DE CE trebuie sa suferim, cu totii?! Personal, nu voi gira, astfel de derapaje si voi fi, intotdeauna ferm si imi voi exprima intotdeauna punctele de vedere, pentru valorile in care cred si conform principiilor care mă reprezintă!Cred in Unitate!Cred în libera exprimare a fiecărui coleg! Cred şi sunt convins, că se vor lua măsuri pentru ca toate cele întâmplate să nu se mai repete! Voi rămâne acelaşi OM! Cu aleasa prețuire!”, mai precizează Sorin Munteanu.

Sorin Munteanu are un mesaj și pentru primari

“Îi rog pe colegii primari, indiferent de opţiunea fiecăruia, să fie atenţi la orice formă de manipulare şi încălcare a regulilor democratice, indiferent de cine le încalcă! Să nu le fie teamă, pentru că teama de azi ne duce la pierzanie! Ceea ce pare un câştig azi, pe termen lung, vom plăti cu toţii!”, încheie Sorin Munteanu.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole