Viceprimarul comunei Dudeștii Noi, Alex Bodea, este cercetat pentru incompatibilitate și conflict de interese de către Agenția Națională de integritate, la nici trei luni de la numirea în funcție

Buletin de Timișoara continuă seria dezvăluirilor privind posibile încălcări ale legii de către aleșii locali. 

Astăzi ne vom referi la un nou caz din satul șefului CJ Timiș, Alin Nica, unde a fost primar timp de 16 ani, este vorba despre Dudeștii Noi.

Până acum Buletin de Timișoara v-a dezvăluit mai multe cazuri de posibile conflicte de interese și incompatibilități în care s-ar putea afla diverși aleși locali și care sunt cercetați de Agenția Națională de Integritate:

· șeful PNL Timiș, Alin Nica, pentru conflict de interese multiplu;

· primarul PNL comunei Dudeștii Noi, Ion Goșa, pentru conflict de interese;

· consilierul județean PNL Marius Hiticaș, pentru conflict de interese și incompatibilitate;

· consilierul județean PNL și fost șef al RAR Timiș, Cosmin Costa, pentru incompatibilitate;

· consilierul județean PNL Timiș, Mihaela Calescu, pentru incompatibilitate;

· consilierul județean PNL Timiș, Andrei Cotețiu, pentru conflict de interese;

· consilierul județean PNL Timiș, Dan Sarmeș, pentru incompatibilitate;

· consilierul local PNL din Timișoara și șef al Poștei Timișoara, Adrian Lulciuc, pentru conflict de interese și incompatibilitate;

· consilierul local PNL din Timișoara, Ștefan Sandu, pentru conflict de interese;

· consilierul local PSD, Radu Țoancă, pentru fals în declarații și avere nejustificată;

· consilierul local din Dudeștii Noi, Adrian Capsali, pentru conflict de interese și incompatibilitate;

· primarul PNL comunei Belinț, Laurențiu Tîrziu, pentru incompatibilitate;

· primarul PNL comunei Secaș, Simion Pop, pentru conflict de interese;

· primarul PNL comunei Checea, Florin Daniel Florea, proces pierdut pentru incompatibilitate;

· primarul PNL comunei Șandra, Luchian Savu, proces pierdut pentru incompatibilitate.

Acum, însă, redacția noastră a adus în atenția inspectorilor de integritate cazul unui consilier local, Alexandru Bodea, ales în luna mai 2022 viceprimar în Dudeștii Noi, un apropiat al șefului CJ Timiș, Alin Nica.

Alegerea ca viceprimar al lui Alexandru Bodea s-a făcut în urma unui scandal, după ce primarul Ion Goșa a propus Consiliului Local revocarea din funcție a fostului viceprimarului Sergiu Costic, fapt relatat pe larg de redacția noastră în mai multe articole, disponibile AICI și AICI.

“De azi pornesc pe un nou drum, cel al muncii deloc ușoare în slujba comunității. Sunt conștient că trebuie să dau tot ce am mai bun, dar mă gândesc întotdeauna la consătenii pe care trebuie să îi servesc și vreau să îmi iau puterea din lucrurile bune pe care le voi face pentru ei și pentru sat. Mulțumesc primarului Ion Goșa și consilierilor locali pentru încredere. Și de acum, la muncă!“, scria pe Facebook, Alexandru Bodea, proaspătul viceprimar.

Doar că, anterior, în data de 12.01.2021, Consiliul Local Dudeștii Noi adoptă Hotărârea nr.4 prin care sunt desemnați reprezentanții Consiliului Local în Comitetul Director al Clubului Sportiv Comunal Dudeștii Noi, așa cum se poate vedea în fotografiile de la finalul articolului.  

Din articolul 1 al Hotărârii în cauză se observă cum consilierul local Alexandru Bodea este numit în funcția de vicepreședinte al Comitetului Director al Clubului Sportiv Comunal Dudeștii Noi.

Buletin de Timișoara a sesizat acest fapt Agenției Naționale de Integritate deoarece un ales local este incompatibil conform legii “cu funcţia de preşedinte, vicepreşedinte, director general, director, manager, asociat, administrator, membru al consiliului de administraţie sau cenzor la regiile autonome şi societăţile comerciale de interes local înfiinţate sau aflate sub autoritatea consiliului local ori a consiliului judeţean respectiv sau la regiile autonome şi societăţile comerciale de interes naţional care îşi au sediul sau care deţin filiale în unitatea administrativ-teritorială respectivă“.

Mai mult, în finalul celei de-a doua pagini a Hotărârii nr.4/12.01.2021 se specifică că decizia a fost luată în unanimitate, toți cei 13 consilieri locali ai Consiliului Local Dudeștii Noi au votat pentru, deci și consilierul local Alexandru Bodea, care, practic, s-a votat pe el însuși, fapt, sesizat de redacția noastră în plângerea depusă la ANI pentru a verifica un posibil conflict de interese.

Cazul nu este singular în comuna Dudeștii Noi.

Și actualul primar Ion Goșa, fost “locotenent“ al lui Alin Nica cât a fost primar al comunei, este cercetat de Agenția Națională de Integritate pentru conflict de interese, soția sa fiind angajată a primăriei, așa cum puteți citi AICI.

Totodată, consilierul local Adrian Capsali este cercetat pentru incompatibilitate și conflict de interese pentru un caz asemănător al actuallui viceprimar Alexandru Bodea, așa cum puteți citi AICI.

Mai mult, actualul șef al CJ Timiș, Alin Nica, fost primar al comunei Dudeștii Noi, este cercetat de ANI pentru posibile conflicte de interese săvârșite pe vreme cât era primar.

Primăria Dudeștii Noi nu este însă nici singura din județ unde întâlnim asemenea cazuri, iar redacția noastră va aduce în fața cititorilor toate spețele.  

Recomandările noastre

Cele mai citite articole