Purtătorul de cuvânt al CJ Timiș, Loredana Lungu – afaceri cu statul sub protecția lui Alin Nica și PNL Timiș – va fi sesizată Agenția Națională de Integritate

Publicația Banatul Meu continuă seria dezvăluirilor ce privesc administrația PNL a Consiliului Județean Timiș și afacerile pe bani publici pe care le derulează sub protecția lui Alin Nica și a PNL Timiș, purtătorul de cuvânt al CJ Timiș, Loredana Lungu, și soțul acesteia, Tudor Flueraș cu primăriile din județ.

Consiliul Județean Timiș a ajuns să fie acaparat de câțiva oameni pe tot ceea ce înseamnă partea de comunicare și cultură după venirea la conducerea administrației județene a lui Alin Nica. Printre ei se numără, mult prea celebra deja, sexy consiliera Loredana Lungu și soțul acesteia, Tudor “Bebe” Flueraș, consilier al secretarului general al PNL Timiș, primarul de Sânnicolau Mare, Dănuț Groza, și consilier “neoficial” al șefului CJT, Alin Nica. În ultima perioadă, Bebe Flueraș s-a reapucat de făcut “investigații” cu un pseudonim destul de cunoscut la o publicație pe care a fondat-o“, notează sursa citată.

Este de notorietate publică faptul că Alin Nica a beneficiat în 2020 de o campanie electorală care i-a avut la bază pe aceștia, care după câștigarea alegerilor s-au lipit de administrația publică din Timiș, explică Banatul Meu.

Intruziunea în Consiliul Județean Timiș s-a produs, în primă fază, prin angajarea Loredanei Lungu într-o poziție de simplu executant în cadrul Biroului de Comunicare în martie 2021. Interesant este faptul că, deși urma să ocupe o simplă poziție de execuție, Loredanei Lungu i-au fost strecurate de la început, atribuții de coordonare în fișa postului, care nici astăzi nu a fost avizată de șeful Biroului de la vremea respectivă. După o scurtă perioadă de timp de când a fost angajată Lungu a fost numită purtător de cuvânt al Consiliului Județean. Mai mult, pentru că trebuia neapărat să aibă un “scaun”, la nici o lună de la angajarea Loredanei Lungu în Biroul de Comunicare, funcția de șef a fost desființată de către administrația Alin Nica. La fel de interesant este faptul că, deși pe rolul instanțelor încă sunt două procese care au ca temă exact desființarea funcției respective, procese intentate de fostul șef al Biroului, acum două luni, în decembrie 2022, administrația Alin Nica a decis reînființarea funcției și pusă Loredana Lungu și în poziția de șefă a Biroului de Comunicare, pe lângă cea de purtător de cuvânt“, menționează sursa citată.

Afacerile din cultură și banii primăriilor – pe agenda purtătorul de cuvânt al CJ Timiș, Loredana Lungu, și a soțului acesteia.

În tot acest timp, Loredana Lungu a fost introdusă inclusiv pe activitățile culturale ale CJ, ocupând-se de evenimente organizate de instituțiile subordonate ale CJ Timiș și pe diverse proiecte ale Capitalei Europene a Culturii. Un astfel de eveniment este expoziția Brâncuși în cadrul căreia Loredana Lungu este, nici mai mult, nici mai puțin, decât reprezentatul județului Timiș, conform contractului încheiat pentru organizarea expoziției. Însă, conform unor surse, organizarea unui eveniment la finalul lui 2021, la Muzeul Satului, s-a lăsat cu plângeri formulate de angajați la instituțiile abilitate pentru intervențiile peste lege prin care se dorea presionarea salariaților pentru a se face așa cum dorește șefa’. Așadar, ne întrebăm cum o consilieră pe care în primul rând nu a recomandat-o mai nimic, să fie pusă șefă peste comunicarea CJ Timiș? Înainte de a ajunge în administrația județeană a realizat câteva postări pe pagina de Facebook a unei săli de fitness și avea o firmă prin care tipărea niște agende și calendare. În aceste condiții, cum a putut fi lăsată responsabilă inclusiv de proiecte ale Capitalei Culturale? În tot acest timp, firma Two Media SRL, la care acționar este soțul Loredanei Lungu, Tudor Flueraș, a continuat să primească bani de la diverse primării din județ, atât pe parcursul anului 2021, cât și 2022. Asta s-a întâmplat la Primăria Ghiroda (PNL), Primăria Gătaia (PNL), Primăria Fibiș (PNL), Primăria Teremia Mare (PNL), Primăria Jimbolia (PNL)“, dezvăluie Banatul Meu.

Agenția Națională de Integritate va fi sesizată în cazul purtătorului de cuvânt al CJ Timiș, Loredana Lungu, care conform declarației de interese este acționar la firma Two Media SRL.

Având în vedere că, Consiliu Județean este autoritatea administrației publice locale din România, constituită la nivel județean, pentru coordonarea activității consiliilor comunale și orășenești, în vederea realizării serviciilor publice de interes județean, ne întrebăm dacă nu cumva există un conflict de interese având în vedere că Loredana Lungu ocupă o funcție de conducere în cadrul CJ Timiș, iar firma soțului ei primește contracte de la primăriile pe care chiar CJ Timiș legal le coordonează. Pentru a scăpa de dileme va fi sesizată atât Agenția Națională a Funcționarilor Publici, cât și Agenția Națională de Integritate. Concluziile privind deontologia, etica, morala sau legalitatea, le trageți fiecare. Vom vedea ce surprize aduce anul acesta“, mai precizează Banatul Meu.

Reamintim că la finalul lunii ianuarie, șeful CJ și PNL Timiș, Alin Nica, a fost declarat în conflict de interese de către Agenția Națională de Integritate, instituție care a trimis pe numele său Parchetului General și două dosare penale pentru folosirea funcției pentru favorizarea unor persoane și fals în declarații.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole