Timiș: Narcis Bobic, șeful APP – partidul lui Liviu Dragnea – este cercetat pentru incompatibilitate de către Agenția Națională de Integritate

Partidul lui Liviu Dragnea, Alianța pentru Patrie, se bazează în Timiș pe un veritabil traseist politic.

Este vorba despre fostul consilier județean PSD în mandatul 2016-2020, Narcis Bobic, candidat la funcția de primar al orașului Buziaș în anul 2020 din partea Pro România și actualmente șeful APP Timiș.

Dacă la traseism Narcis Bobic pare că se mișcă destul de bine, nu același lucru l-am putea spune despre performanțele politice. Este suficient să amintim că la alegerile din 2020 la funcția de primar al orașului Buziaș, candidatul Narcis Bobic a obținut fix 109 voturi, iar Pro România a ratat intrarea în Consiliul Local.

Mai nou, Narcis Bobic este și cercetat de Agenția națională de Integritate pentru incompatibilitate cu funcția publică.

Sesizarea ANI a fost făcută de redacția Buletin de Timișoara ca urmare a faptului că fiind consilier județean, Narcis Bobic a fost numit în Consiliul de Administrație al SC Piețe SA, societate aflată în subordinea Consiliului Local Timișoara.

Ori, conform legii “funcția de consilier județean este incompatibilă cu funcţia de preşedinte, vicepreşedinte, director general, director, manager, asociat, administrator, membru al consiliului de administraţie sau cenzor la regiile autonome şi societăţile comerciale de interes local înfiinţate sau aflate sub autoritatea consiliului local ori a consiliului judeţean respectiv sau la regiile autonome şi societăţile comerciale de interes naţional care îşi au sediul sau care deţin filiale în unitatea administrativ-teritorială respectivă”.

Sesizarea redacției noastre a fost acceptată de către ANI și acum șeful APP Timiș, Narcis Bobic, este cercetat pentru incompatibilitate cu funcția publică.

Narcis Bobic a participat zilele trecute la o ședință a CEx-ului național al Alianței Pentru Patrie unde pe pereți erau atârnate două portrete ale lui Liviu Dragnea. 

„Ieri a avut loc CEx-ul național al Alianței Pentru Patrie. Au fost purtate discuții despre situația din România și despre modul în care putem opri acest proces de distrugere. Am transmis problemele cu care se confruntă timișenii și totodată mesajele dumneavoastră atât pentru Liviu Dragnea cât și pentru Codrin Ștefănescu. După discuțiile de ieri, vă transmit mesajul liderilor APP: „români, nu vă pierdeți speranța! Curând România va fi din nou a poporului!””, a scris pe Facebook, după ședință, Narcis Bobic.

Până acum Buletin de Timișoara v-a dezvăluit mai multe cazuri de posibile conflicte de interese și incompatibilități în care s-ar putea afla diverși aleși locali și care sunt cercetați de Agenția Națională de Integritate:

· șeful PNL Timiș, Alin Nica, pentru conflict de interese multiplu;

· primarul PNL comunei Dudeștii Noi, Ion Goșa, pentru conflict de interese;

· consilierul județean PNL Marius Hiticaș, pentru conflict de interese și incompatibilitate;

· consilierul județean PNL Timiș, Mihaela Calescu, pentru incompatibilitate;

· consilierul județean PNL Timiș, Andrei Cotețiu, pentru conflict de interese;

· consilierul județean PNL Timiș, Dan Sarmeș, pentru incompatibilitate;

· consilierul județean al PNL Timiș, Lucian Blaga, pentru incompatibilitate;

· consilierul județean PNL și fost șef al RAR Timiș, Cosmin Costa, pentru incompatibilitate;

· fostul consilier județean PNL Timiș, Ciprian Trocan, pentru incompatibilitate;

· consilierul local PNL din Timișoara și șef al Poștei Timișoara, Adrian Lulciuc, pentru conflict de interese și incompatibilitate;

· consilierul local din Timișoara, Lorenzo Barabas, pentru incompatibilitate;

· consilierul local PNL din Timișoara, Ștefan Sandu, pentru conflict de interese;

· consilierul local PSD, Radu Țoancă, pentru fals în declarații și avere nejustificată;

· consilierul local din Dudeștii Noi, Adrian Capsali, pentru conflict de interese și incompatibilitate;

· primarul PNL comunei Belinț, Laurențiu Tîrziu, pentru incompatibilitate;

· primarul PNL comunei Checea, Florin Daniel Florea, proces pierdut pentru incompatibilitate;

· primarul PNL comunei Șandra, Luchian Savu, proces pierdut pentru incompatibilitate;

· secretarul comunei Becicherecu Mic, Marian Hîldan Macavei, pentru conflict de interese.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole