“Paradisul sătesc“ al lui Alin Nica a rămas fără viceprimar. Consilierii locali din Dudeștii Noi au votat demiterea lui Sergiu Costic

Consiliul Local Dudeștii Noi, format în mare parte din consilieri locali care se aflau în aceste poziții și pe vremea când Alin Nica era primar, au votat ieri schimbarea din funcție a viceprimarului Sergiu Costic.

Demersul a fost susținut și de actualul primar Ion Goșa, fost viceprimar al lui Alin Nica în mai multe mandate, așa cum puteți citi AICI.

Buletin de Timișoara a anunțat în exclusivitate săptămâna trecută inițiativa de înlocuire a viceprimarului, într-un articol pe care îl găsiți AICI.

După ședința de ieri de Consiliu Local pe pagina de Facebook a primăriei Dudeștii Noi a fost postat următorul mesaj:

“Dragi dudeșteni,

Astăzi Consiliul Local a decis în unanimitate, cu 10 voturi pentru și niciun vot împotrivă, demiterea viceprimarului comunei noastre.

În urmă cu mai bine de un an când l-am propus pe dl Costic să fie viceprimarul comunei îmi doream asemeni vouă să am un partener cu care să rezolvăm problemele de gospodărire comunală, însă din păcate lucrurile nu au evoluat în această direcție.

În urmă cu o lună de zile, o echipă de la Garda Națională de Mediu a constatat faptul că în zona din spatele fostului CAP există o groapă clandestină de gunoi și i s-a pus Primăriei în vedere să curețe zona. I-am dat sarcină viceprimarului să îndeplinească măsurile impuse de Gardă, însă acesta a ales să îngroape deșeurile în loc să le transfere către RETIM cu care noi am făcut contract.

Prin acest comportament comuna noastră riscă o amendă de zeci de mii până la sute de mii de lei și, neavând de unde plăti, riscăm să nu mai putem depune proiectele europene pe care echipa de la Primărie le pregătește deoarece nu putem figura cu datorii neachitate către bugetul de stat.

Pe lângă acest lucru, ceea ce este și mai grav, este faptul că domnul viceprimar a încurajat și chiar a depozitat în acel loc deșeuri preluate de la unii cetățeni pe care el i-a crezut privilegiați. Ce semnal și ce model de comportament poate da un ales local care promovează astfel de acțiuni ilegale? Cu ce sunt mai prejos miile de cetățeni cinstiți care plătesc pentru gunoiul rezultat din gospodărie sau care folosesc containerele puse la dispoziție de Primărie în cadrul acțiunilor de curățenie de primăvară și de toamnă față de câțiva cetățeni favorizați de către domnul fost viceprimar care le-a luat deșeurile folosind utilajele și oamenii din subordinea Primăriei și le-a depozitat în mod ilegal pe câmp? Domnul Costic nu înțelege că nu trebuia să fie viceprimar doar peste anumiți amici privilegiați, ci pentru toți cetățenii comunei.

Domnul viceprimar consideră că fapta domniei sale nu este gravă, nu o regretă și nu conștientizează pericolul la care a expus comuna noastră, iar asta arată totală iresponsabilitate față de cetățenii care l-au ales. Consider că pierderea funcției de viceprimar este o pedeapsă insuficientă pentru prejudiciul financiar, de mediu și de imagine pe care comuna noastră l-a suferit și mă voi asigura că eventuala amendă nu va rămâne să o plătească toți cetățenii din bugetul local, ci el însuși din bani proprii.

Am apreciat tinerețea și puterea de muncă a domnului viceprimar, dar greșeli ca aceasta pot costa comuna noastră bani din buzunarul tuturor sau chiar bani europeni. Au fost și alte greșeli ale d-lui viceprimar pe care le-am corectat, dar din păcate nu pot să consum timp și energie doar corectând gafele sale.

Păcat că tot ce rămâne după dl viceprimar este numele său pe care l-a trecut pe un hidrant, lucru la care nici domnul primar Alin Nica și nici eu nu am îndrăznit măcar să ne gândim, cu atât mai puțin să facem.  Am asfaltat drumuri, am introdus rețelele de apă, canalizare și iluminat public, am modernizat clădirile instituțiilor, dar niciodată nu am manifestat vreun cult al personalității“.

“Paradisul sătesc“ al lui Alin Nica îl puteți vedea în declarația sa de avere, una grotesc de stufoasă pentru un primărș de sat.

Buletin de Timișoara va face în lunile următoare mai multe dezvăluiri legate de situația din Dudeștii Noi în care sunt implicați actualul primar Ion Goșa, actualul șef al CJ Timiș, Alin Nica, și nașul său, primarul din Becicherecu Mic, Raimond Rusu, pentru a avea o imagine completă despre persoanele care au pus mâna pe județul Timiș.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole