Parchetul de pe lângă Judecătoria Timișoara va cerceta dosarele penale ale lui Alin Nica, șeful PNL al CJ Timiș – dosarele au fost mutate de la Parchetul General de celebrele “culoare“ din justiție?

Agenţia Naţională de Integritate (ANI) a anunţat, în luna ianuarie, că a sesizat Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie cu privire la existenţa indiciilor referitoare la săvârşirea de către Alin Nica, preşedinte al CJ Timiş, a infracţiunilor de conflict de interese, folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane şi fals în declaraţii. infracţiunile ar fi fost comise când era primar în Dudeştii Noi.

Șeful PNL și CJ Timiș, Alin Nica, ocupă din iunie 2021 inclusiv funcția de membru în Consiliul Național de Integritate al ANI, din care a încasat anul trecut o indemnizație de puțin peste 900 de lei, poziție din care nu dorește să demisioneze, drept urmare USR și PSD au început procedura de revocare a sa din funcția respectivă, în care a fost numit de către Uniunea Naţională a Consiliilor Județene și Senatul României.

Mai mult decât atât, senatorul USR de Timiș, Raoul Trifan, a acuzat faptul că în ultimele zile în care s-a mai aflat la conducerea Senatului, senatorul de Timiș, Alina Gorghiu,  actualmente șef al PNL Argeș și ministru al Justiției, a dorit să “îngroape“ solicitarea de revocare a lui Alin Nica din funcția de la ANI, așa cum puteți citi AICI.

Buletin de Timișoara a solicitat Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie informații privind stadiul dosarelor penale ale lui Alin Nica.

Răspunsul Parchetului General, transmis chiar ieri, 22 iunie, redacției noastre, așa cum puteți vedeam mai jos, a fost că dosarele penale au fost trimise spre soluționare Parchetul de pe lângă Judecătoria Timișoara.

Cu referire la cerea adresată instituției noastre, (…), vă comunicăm că sesizarea la care faceți referire a fost înaintată spre soluționare, conform competenței materiale și teritoriale, Parchetului de pe lângă Judecătoria Timișoara“, arată PICCJ.

Acesta fapt nu a putut să nu amintească de scandalurile naționale generate de celebrele deja “culoare“ din justiție, însă acest lucru îl vom urmări extrem de atent, dacă se încearcă sau nu mușamalizarea dosarelor penale ale fruntașul PNL Timiș.

Redacția Buletin de Timișoara a solicitat ieri și Parchetului de pe lângă Judecătoria Timișoara un punct de vedere în privința dosarelor penale ale șefului PNL și CJ Timiș, iar la momentul transmiterii îl vom publica.

Alin Nica nu este însă singurul PNL-ist din Timiș care are probleme cu legea penală, deputatul “ginerică“ Cosmin Șandru, a cărui nevastă este consiliera personală a lui Alin Nica, este deja trimis în judecată de DNA pentru corupție alături de fostul consilier județean Nicolae Bitea.

Reamintim că la nivelul PNL Timiș, doar din 2020 până în prezent, vicepreședintele PNL al CJ Timiș, Alexandru Proteasa, care a fost găsit în conflict de interese, în luna aprilie 2023; consilierul județean al PNL Timiș, Lucian Blaga, a fost declarat incompatibil; consilierul local din Timișoara, Adrian Lulciuc, a fost declarat incompatibil cu funcția; purtătorul de cuvânt al CJ Timiș, Loredana Lungu, este cercetată pentru posibile conflicte de interese, iar primarul PNL al comunei Belinț, Laurențiu Târziu, a fost declarat incompatibil și a pierdut în primă instanță procesul prin care a contest decizia ANI.

La nivelul PNL Timiș mai există o întreagă “Divizie a Cercetaților“ ale căror dosare nu sunt încă soluționate:

· primarul PNL comunei Dudeștii Noi, Ion Goșa, pentru conflict de interese;

· primarul PNL al comunei Moșnița Nouă, Florin Bucur, pentru conflict de interese;

· consilierul județean PNL Marius Hiticaș, pentru conflict de interese și incompatibilitate;

· consilierul județean PNL Timiș, Mihaela Calescu, pentru incompatibilitate;

· consilierul județean PNL Timiș, Andrei Cotețiu, pentru conflict de interese;

· consilierul județean PNL Timiș, Dan Sarmeș, pentru incompatibilitate;

· consilierul județean al PNL Timiș, Lucian Blaga, pentru incompatibilitate;

· consilierul județean PNL și fost șef al RAR Timiș, Cosmin Costa, pentru incompatibilitate;

· fostul consilier județean PNL Timiș, Ciprian Trocan, pentru incompatibilitate;

· consilierul local din Timișoara, Lorenzo Barabas, pentru incompatibilitate;

· consilierul local PNL din Timișoara, Ștefan Sandu, pentru conflict de interese;

· consilierul local din Dudeștii Noi, Adrian Capsali, pentru conflict de interese și incompatibilitate;

Acestora li se alătură secretarul comunei Becicherecu Mic, Marian Hîldan Macavei, care este cercetat pentru conflict de interese.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole