AVERE. Un primar PNL Timiș deține 16 terenuri – în total 700.000 de mp – și 6 case de locuit, are o participație de 500.000 de euro la o companie de transport și fonduri de investiții de 600.000 de lei

Probabil puțini dintre dumneavoastră ați auzit sau ați vizitat comuna Dudeștii Vechi. A nu se confunda cu comuna Dudeștii Noi.

Comuna Dudeștii Vechi este condusă din anul 2016 de către PNL-istul Bono Cucalan și se află în vestul județului Timiș, în apropiere de orașul Sânnicolau Mare, în timp ce comuna Dudeștii Noi se află în apropiere de Timișoara și a fost condusă până în toamna lui 2020, timp de 16 ani, de către un alt PNL-ist, Alin Nica, actualmente șef al CJ Timiș, iar acum la conducere se află în fost “locotenent“ de-al lui Alin Nica, fostul viceprimar Ion Goșa. Pe cei doi nu îi leagă doar trecutul imobiliar din Dudeștii Noi, ci și prezentul în care ambii sunt cercetați pentru conflicte de interese de către Agenția Națională de Integritate.

De partea cealaltă, pe Alin Nica și pe Bono Cucalan nu îi leagă doar apartenența la același partid sau denumirea asemănătoare a comunelor, ci și numărul mare de proprietăți înscrise în declarațiile de avere.

Despre averea actului șef al CJ Timiș, Alin Nica, redacția Buletin de Timișoara a scris chiar recent, așa cum puteți citi AICI sau, pur și simplu, aveți posibilitatea să vedeți singuri AICI declarația de avere și să analizați ceea ce fostul șef al PNL Timiș, Nicolae Robu, numea “averea fabuloasă“ pentru care “va avea în curând “o colaborare” strânsă cu DNA, pt a-și justifica averea fabuloasă, făcută exclusiv ca angajat public (!!!), primar de comună (!!!), cu salariu ff mic, de la absolvirea facultății, până în toamna 2020!“.

Despre averea fabuloasă a celuilalt primar, Bono Culcalan din Dudeștii Vechi, puneți citi mai jos.

Astfel, Bono Cucalan deține 16 terenuri în suprafață totală de peste 700.000 de mp, 6 case de locuit și un spațiu comercial.

Cele mai mari suprafețe de teren sunt de 41 de hectare de teren agricol la Orțișoara, 15 hectare de teren agricol la Dudeștii Vechi și alte aproape 10 hectare tot la Dudeștii Vechi. Nu este de neglijat nici terenul de peste 21.000 de metri pătrați de la Ghiroda, cei 5.000 de mp de la Șag, cei 1.200 de mp din Timișoara sau cei 1.200 de mp de la Moneasa.

Cât privește clădirile, primarul Bono Cucalan din Dudeștii Vechi deține 6 case, din care una în Timișoara, patru(4) în Dudeștii Vechi, o casă de vacanță la Moneasa și un spațiu comercial în Dudeștii Vechi.

În privința casei de la Moneasa, acesta a fost cumpărată în anul 2016, are o suprafață de 200 de mp și conform declarației de avere este casă de vacanță.

Totuși, coincidență sau nu, potrivit unor postări pe Facebook ale fiicei primarului, Diana Cucalan, aceasta face reclamă chiar la Moneasa unei pensiuni, care se numește Casa Diana și oferă servicii turistice, așa cum se poate vedea în anunțul de mai jos.

Screenshot

Conform aceleași declarații de avere, în anul 2021 primarul Bono Cucalan a vândut trei loturi de teren, fără a specifica locația sau suprafețele, cu o sumă totală de aproape 200.000 de euro.

Interesant este că una dintre vânzări, în valoare de 133.000 de euro, s-a făcut către o agenție imobiliară austriacă, iar celelalte două către două persoane fizice.

Una dintre persoanele fizice către care primarul a vândut un teren în valoare de circa 30.000 de euro se numește Dani Amariei, iar coincidența face ca actualul fotograf al șefului PNL al CJ Timiș, Alin Nica, să poarte exact același nume, fotograf care a fost angajat de fostul șef PSD al CJ Timiș, Călin Dobra.

Mai trebuie spus că primarul PNL al comunei Dudeștii Vechi, Bono Cucalan, mai deține și 7 conturi bancare și fonduri de investiții. La acest capitol se remarcă faptul că într-un cont curent primarul deține 91.000 de euro, iar în fondurile de investiții circa 600.000 de lei.

Totodată, penelistul Bono Cucalan a împrumutat cu 95.000 de euro firma Vest MC Servicii Administrative SRL, firmă în care soția primarului este administrator, iar fiica primarului este angajată și este aceeași firmă care oferă serviciile turistice la casa din Moneasa amintită mai sus.

De asemenea, dintr-un document al AFIR din anul 2022, aflăm că fiica primarului, Diana Cucalan, a depus un proiect pentru a solicita fonduri europene și guvernamentale pentru servicii turistice pentru un obiectiv aflat pe raza comunei Berzasca, satul Liubcova, din județul Caraș-Severin, deci pe clisura Dunării.

Cât privește declarația de interese a primarului PNL din comuna Dudeștii Vechi, Bono Cucalan, acest document oferă alte informații extrem de interesante, deoarece aflăm că edilul este asociat în trei firme:

– deține o participație de 60 de părți sociale în valoare de 500.000 de euro în compania SC Seba-BC Spedition srl;

 – deține o participație de 60 de părți sociale în valoare de 20.000 de euro în compania SC Cucalan Grup srl,

– și deține o participație de 50 de părți sociale în valoare de 50.000 de euro în compania SC Mat-Bonagro srl.

Dacă primele două firme se află în portofoliul primarului din Dudeștii Vechi de mai multă vreme, nu la fel se întâmplă cu ultima firmă, SC Mat-Bonagro SRL, care apare în declarația de interese a lui Bono Cucalan abia în anul 2020.

Firma SC Mat-Bonagro srl, potrivit sistemului de achiziții electronice, a avut în anii 2018 și 2019 contacte de servicii de furnizare si livrare produse agroalimentare cu Liceul Teoretic „Sfinţii Kiril şi Metodii” din Dudeștii vechi, când primar era tot Bono Cucalan.  

Timișul la nivel european“ a fost sloganul de campanie electorală din 2020 al PNL Timiș.

Să trăiți bine!“ este urarea redacției noastre către votanții PNL.

Declaratia de avere completă a primarului PNL din Dudeștii Vechi, Bono Cucalan, mai jos:

Recomandările noastre

Cele mai citite articole