VIDEO. Vicele PNL al CJ Timiș, Alexandru Proteasa: “anumite lucruri nu trebuie transmise live, vede și presa“. Consilier județean: “să nu încercați să ne băgați pumnul în gură“

Consiliul Județean Timiș s-a întrunit ieri în ședință ordinară de plen pentru a dezbate mai multe proiecte de hotărâri.

Ședința de plen a fost precedată de o întâlnire a comisiilor reunite deoarece în plenul CJ Timiș urmau să intre la vot anumite proiecte care au aveau încă avizele necesare.

Ședința comisiilor reunite a fost transmisă live pe Facebook, în premieră, deoarece, surse din CJ Timiș spun, că cei din conducerea penelistă au dorit să se asigure că “proiectul tehnic actualizat, devizul general și indicatorii tehnico-economici pentru lărgirea la 4 benzi a tronsonului dintre Socar și autostrada A1 a DJ 691, de pe raza comunelor Dumbrăvița și Giarmata“, va trece de votul consilierilor și au dorit să aibă o probă video pentru a fi difuzată apoi opiniei publice pentru a-i arăta cu degetul pe aleșii care s-ar fi opus proiectului, având în vedere că proiectul prevede creșterea costurilor investiției cu 86%, așa cum puteți citi AICI.

Ședința comisiilor reunite a debutat cu un scandal între vicepreședintele PNL al CJ Timiș, Alexandru Proteasa și consilierul județean PSD Timiș, Ioan Sorincău, din cauza lipsei de transparență a administrației Alin Nica.

Consilierul județean PSD, Ioan Sorincău, a spus că a trimis o interpelare, rămasă fără răspuns, pentru a fi informat cum este asigurat caracterul public al ședințelor de comisii din CJ Timiș.

Caracterul public al ședințelor de comisii este stipulat inclus in Codul Administrativ și Regulamentul nostru de organizare și funcționare și de ce nu sunt transmite ca ședințele de plen pe Facebook“, a spus Ioan Sorincău.

Vicele PNL al CJ Timiș, Alexandru Proteasa, fost consilier local în Moșnița Nouă, a răspuns că “nici dv. nu ați asigurat când erați primar (n.r. Ioan Sorincău a fost primar al comunei Moșnița Nouă) și nici în mandatul domnului Dobra nu au fost transmise“.

Ședința acesta este transmisă, nu știu ce vreți mai mult…“, a spus Alexandru Proteasa.

Până acum nicio ședință nu a fost transmisă pe Facebook“, a mai replicat Ioan Sorincău.

Nici pe timpul domnului Dobra nu a fost transmisă nicio ședință a comisiilor reunite“, a menționat, lipsit de argumente, Alexandru Proteasa.

Atunci dacă o luăm de la Adam și Eva, nici pe timpul domnului Coifan, Bojin sau Ostaficiuc nu au fost transmise“, i-a răspuns Ioan Sorincău, în încheiere.

Ioan Sorincău a mai dorit apoi să afle în ce calitate conduce vicepreședintele PNL al CJ Timiș, Alexandru Proteasa, ședințele de comisii reunite.

La aceste ședințe dv. sunteți simplu consilier județean, membru în comisia de agricultură, iar conform Codului Administrativ ședințele comisiilor sunt conduse de președinții de comisii. Avem șapte președinți de comisii, că aleg ei să conducă unul sau o fac prin rotație e altceva, dar dv. nu aveți dreptul că conduceți din postura de simplu consilier“, a spus Ioan Sorincău.

Nu este prevedere expresă în regulament dacă trebuie să fie un consilier sau președinte“, a răspuns Alexandru Proteasa.

Aici nu sunteți vicepreședinte, aici sunteți consilier ca oricare dintre noi, sunteți membru într-o comisie, nu sunteți președinte de comisei sau secretar de comisie“, a replicat și Ioan Sorincău.

Problema lipsei de transparență a fost ridică apoi și de consilierul județean Pro România, Valentin Korman, care l-a acuzat pe administratorul public Marian C. Vasile că ascunde documente publice ale Consiliului Județean.

V-am rugat să ne trimiteți și acea expertiză (n.r. pentru drumul de la Dumbrăvița) și mi-ați dat un răspuns personal, în care m-ați informat că am privilegiul și mă invitați la Consiliul Județean să citesc expertiza“, a spus Valentin Korman.

Exprimarea a fost alta și că dacă doriți documentul digital să ne spuneți și îl trimitem“, a replicat Marian Vasile.

Bineînțeles că îl doresc în format digital, dar eu când am făcut acea solicitare nu am făcut-o în nume personal, pentru mine, ci pentru toți consilierii județeni, ca să primească informarea, expertiza“, a continuat Valentin Korman.

V-am spus că puteți veni la CJ Timiș să vă clarificăm la fața locului toate neclaritățile“, a replicat Marian Vasile.

Dar de unde știți că am neclarități?“, a întrebat Valentin Korman.

Eram deschiși, să vă clarificăm“, s-a bâlbâit, vizibil pus la colț, incompetentul administratorul public al județului Timiș, Marian C. Vasile.

Eu voiam o informare, să citesc expertiza, să văd ce scrie, de unde știți că am neclarități, poate îmi era totul clar din expertiză, dar este ceea ce începuse domnul Sorincău vis-a-vis de transparență, nu puteți să încercați să ne băgați pumnul în gură nevorbind despre ele în presă. Nu ați fost deschiși, altfel toți trebuia să avem expertiza pe tabletă și nu avem“, a mai precizat Valentin Korman.

https://youtu.be/OME30VnoJkE

Recomandările noastre

Cele mai citite articole