Haos în PNL Timiș. Alin Nica anunță ruperea alianței cu USR în Timișoara, în timp ce liderul grupului PNL din Consiliul local vrea majoritate stabilă

Haosul are domnește în PNL la nivel național devine tot mai vizibil pe zi ce trece și în PNL Timiș.

Ceața instalată în capetele liderilor liberali locali, puși doar pe răzbunări, vezi cazurile lui Nicole Robu, Alin Popoviciu sau mai nou Raul Ambruș, și pe instalarea în funcții politice și administrative a unor oameni de paie, vezi cazul lui Cosmin Tabără, au transformat PNL Timiș într-un partid care pare de internat la balamuc, fiind suspicionat cel puțin de bipolarism.

Viceprimarul Cosmin Tabără critică în aproape toate aparițiile publice conducerea primăriei mai rău ca opoziția, însă nu are onoarea de a demisiona din funcție, cum ar fi normal dacă “viziunile“ sunt atât de diferite, ci încearcă să rămână doar un cui în talpa useristă, care inevitabil are repercusiuni asupra orașului și cetățenilor. Viceprimarul a devenit un opozant rămas la putere, adică cu sinecura la rever, dar altfel, mare moralist.

În același timp șeful său, Alin Nica, putem să spunem fără a greși stăpânul său, deoarece conform unor surse politice nici măcar la toaletă nu merge viceprimarul PNL până nu dă un telefon la județ, susține ca o țață penibilă în fața oricărui microfon că alianța cu USR este ruptă, fără însă să vedem o comunicare oficială a partidului sau să avem o decizie a forurilor statutare.

Declarațiile sale publice sunt elocvente.

Pe data de trei noiembrie, șeful PNL Timiș, Alin Nica declara la Radio Timișoara că alianța de guvernare locală între PNL și USR la Timișoara nu mai există.

“Alianța nu mai funcționează la nivelul Primăriei municipiului Timișoara din momentul în care foștii noștri parteneri au ales să-și ia acel vot care le lipsește din rândul consilierilor liberali, mai exact de la Raul Ambruș. (…) Considerăm de facto alianța ruptă la nivelul Consiliul Local Timișoara“, spunea Alin Nica.

Nu era prima dată când specialistul în transporturi al PNL susținea acest lucru.

Pe 24 octombrie Alin Nica declara că “(..)și dacă spuneți că am rupt alianța, DA, am rupt alianța cu cei de la USR (…)“, citat de debanat.

Surpriza vine însă ieri, 9 noiembrie, când, la ceas de seară, liderul grupului consilierilor locali PNL din Consiliul Local Timișoara, fostul pedelist Adrian Lulciuc, își contrazice stăpânul și, într-un gest de mâță în călduri care se trage pe covor, se cere înapoi în alianța cu USR.

“(…)Timișoara are nevoie de o majoritate solida(…)“, a scris, pe Facebook, Adrian Lulciuc, într-un fel de urlet de disperare, care sugerează astfel că PNL se dă de ceasul morții să rămână la putere, adică în alianță cu USR, deoarece puii din cuibul liberal țipă de foame.    

În tot acest balamuc local, generat de atitudinea duplicitară și mincinoasă a liberalilor locali, care nu vor decât beneficiile guvernări, dar la vot își lasă partenerii singuri, PNL se pregătește de cununia națională cu PSD, care așa cum se speculează deja va aduce schimbări importante și la nivel județean.

Senatorul USR Timiș, Nicu Fălcoi: la proiectul din Dumbrăvița sunt mari probleme cu lățimea benzilor, cu intersecțiile și cu intrările în curțile oamenilor – asta arată că PNL Timiș le-a livrat timișenilor o mare și gogonată minciună – a transformat un mic vătaf local într-un baronaș județean care e depășit de administrarea proiectelor județului

Senatorul USR Timiș, Nicu Fălcoi, a comentat într-o postare pe Facebook situația șantierului și calitatea lucrărilor la proiectul privind extinderea la patru benzi a drumului județean din Dumbrăvița, proiect al…

Recomandările noastre

Cele mai citite articole