Prefectul PSD de Timiș, Mihai Ritivoiu, a fost cenzor la firmele actualului ministru PNL al Proiectelor Europene, Dan Vîlceanu

Joi, 27 ianuarie 2022, Guvernul României l-a numit prin Hotărâre de Guvern pe actualul consilier județean și șef al PSD Timișoara, Mihai Ritivoiu, în funcția de prefect al județului Timiș.

Vineri, 28 ianuarie 2022, la Palatul Administrativ din Timișoara a avut loc depunerea jurământului și preluarea mandatului de către noul prefect.

Cine este Mihai Ritivoiu?

Actualul prefect a fost putem spune cel mai bun prieten sau “omul de casă“ al fostul președinte al CJ Timiș, Călin Dobra. Anterior fusese aliniat în echipa condusă de Sorin Grindeanu.

Datorită apropierii de Călin Dobra, Ritivoiu a fost numit șef al Asociației pentru Promovarea și Dezvoltarea Turismului Timiș, funcție deținută chiar de Dobra înainte să preia mandatul de șef al CJ Timiș și a fost promovat cenzor al PSD Timiș, deci se ocupa de banii partidului. Cum a dezvoltat Mihai Ritivoiu turismul din județ din funcția deținută la APDT, veți afla pe larg dintr-un articol viitor.

După demisia lui Călin Dobra din funcția de șef al PSD Timiș, Mihai Ritivoiu l-a trădat în doi timpi și trei mișcări și a trecut repede în barca noului șef, Alfred Simonis, cel care acum l-a susținut pe Ritivoiu pentru a ajunge prefect.

Dacă problemele de caracter ale noului prefect sunt evidente, ceea ce nu i se poate contesta lui Mihai Ritivoiu sunt capacitățile intelectuale și cultura net superioară, probabil oricărui politician local actual. Este practic un socialist elitist.

În acest context, un lucru interesant despre Mihai Ritivoiu a fost dezvăluit de presa centrală în vara anului 2021, când PNL l-a propus pe deputatul Dan Vîlceanu pentru a ocupa funcția de ministru al Finanțelor, iar acum, în Cabinetul Ciucă, ocupând funcția de ministru al Investițiilor și Proiectelor Europene.

Dintr-un articol al celor de la Europa Liberă România, care dezvăluia afacerile cu statul ale ministrului Dan Vîlceanu aflăm că …surpriză… Mihai Ritivoiu a fost între 2014 și 2017 cenzorul al unei societăți aparținând lui Vîlceanu.

“Cealaltă firmă unde Dan Vîlceanu este acționar cu 65%, Rominex Mining Engineering SA este în insolvență. Societatea avea, la 30 iunie 2021, datorii la bugetul de stat în valoare de 398.867 de lei. Partenerul de afaceri al lui Vîlceanu în această firmă este Teofil Gr. Ghirasim, iar între 2014 ți 2017, cenzorul societății lui Vîlceanu a fost Mihai Ritivoiu, actual consilier județean și trezorier al PSD Timiș. Nu e prima dată când Vîlceanu cochetează cu social democrația. El și început cariera politică la PSD, fiind președinte al tineretului Social Democrat Gorj din 2006 până în 2009. A trecut apoi la PDL Gorj, unde a avut funcția de secretar executiv în perioada 2011-2012, apoi președinte al PDL Gorj între 2013 și 2015“, au scris cei de la Europa Liberă România.

Articolul pe larg AICI.

Așadar, nimic nu se pierde, totul se transformă, cumetriile transpartinice sunt la ordinea zilei, iar buletinul de vot al cetățenilor este doar hârtia de pus la WC-ul din curte.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole