Purtătorul de cuvânt al CJ Timiș, Loredana Lungu, ar putea fi în conflict de interese – din cauza unor contracte cu primăriile ale soțului său – a fost sesizată Agenția Națională de Integritate

Pe 21 februarie 2023, Buletin de Timișoara anunța o dezvăluire a publicației Banatul Meu, conform căreia “purtătorul de cuvânt al CJ Timiș, Loredana Lungu – afaceri cu statul sub protecția lui Alin Nica și PNL Timiș – va fi sesizată Agenția Națională de Integritate“.

Astăzi, 24 aprilie, Banatul Meu anunță că “purtătorul de cuvânt al Consiliului Județean Timiș, sexy Loredana Lungu ar putea fi în conflict de interese. În acest sens, a fost sesizată Agenția Națională de Integritate (ANI)“.

Astfel, conform sursei citate, “șefa Biroului de Comunicare al CJ Timiș și purtător de cuvânt al instituției, sexy Loredana Lungu, funcționar public, s-ar putea afla în conflict de interese pentru că firma soțului său, Tudor Flueraș, are încheiate contracte cu mai multe unități administrativ teritoriale din județul Timiș. Consiliu Județean este autoritatea administrației publice locale din România, constituită la nivel județean, pentru coordonarea activității consiliilor comunale și orășenești, în vederea realizării serviciilor publice de interes județean“.

Funcțiile, prima grijă a administrației PNL a CJ Timiș

Reamintim că, după ce Alin Nica a câștigat funcția de președinte al CJ Timiș, a fost schimbat rapid purtătorul de cuvânt al instituției. Angajarea Loredanei Lungu la CJT a venit în martie 2021, pe o poziție de simplu executant în cadrul Biroului de Comunicare. Interesant este că deși urma să ocupe o simplă poziție de execuție, Loredanei Lungu i-au fost strecurate de la început, atribuții de coordonare în fișa postului. La scurt timp, purtătorul de cuvânt al instituției a ajuns… sexy Loredana Lungu. Ea este soția unuia dintre consilierii neoficiali ai lui Alin Nica, Tudor “Bebe” Flueraș. Acesta este și consilier oficial al secretarului general al PNL Timiș, primarul de Sânnicolau Mare, Dănuț Groza, un om cu mare greutate în PNL Timiș. Sexy Loredana Lungu a fost numită temporar din 10 ianuarie, pe postul de șef la Biroul de Comunicare, pe lângă cea de purtător de cuvânt“, mai arată Banatul Meu.

Presupuse presiuni asupra angajaților denunțate la organele competente

Loredana Lungu a fost introdusă inclusiv pe activitățile culturale ale CJ, ocupând-se de evenimente organizate de instituțiile subordonate al CJ Timiș și pe diverse proiecte ale Capitalei Europene a Culturii. Un astfel de eveniment este expoziția Brâncuși în cadrul căreia Loredana Lungu este, nici mai mult, nici mai puțin, decât reprezentatul județul Timiș, conform contractului încheiat pentru organizarea expoziției. Însă, potrivit unor surse, organizarea unui alt eveniment, la Muzeul Satului, s-a lăsat cu plângeri formulate de angajați la instituțiile abilitate pentru intervențiile peste lege prin care se dorea presionarea salariaților pentru a se face așa cum dorește șefa. În acest timp, firma Two Media SRL, la care acționar este soțul Loredanei Lungu, Tudor Flueraș a primit contracte pe bani publici de la diverse primării din județ, atât pe parcursul anului 2021, 2022, cât și în 2023“, menționează Banatul Meu.

Recent, șeful CJ și PNL Timiș, Alin Nica, a fost acuzat de Agenția Națională de Integritate în trei dosare penale privind un conflict de interese, folosirea funcției pentru favorizarea unor persoane și fals în declarații.

Mai mult, conducerea PNL Timiș a fost acuzată chiar zilele trecut de epidemie de corupție, având în vedere că și vicepreședintele PNL al CJ Timiș, Alexandru Protesa, a fost declarat în conflict de interese de către Agenția Națională de Integritate deoarece este acuzat căa folosit banii comunei Moșnița Nouă pentru a-și construi infrastructură de apă, gaz și drum pe străzile pe care făcea dezvoltări imobiliare printr-o firmă a sa“.

La rândul său, liderul grupului PNL din Consiliul Local Timișoara, Adrian Lulciuc, a fost declarat incompatibil deoarece “în perioada exercitării mandatului 2016-2020 de consilier local, societatea comercială în cadrul căreia persoana evaluată a deținut calitatea de asociat, a încheiat la data de 22 aprilie 2020, 3 contracte de furnizare produse (achiziții directe – facturi fiscale în valoare totală de 73.780 Lei), cu diverse societăți înființate ori aflate în subordinea/sub autoritatea C.L. al Mun.Timișoara, încălcând astfel prevederile art. 90, alin. (1) din Legea nr. 161/2003““, se arată în decizia ANI.

Tot în acest mandat a fost declarat incompatibil cu funcția și primarul PNL Timiș din comuna Belinț, Laurențiu Târziu.

Chiar și așa, la nivelul PNL Timiș mai există o adevărată “Divizie a Cercetaților“ care au probleme cu Agenția Națională de Integritate:

· primarul PNL comunei Dudeștii Noi, Ion Goșa, pentru conflict de interese;

· consilierul local din Dudeștii Noi, Adrian Capsali, pentru conflict de interese și incompatibilitate;

· consilierul județean PNL Marius Hiticaș, pentru conflict de interese și incompatibilitate;

· consilierul județean PNL Timiș, Mihaela Calescu, pentru incompatibilitate;

· consilierul județean PNL Timiș, Andrei Cotețiu, pentru conflict de interese;

· consilierul județean PNL Timiș, Dan Sarmeș, pentru incompatibilitate;

· consilierul județean al PNL Timiș, Lucian Blaga, pentru incompatibilitate;

· consilierul județean PNL și fost șef al RAR Timiș, Cosmin Costa, pentru incompatibilitate;

· fostul consilier județean PNL Timiș, Ciprian Trocan, pentru incompatibilitate;

· consilierul local din Timișoara, Lorenzo Barabas, pentru incompatibilitate;

· consilierul local PNL din Timișoara, Ștefan Sandu, pentru conflict de interese;

Recomandările noastre

Cele mai citite articole