USR solicită sprijin european pentru Timișoara. Europarlamentarul Vlad Gheorghe: nici o companie nu poate pune în pericol securitatea energetică a municipalităților – întreaga populație a Timișoarei este lăsată fără încălzire inclusiv entitățile de importanță critică

Reprezentanții USR în Parlamentul European cer comisarilor europeni pentru energie și Pactul Verde să intervină rapid pentru ca orașului Timișoara să i se asigure securitatea energetică.

“Delegația USR PLUS din Parlamentul European a transmis, la inițiativa eurodeputatului Vlad Gheorghe, o scrisoare către comisarii UE pentru energie, Kadri Simson, și cel pentru Pactul Verde, Frans Timmermans, prin care le atrage atenția asupra stării de urgență energetică în Timișoara datorită opririi livrărilor programate de gaz către operatorul întregului lanț de termoficare al orașului Timișoara. Această situație este contrară acordului anterior dintre autoritățile municipale și furnizorul de gaz. Decizia unilaterală a E.ON Gaz România de a opri furnizarea de gaz contravine principiilor Regulamentului (UE) 2017/1938 privind măsurile de salvgardare a securității aprovizionării cu gaze. UE trebuie să depună toate eforturile pentru a preveni întreruperea gazului de la furnizorii din țări terțe, cum ar fi Rusia dar ar trebui să garanteze, de asemenea, și că nici o companie europeană nu poate pune în pericol securitatea energetică a municipalităților individuale“, se arată într-un comunicat de presă.

Europarlamentar USR Vlad Gheorghe spune că este nevoie de o intervenție rapidă

„Acest lucru lasă fără să încălzire întreaga populație a Timișoarei, inclusiv entitățile de importanță critică, precum spitalele, căminele de bătrâni, școlile și grădinițele. De aceea este nevoie de o intervenție rapidă și de sprijin european, cu atât mai mult cu cât criza energetică nu afectează doar România și trebuie să fim pregătiți pentru eventuale cazuri similare”, a declarat Vlad Gheorghe.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole