USR Timiș: clădirile de patrimoniu vor ajunge pe mâna rechinilor imobiliari cu ajutorul PSD și PNL – transferul Direcțiile județene de Cultură către Consiliile Județene este un conflict clar de interese

USR Timiș arată, într-un comunicat de presă, că unele dintre măsurile fiscal-bugetare pe care Guvernul Marcel Ciolacu dorește să le adopte înseamnă lăsarea pe mâna rechinilor imobiliari a clădirilor de patrimoniu.

Formațiunea politică dă ca exemplu transferul Direcțiile județene de Cultură către Consiliile Județene.

Sub pretextul economiilor la buget, PSD-PNL lasă clădirile de patrimoniu pe mâinile rechinilor imobiliari. Direcțiile Județene de Cultură, aflate în subordinea Ministerului Culturii, sunt „Poliția națională a monumentelor și siturilor arheologice”. Ele emit avizele pentru proiectele imobiliare în zonele protejate sau în jurul monumentelor istorice. Acum, sub pretextul unei pseudo-reforme a sistemului bugetar, Ciolacu și Ciucă vor să transfere Direcțiile județene de Cultură către Consiliile Județene. Adică beneficiarii direcți ai proiectelor pentru care cer avize. Conflict clar de interese. Independența experților va fi limitată de presiunea pusă de CJ. Marea economie la buget tăierea salariilor a circa 200 de angajați, salarii sub 4.500 lei net, inclusiv la nivelul șefilor. Pentru monumentele istorice și siturile arheologice va fi însă un dezastru. USR cere PSD-PNL să renunțe la această OUG. Patrimoniul național este la mâna mafiei imobiliare dacă Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă își duc planul până la capăt“, arată USR Timiș.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole