“Combinații“ pe bani publici la Primăria PNL Timiș din Dudeștii Vechi – condusă de primarul milionar Bono Cucalan

Buletin de Timișoara vă prezenta pe 18 august 2022, cazul primarului PNL Timiș din Dudeștii Vechi, Bono Cucalan, unul dintre cei mai bogați primari din județ cu o avare care cuprinde 16 terenuri, cu o suprafață totală de 700.000 de mp, 6 case de locuit, o participație de 500.000 de euro la o companie de transport și fonduri de investiții de 600.000 de lei, așa cum puteți citi AICI.

Ei bine, recent, un cititor al publicației noastre ne-a sesizat un caz care s-ar petrece la Primăria PNL din Dudeștii Vechi, și care pleacă de la o combinație între Consiliul Județean Timiș, condus de PNL-istul Alin Nica, acuzat de Agenția Națională de Integritate în trei dosare penale, pentru un conflict de interese, fals în declarații și folosirea funcției pentru favorizarea unor persoane, și primăria condusă de PNL-istul Bono Cucalan.

In luna februarie 2021 Primaria Dudestii Vechi  a primit cu titlu gratuit un mijloc fix, mai exact un microbuz Mercedes cu 21+1 locuri si o remorca, de la Muzeul Satului Banatean, cu o valoarea de 266 mi lei ambele, categoric prin presedintele CJT Alin Nica, microbuzul avand anul fabricatiei 2008. In alta ordine de idei, microbuzul avea in jur de 70.000 km. In luna martie 2021, primarul comunei Dudestii Vechi, a cerut consiliului local sa-I aprobe reparatia microbuzului primit de catre Muzeul Satului Banatean. Consiliul local i-a aprobat solicitarea de reparatie a microbuzului, lucrarea a fost data direct unei firme din Sannicolau Mare, iar mai apoi s-a facut si achizitia lucrarii pe SICAP. Culmea firma care a preluat microbuzul cu reparatia in valoare de aproape 52 mi lei, a fost firma sotului contabilei din primaria Dudestii Vechi, contabila fiind Postelnicu Dori, iar sotul ei fiind Jula Sandor, iar firma se numeste JAQLIN & GABRIELA( detin si statie ITP in Sannicolau), dar asta se poate vedea cel mai bine la achizitia de pe SICAP – primaria Dudestii Vechi. Firma JAQLIN & GABRIELA sa ocupat de mecanica, iar o alta firma s-a ocupat de vopsit, ce stiu sigur este ca lucrarea a fost data sotului contabilei din primarie. Daca va uitati la devizul de piese cerute sa fie schimbate este clar ca este o gaura din bugetul local, nu poti schimba o pompa de injectie + injectoare la un microbuz cu 70 mi km Mercedes., Este aberant + pompa combustibil, rulmenti roti fata spate, etc. La cate datorii are comuna de cand este dansul la carma localitatii Dudestii Vechi. Datoria este in jur de 2 milioane de euro, bani luati de la trezoreria statului si credit de la banca“, se arată în sesizarea venită pe adresa redacției noastre.

În urma investigaților realizate de echipa Buletin de Timișoara, am descoperit faptul că firma la care face referire cetățeanul în sesizarea sa, Jaqlin&Gabriela SRL din Sânnicolau Mare, a aparținut, conform unei declarații de interese din 2020, în calitate de administrator și asociat unic, lui Dorica Postelnicu, inspector contabilitate în cadrul Primăriei Dudeștii Vechi, iar la ora actuală firma aparține unui anume Jula Sandor, identificat mai sus ca soțul funcționarului din primărie.

Însă, în declarațiile de avere din 2020 și 2022, Dorica Postelnicu nu a trecut nimic în rubricile dedicate “soțului“, așadar, ori nu este căsătorită, ori a omis acest fapt. Pentru a verifica toate aceste aspecte, echipa de investigație a redacției noastre va sesiza Agenția Națională de Integritate, pentru un posibil conflict de interese.

Interesant este însă faptul că inspectorul contabil de la Primăria PNL din Dudeștii Vechi este și consilier local PSD în orașul Sânnicolau Mare, iar firma Jaqlin&Gabriela SRL are o sumedenie de contracte de achiziție încheiate cu Primăria PNL din Dudeștii Vechi, așa cum puteți vedea mai jos.  

Curios este și faptul că adresa de email a firmei este una de yahoo și începe chiar cu “dorica“, cel mai probabil de la Dorica Postelnicu.

Așa cum se poate vedea mai jos la serviciile firmei din Sânnicolau Mare a apelat inclus Liceul din Dudeștii Vech; Uniunea Sârbilor din România sau Registrul Auto Român, care a fost condus de consilierul județean PNL, Cosmin Costa – cercetat de Agenția Națională de Integritate pentru incompatibilitate – iar acum este condus de PSD-istul, Deian Plavoșin, fost consilier județean PSD, dar și comuna Beba Veche, condusă de primarul PSD, Ioan Bohancanu sau comuna Tomnatic, condusă de primarul PSD, Stoian Vasiu.

Acesta ar fi al doilea caz pe care îl prezentăm ce vizează combinațiile din PSD și PNL în zona Sânnicolau Mare, după cel al primarului orașului Dănuț Groza, secretar general al PNL Timiș, care și-a vândut singur terenuri de la primărie, cu sprijinul unor PSD-iști din Consiliul Local, așa cum puteți citi AICI.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole