Primăria Timișoara sub asediul Agenției Naționale de Integritate: consilierii locali PNL – Adrian Lulciuc, Lorenzo Barabaș și Ciprian Trocan în vizorul anchetelor ANI

Buletin de Timișoara a fost ieri, 30 septembrie 2022, ținta unui atac politic din partea șefului PNL și CJ Timiș, Alin Nica, într-o conferință de presă aproape unică în istoria politică locală, desfășurată la sediul PNL Timiș, în care șeful administrației județene s-a declarat extrem de nemulțumit de dezvăluirile redacției noastre și de aducerea în fața Agenției Naționale de Integritate a mai multor membri ai PNL Timiș.

Nervozitatea șefului PNL Timiș, vine se pare din faptul că, conform unor surse administrative, Agenția Națională de Integritate a solicitat mai multe documente Primăriei Timișoara în legătură cu consilierii locali PNL Adrian Lulciuc – director al Poștei Timișoara; Lorenzo Barabaș – director al ADID Timiș și cu fostul consilier județean Ciprian Trocan – șef al Direcției de Prestări Servicii a CJ Timiș.

Atacul disperat a fost lansat de incompetentul șef al administrației județene, Alin Nica, cercetat de ANI pentru mai multe posibile conflicte de interese, ca o nouă acțiune de intimidare a echipei noastre de investigații deoarece dorește cu orice preț să bage pumnul în gura redacției noastre și să oprească dezvăluirile Buletin de Timișoara, dovadă fiind și darea în judecată a Buletin de Timișoara și a redactorului-șef Eugen Chiosa, pentru dezvăluirile făcute, proces în care Alin Nica este apărat de un avocat îmbuibat cu bani publici de o asociație satelit a CJ Timiș, instituție condusă chiar de Alin Nica, speță care se află și ea pe masa inspectorilor de integritate.

Pe 20 decembrie 2021, redacția noastră vă informa în articolul “Directorul Poștei Timișoara, penelistul Adrian Lulciuc, ar putea fi incompatibil cu funcția publică“, iar pe 5 ianuarie 2022 în articolul următor căȘeful Poștei Timișoara s-a ales cu plângere la ANI pentru conflict de interese. Adrian Lulciuc este cercetat deja pentru incompatibilitate“.

Pe data de 11 aprilie 2022,redacția noastră vă informa că#sepoate. Consilierul local PNL Timiș, Lorenzo Barabas, este cercetat pentru incompatibilitate de către Agenția Națională de Integritate“.

Pe data de 8 august 2022, redacția noastră vă informa că “Șeful Direcției Prestări Servicii a CJ Timiș – Ciprian Trocan – fost consilier județean PNL – cercetat pentru incompatibilitate de către Agenția Națională de Integritate“.

Reacția nervoasă a șefului PNL Timiș, Alin Nica, din conferința de presă de ieri, la adresa Buletin de Timișoara, poate fie explicată prin faptul că tot mai mulți membri ai PNL Timiș sunt cercetați de ANI sau declarați deja incompatibili cu funcția publică, fapt care i-ar putea împiedica să mai candideze în anul 2024.

Până acum Buletin de Timișoara v-a dezvăluit mai multe cazuri de posibile conflicte de interese și incompatibilități în care s-ar putea afla diverși aleși locali și care sunt cercetați de Agenția Națională de Integritate:

· șeful PNL Timiș, Alin Nica, pentru conflict de interese multiplu;

· primarul PNL comunei Dudeștii Noi, Ion Goșa, pentru conflict de interese;

· consilierul județean PNL Marius Hiticaș, pentru conflict de interese și incompatibilitate;

· consilierul județean PNL Timiș, Mihaela Calescu, pentru incompatibilitate;

· consilierul județean PNL Timiș, Andrei Cotețiu, pentru conflict de interese;

· consilierul județean PNL Timiș, Dan Sarmeș, pentru incompatibilitate;

· consilierul județean al PNL Timiș, Lucian Blaga, pentru incompatibilitate;

· consilierul județean PNL și fost șef al RAR Timiș, Cosmin Costa, pentru incompatibilitate;

· fostul consilier județean PNL Timiș, Ciprian Trocan, pentru incompatibilitate;

· consilierul local PNL din Timișoara și șef al Poștei Timișoara, Adrian Lulciuc, pentru conflict de interese și incompatibilitate;

· consilierul local din Timișoara, Lorenzo Barabas, pentru incompatibilitate;

· consilierul local PNL din Timișoara, Ștefan Sandu, pentru conflict de interese;

· consilierul local PSD, Radu Țoancă, pentru fals în declarații și avere nejustificată;

· consilierul local din Dudeștii Noi, Adrian Capsali, pentru conflict de interese și incompatibilitate;

· primarul PNL comunei Belinț, Laurențiu Tîrziu, pentru incompatibilitate;

· primarul PNL comunei Checea, Florin Daniel Florea, proces pierdut pentru incompatibilitate;

· primarul PNL comunei Șandra, Luchian Savu, proces pierdut pentru incompatibilitate;

· secretarul comunei Becicherecu Mic, Marian Hîldan Macavei, pentru conflict de interese.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole